آشپزی طعم‌دار

در اینجا به معرفی غذاها و ادویه‌های عجیب و خوش‌طعم برای آشپزی می‌پردازیم.

آشپزی طعم‌دار

در اینجا به معرفی غذاها و ادویه‌های عجیب و خوش‌طعم برای آشپزی می‌پردازیم.

خواص لوبیا قرمز

معرفی لوبیا قرمز

لوبیا قرمز (kidney bean) یکی از حبوبات محبوب و پر استفاده مخصوصا برای ما ایرانی هاست. رنگی بین قهوه ای و قرمز دارد. سرشار از پروتئین است و برای گیاه خواران جایگزین خوبی برای گوشت است.

لوبیا قرمز به دلیل شکل ظاهری که به کلیه انسان دارد، به انگلیسی Kidney bean نامیده می شود. لوبیا قرمز در مناطق نیمه گرمسیری کشت می شود و امروزه برزیل به عنوان بزرگترین تولید کننده لوبیا قرمز در جهان شناخته می شود. برای خرید لوبیا قرمز و خرید لوبیا قرمز عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

ترکیبات لوبیا قرمز

  • مقداری سدیم
  • پتاسیم
  • پروتئین
  • نشاسته
  • کربوهیدرات
  • اسید فولیک
  • آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید ها
  • ویتامین C
  • ویتامین B1، ویتامین B3، ویتامین B5  و ویتامین B6
  • آهن
  • مس
  • کلسیم
  • منگنز
  • منیزیم
  • فسفر
  • روی
  • سلنیوم
  • مولیبدن
  • فیبر
  • کولین
  • اسید پانتوتنیک
  • ویتامین E
  • ویتامین K
  • اسید چرب امگا ۳و امگا ۶

طبع لوبیا قرمز

طبع لوبیا قرمز گرم و تر است.‏

خواص لوبیا قرمز

  1. مدر.
  2. درمان بیماری‌های کلیه (سنگ کلیه) و مثانه به دلیل مقادیر بسیار کم سدیم و مقادیر بالای فیبر لوبیا قرمز.
  3. نرم کننده ریه و سینه.
  4. مقوی قلب و درمان بیماری های قلبی به دلیل داشتن فولات.
  5. تقویت کننده نیروی جنسی.
  6. قاعده‌آور.
  7. تقویت و رفع مشکلات دستگاه گوارش.
  8. کاهنده چربی‌های اشباع شده و کلسترول خون.
  9. ضد سرطان.
  10. پاک کننده روده‌ها.
  11. کاهنده و تنظیم کننده فشار خون با داشتن پتاسیم، منیزیوم، فیبر محلول و پروتئین.
  12. درمان یبوست به دلیل داشتن الیاف غذایی نامحلول به خصوص از بین بردن خطر ابتلا به یبوست در زنان باردار.
  13. ضماد خمیر آن درمان کننده اگزما و پسوریازیس به دلیل وجود خواص ضد التهابی خمیر لوبیا.
  14. درمان کم خونی مخصوصا کم خونی در دوران بارداری به کمک آهن و فولات موجود در لوبیا قرمز.
  15. تنظیم کننده سطح قند خون و درمان دیابت به دلیل شاخص گلیسمی پایین.
  16. تقویت حافظه به دلیل داشتن ویتامین B1.
  17. انرژی زا.
  18. تقویت کننده استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان به کمک کلسیم و منیزیم موجود در لوبیا قرمز.
  19. سم زدای طبیعی بدن.
  20. کمک به لاغری و کاهش وزن به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر. لوبیا قرمز حاوی مهارکننده های آلفا آمیلاز است که از جذب و تجزیه نشاسته جلوگیری کرده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
  21. تقویت کننده سیستم ایمنی به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا.
  22. جلوگیری کننده از ریزش مو.
  23. تقویت کننده ناخن‌ها.
  24. ضد چین و چروک و پیری و جوانسازی پوست به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا قرمز.
  25. کاهنده سردردهای میگرنی.
  26. کاهش خطر ابتلا به آب مروارید به دلیل وجود ویتامین B3 در لوبیا قرمز.
  27. درمان کننده آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی به کمک مقادیر بالای مس موجود در لوبیا قرمز.
  28. کاهنده آسم.
  29. کمک به سلامت پوست و مو.
  30. درمان کننده روماتیسم.
  31. درمان گرفتگی و اسپاسم عضلانی.
  32. لوبیا قرمز خطر ابتلا به نقرس را کاهش می دهد.
  33. عصله سازی و جلوگیری از تحلیل بافت ماهیچه‌ای و عضلانی در حین تمرینات ورزشی.
  34. تنظیم کننده متابولیسم بدن.
  35. افزایش دهنده رشد نوزادان و کودکان به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی و پروتئین موجود در لوبیا قرمز.
  36. کنترل قند خون و دیابت با کاهش سرعت آزادسازی گلوکز و قند به جریان خون.
  37. مقادیر بالای آهن و مس موجود در لوبیا قرمز باعث تقویت فولیکول های مو شده و با جلوگیری از ریزش مو، به افزایش رشد مو کمک می کند.
  38. مقادیر بالای فولات موجود در لوبیا قرمز احتمال نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری را کاهش می دهد.
  39. درمان سندروم روده تحریک پذیر.
  40. مصرف منظم لوبیا در رژیم غذایی باعث می شود تا شما پوست درخشانی داشته باشید. برای خرید لوبیا قرمز و خرید لوبیا قرمز عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.
  41. کاهش التهاب بدن ناشی از آتروز به کمک مس موجود در لوبیا قرمز.

عوارض و موارد منع مصرف لوبیا قرمز

در مصرف مواد غذایی گاهی زیاده روی در مصرف، عوارضی برعکس خواصشان خواهند داشت. اعتدال در مصرف این مواد باعث بهره مند شدن انسان از خواص مفیدشان خواهد شد.

  • لوبیای قرمز و سفید حاوی غلظت بالایی از ماده‌ای سمی به نام فیتوهماگلوتین است. چنانچه لوبیای قرمز قبل از مصرف پخته نشود و به صورت خام مصرف گردد با توجه به مقدار مصرف می‌تواند کشنده باشد. این ماده همچنین به مقدار کمتر در لوبیای سبز و انواع دیگر لوبیا نیز یافت می‌گردد. جهت دفع این سم، ابتدا بایستی لوبیا را به مدت ۵ ساعت در آب قرار داد تا خیس بخورد. سپس آب را دور ریخته و لوبیا را در آب تازه در دمای ۱۰۰ درجهٔ سانتی‌گراد به مدت ۳۰ دقیقه جوشاند. به این ترتیب غلطت این مادهٔ سمی به حد استاندارد و بی‌خطر کاهش میابد.
  • زیاده روی در مصرف لوبیا قرمز به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن باعث نفخ شکم می شود. همچنین در افراد مبتلا به سنروم روده تحریک پذیر باعث یبوست خواهد شد. برای این کار می توانید حدود ۱۲ ساعت قبل از پخت، آن را بخیسانید تا کمی از نفخ آن گرفته شود.
  • و همچنین اگر شما لوبیا قرمز را به صورت روزانه مصرف کنید باعث ایجاد گاز معده و نفخ می شود که ممکن است اسهال به دنبال داشته باشد.
  • زیاده روی در مصرف لوبیا قرمز به دلیل مقادیر بالای فولات، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
  • لوبیا قرمز مقادیر بالای آهن دارد و زیاده روی در مصرف آن خطر آسیب مغزی را افزایش می دهد.
  • باشد ، مصرف بیش از حد لوبیا قرمز باعث ایجاد بیماری های اسهال ، حالت تهوع، درد شکم و استفراغ می شود.
  • بدلیل پروتئین زیادی که لوبیا قرمز دارد برای کسانی که نقرس دارند یا اسید اوریک خونشان بالاست توصیه نمی شود. برای خرید لوبیا قرمز و خرید لوبیا قرمز عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

خواص فوق العاده ماش

خواص ماش بسیار متنوع است. ماش که از خانواده حبوبات است عمدتاً در آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی کشت می‌شود، با این حال ماش در سراسر جهان مورد علاقه مردم است. مانند سایر حبوبات، ماش منبع غنی پروتئین گیاهی، کربوهیدرات‌های پیچیده، فیبر و سایر مواد مغذی است. اگر چه ماش طعم ملایمی دارد، اما امکانی عالی برای انواع دستور العمل‌های خوش طعم از جمله سوپ، خورشت، سالاد و کاری را فراهم می‌کند. برخی از افراد وگان حتی از ماش برای تهیه اسکرامبل و املت بدون تخم مرغ استفاده می‌کنند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفاخرید ماش وخرید ماش عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

فواید ماش

در ادامه ابتدا به فواید ماش، خصوصاً در حوزه تغذیه، می‌پردازیم و سپس خواص ماش را به طور عام بررسی خواهیم کرد.

فواید تغذیه‌ای ماش

یک فنجان (202 گرم) ماش آب‌ پز و آبکش‌ شده 212 کالری، 0.8 گرم چربی، 38.8 گرم کربوهیدرات و 14.2 گرم پروتئین دارد. ماش منبع عالی فیبر، پتاسیم، مس و ویتامین‌های گروه B است.

  • کالری: ۲۱۲
  • چربی: ۰.۸ گرم
  • سدیم: ۴.۰۴ میلی گرم
  • کربوهیدرات: ۳۸.۸ گرم
  • فیبر: ۱۵.۴ گرم
  • قندها: ۴.۰۴ گرم
  • پروتئین: ۱۴.۲ گرم
  • پتاسیم: ۵۳۷ میلی گرم
  • مس: ۰.۳۲ میلی گرم
  • تیامین (B1): 0.33 میلی گرم
  • اسید پانتوتنیک (B5): 0.83 میلی گرم

کربوهیدرات‌ها

یکی از خواص ماش انرژی‌ بخش بودن آن است. یک پیمانه ماش که بدون نمک جوشانده شده، بیشتر انرژی خود را از کربوهیدرات‌ها تأمین می‌کند. کربوهیدرات‌های موجود در ماش عمدتاً کربوهیدرات‌های پیچیده هستند که انرژی پایدار بدن را تأمین می‌کنند.

فیبر و نشاسته دو نوع کربوهیدرات پیچیده هستند که هر دو در ماش یافت می‌شوند. یک فنجان ماش پخته‌ شده ۱۵.۴ گرم فیبر دارد که به حرکت آسان غذا در دستگاه گوارش کمک می‌کند و فواید سلامتی بسیاری دارد. مانند سایر حبوبات، ماش نیز حاوی نشاسته است که در صورت مصرف انرژی بیشتری به بدن می‌بخشد. علاوه بر فیبر و نشاسته، ماش حاوی ۴.۰۴ گرم قند در هر فنجان است.

چربی‌ها

ماش تقریباً یک غذای بدون چربی است. یک فنجان ماش ۰.۸ گرم چربی دارد. این نوع از حبوبات منبع قابل توجهی از چربی‌های سالم نیست، اگر چه می‌توان آن‌ها را پخته یا همراه با سایر منابع غذایی چرب مانند روغن، آجیل و دانه‌ها سرو کرد.

ویتامین‌ها و مواد معدنی

ماش سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. اگر یک فنجان ماش پخته‌ شده مصرف کنید، تقریباً ۸۰ درصد از مصرف روزانه توصیه شده فولات خود را دریافت خواهید کرد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ماش و خرید ماش عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

یکی دیگر از خواص ماش این است که سرشار از پتاسیم، مس، تیامین (ویتامین B1)، اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)، منیزیم، فسفر، روی، آهن و منگنز است. ماش مقادیر کمتری سلنیوم، کلسیم، کولین و ویتامین K را فراهم می‌آورد.

حتما بخوانید: چه موادی ویتامین دی دارند؟

ویتامین در ماش

خواص ماش برای سلامتی

ماش به دلیل داشتن فواید بالقوه‌ای مانند موارد زیر برای سلامتی شناخته شده است.

اثرات آنتی اکسیدانی

محققان چندین آنتی اکسیدان از جمله اسید لینولئیک، اسید پالمیتیک و اسید اولئیک را در ماش پیدا کرده‌اند. این آنتی اکسیدان‌ها به خنثی کردن فعالیت رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند و به این ترتیب می‌تواند خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد. آسیب رادیکال‌های آزاد با بیماری قلبی، سرطان، التهاب مزمن و سایر بیماری‌ها مرتبط است.

کمک به کاهش سطح گلوکز خون

قند خون بالا یکی از ویژگی‌های اصلی دیابت است و با سایر بیماری های مزمن مرتبط است. مصرف کربوهیدرات های فیبر بالا می‌تواند به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک کند. برخی از مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که عصاره ماش می‌تواند فعالیت‌های ضد دیابتی از خود نشان دهد.

خواص ضد سرطانی

یکی از مهم‌ ترین خواص جوانه ماش، خاصیت ضد سرطانی آن است. در برخی تحقیقات نشان داده شده است که عصاره به دست آمده از جوانه ماش دارای خواص ضد سرطانی قوی بر سلول‌های آزمایشگاهی است. در یک مطالعه در سال 2012 که در BMC Complementary and Alternative Medicine منتشر شد، محققان دریافتند که عصاره جوانه ماش به عنوان یک عامل ضد سرطان برای سلول‌های انسانی در آزمایشگاه عمل می‌کند.

خواص ضد سرطانی ماش

کاهش‌دهنده فشار خون

فشار خون بالا مسئله‌ای جدی است زیرا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. بسیاری از بزرگسالان ایرانی فشار خون بالا دارند، اما از هر ۴ نفر فقط ۱ نفر به آن واقف است و شرایط خود را تحت کنترل دارد.

برخی از تغییرات سبک زندگی از جمله اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل، می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. برخی از مواد مغذی موجود در ماش، از جمله پتاسیم، منیزیم و فیبر با کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا مرتبط هستند.

کمک به سلامت دستگاه گوارش

انواع مواد مغذی موجود در ماش از جمله فیبر برای سلامت روده مفید هستند. ۱۵.۴ گرم فیبر در یک فنجان ماش پخته‌ شده و به میزان توصیه شده، روزانه ۲۸ تا ۳۴ گرم فیبر به مردان و ۲۲ تا ۲۸ گرم به زنان می‌رساند. هضم سالم پروتئین ماش نسبت به پروتئین موجود در سایر حبوبات نیز آسان‌ تر است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ماش و خرید ماش عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

کلام آخر

چنان که خواندید خواص ماش بسیار متنوع هستند و حتی تحقیقات بسیاری درباره خواص ماش برای بدنسازی انجام شده است. ماش منبع عالی پروتئین و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که ماش می‌تواند طیف وسیعی از مزایای بالقوه را برای سلامتی فراهم کند. خوردن حبوبات بیشتر می‌تواند بخشی از یک الگوی غذایی سالم و راهی مؤثر برای گنجاندن بیشتر غذاهای گیاهی در رژیم غذایی افراد باشد. ماش به راحتی تهیه می‌شود و افراد می‌توانند آن را به غذاهای مختلف اضافه کنند.

خواص زیره سیاه و عوارض آن

زیره سیاه

زیره سیاه گیاهی است که افسانه‌های جالبی در قدیم درباره آن وجود داشته است. برای مثال، خرافه‌پرستان معتقد بودند که زیره سیاه این قدرت را دارد که از دزدیده شدن هر وسیله‌ای که حاوی این گیاه است، جلوگیری کند و یا این که باعث شود عاشقان، علاقه خود را نسبت به‌هم از دست ندهند! اما امروزه ثابت شده است که گیاه زیره سیاه قدرت درمانی دارد و می‌توان از روغن، میوه و دانه‌های آن به‌عنوان دارو استفاده کرد. در این مقاله به بررسی زیره سیاه، فواید، عوارض جانبی و نحوه مصرف آن می‌پردازیم. برای خرید زیره سیاه و خرید زیره سیاه عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

زیره شیاه

زیره سیاه چیست؟

زیره سیاه (Caraway) که به آن زیره نیز گفته می‌شود، یک ادویه منحصربه‌فرد است که مدت‌هاست در آشپزی و داروهای گیاهی استفاده می‌شود. گیاه زیره سیاه دارای برگ‌های ریز بریده شده و چتری‌های حاوی گل‌های سفید کوچک است. میوه یا دانه آن به رنگ قهوه‌ای روشن تا تیره، به شکل هلالی به طول حدود ۵ میلیمتر و با پنج برجستگی طولی در پشت آن است. زیره سیاه، اگرچه اغلب با دانه یا بذر اشتباه گرفته می‌شود، اما این غلاف کوچک و قهوه‌ای درواقع میوه‌ی خشک گیاه دوساله‌ی زیره سیاه (Carum carvi .L) از خانواده جعفریان است.

گیاه زیره سیاه، بومیِ اروپا و آسیای غربی است و از زمان‌های بسیار قدیم کشت می‌شد. طعم گرم، کمی تلخ و خاکی زیره سیاه شبیه به شیرین بیان، گشنیز و رازیانه است و هنگام استفاده‌ی دارویی، می‌تواند به‌عنوان دمنوش و یا مکمل غذایی مورد استفاده قرار بگیرد.

ارزش غذایی زیره سیاه

زیره سیاه حاوی طیف گسترده‌ای از مواد مغذی ضروری است. یک قاشق غذاخوری (۶.۷ گرم) زیره سیاه حاوی مواد زیر است:

  • کالری: ۲۲
  • پروتئین: ۱.۳ گرم
  • چربی: ۰.۹ گرم
  • کربوهیدرات: ۳.۳۴ گرم
  • فیبر: ۲.۶ گرم
  • مس: ۶.۷ درصد از درصد ارزش غذایی روزانه (Daily Value- DV)
  • آهن: ۶.۱ درصد برای خانم‌ها
  • منیزیم: ۵.۴ درصد از DV
  • منگنز: ۴.۸ درصد برای خانم‌ها
  • کلسیم: ۳.۶ درصد از DV
  • روی: ۴.۶ درصد برای خانم‌ها

علاوه بر این‌ها، گیاه زیره سیاه یک منبع غنی از آنتی اکسیدان‌هایی از جمله لیمونن و کارون برای تقویت سلامت بدن است.

زیره سیاه
زیره سیاه

خواص زیره سیاه

  • برخی از ترکیبات موجود در زیر سیاه، خاصیت ضد التهابی قوی دارند که می‌توانند مشکلات گوارشی از جمله سوزش معده، نفخ و گاز معده، مشکلات هضم غذا، از دست دادن اشتها، اسهال، تحریک بافت گوارشی و اسپاسم خفیف معده و روده و همچنین مشکلات دیگری مانند زخم و گرفتگی عضلات را بهبود بخشند.
  • روغن زیره سیاه برای بهبود سرفه بلغم، کنترل ادرار، از بین بردن باکتری‌های بدن و رفع یبوست استفاده می‌شود. همچنین بانوان هنگام عادت ماهانه برای تسکین دردهای قاعدگی و مادران شیرده برای افزایش جریان شیر در بدن خود از روغن زیره سیاه استفاده می‌کنند.
  • در کرم‌های مخصوص ماساژ برای بهبود جریان خون و همچنین در دهانشویه‌ها از عصاره زیره سیاه استفاده می‌شود.
  • در تمام غذاهای شور و شیرین مانند مانند نان، شیرینی، پنیر، خوراک‌های گوشتی و خورشت‌ها می‌توان از زیره به‌عنوان ادویه پخت‌وپز استفاده کرد.
  • در صنایع و کارخانجات از روغن زیره سیاه برای طعم دادن به داروهای خاص استفاده می‌شود. همچنین معمولاً به‌عنوان اسانس در خمیردندان، صابون و مواد آرایشی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عوارض زیره سیاه

اکثر افراد سالم، عوارضی در مصرف زیره سیاه از خود نشان نمی‌دهند. اما با این حال به دلیل کمبود تحقیقات کافی روی ایمنی این گیاه، بهتر است در موارد زیر احتیاط کنید:

  • کودکان یا زنانی که باردار یا شیرده هستند، نباید زیره سیاه مصرف کنند. (اما قرقره آن از راه دهان در هنگام بارداری موردی ندارد.)
  • کسانی که اختلال عملکرد کبد یا کیسه صفرا داشته باشد باید از زیره سیاه اجتناب کنند، زیرا برخی شواهد نشان می‌دهند که زیره سیاه مانع تخلیه کیسه صفرا می‌شود.
  • خوردن روغن زیره سیاه به‌همراه روغن نعناع می‌تواند باعث باد گلو، دل درد و حالت تهوع شود. همچنین استعمال روغن زیره سیاه روی پوست در افرادی که پوست حساسی دارند ممکن است باعث جوش‌های پوستی و خارش شود.
  • این احتمال وجود دارد که زیره سیاه باعث کاهش قندخون شود؛ بنابراین اگر مبتلا به دیابت هستید و از زیره سیاه استفاده می‌کنید، باید همواره قندخون خود را با دقت بررسی کنید و دوز داروهایی که برای دیابت استفاده می‌کنید را با مشورت پزشک خود به‌طور متناسب تنظیم کنید.
  • عصاره زیره سیاه ممکن است باعث افزایش جذب آهن شود؛ بنابراین استفاده بیش‌ازحد زیره سیاه با مکمل‌های آهن یا غذاهای حاوی آهن می‌تواند باعث افزایش سطح آهن در بدن شود.
  • زیره سیاه ممکن است در کنترل قندخون در حین و بعد از عمل جراحی اختلال ایجاد کند؛ بنابراین حداقل ۲ هفته قبل از عمل خود، استفاده از زیره را متوقف کنید.
  • اگر از مصرف زیره سیاه مطمئن نیستید می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید یا از مشاوره آنلاین طب سنتی توسط پزشکان متخصص طب سنتی استفاده کنید. برای خرید زیره سیاه و خرید زیره سیاه عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.
زیره سیاه
زیره سیاه

نحوه استفاده از زیره سیاه

زیره سیاه در سراسر جهان کشت می‌شود، نسبتاً ارزان است و به راحتی در بیشتر فروشگاه‌ها و عطاری‌ها در دسترس است. برای استفاده از زیره سیاه می‌توانید:

نوشته های مشابه

آن را به‌عنوان ادویه، به شکل کامل یا آسیاب‌شده به غذاهای خود اضافه کنید. برخی از غذاهایی که می‌توانید زیره سیاه به آن اضافه کنید عبارتند از: نان، کلوچه، انواع شیرینی‌ها و دسرها (مانند پای، تارت، مربا، ژله، کاستارد)، خورشت‌ها، سس‌ها، غذاهای ترش یا تخمیر شده، سبزیجات بوداده و…

  1. مقداری از آن را به آب جوش اضافه کرده و به‌عنوان یک دمنوش آرامش‌بخش مصرف کنید.
  2. از انواع مکمل‌هایی که با زیره سیاه درست شده‌اند، مانند کپسول‌ها، روغن‌ها، عرق‌ها و عصاره‌ها به شکل خوراکی یا غیرخوراکی استفاده کنید. برای خرید زیره سیاه و خرید زیره سیاه عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

توجه کنید که هیچ توصیه مشخصی برای دوز مصرفی زیره سیاه مشخص نشده است، اما برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مجموعاً ۱/۲ قاشق چای‌خوری تا ۱ قاشق غذاخوری (۱ تا ۶/۱ گرم) زیره سیاهی که در ۳ روز مصرف شود، احتمالاً بی‌خطر و موثر است.

فواید پودر پابریکا

پودر پاپریکا چیست؟

پاپریکا ادویه ای است که از فلفل های خشک شده (فلفل قرمز تند یا فلفل دلمه ای) گیاه Capsicum annuum تهیه شده است.

پاپریکا در انواع شیرین، دودی، تند و همچنین به رنگ های قرمز، نارنجی، زرد و سبز وجود دارد. این ادویه نه تنها سرشار از آنتی اکسیدان هاست بلکه حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی نیز هست.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید پاپریکا برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی پاپریکا برای بدن

1. سلامت چشم

پاپریکا حاوی مقادیر بالای ویتامین E، بتاکاروتن، لوتئین و زاکسانتین است که به تقویت بینایی و سلامت چشم ها کمک می کنند؛

مطالعات نشان داده که مصرف پاپریکا خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) و آب مروارید را کاهش می دهد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید فلفل پاپریکا و خرید فلفل پاپریکا عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

2. ضد التهاب طبیعی

پاپریکا تند به دلیل مقادیر بالای کپسایسین که دارد به کاهش التهاب بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند آرتریت و بیماری های گوارشی را کاهش می دهد.

مطالعات متعددی نشان می دهد که کرم های موضعی حاوی کپسایسین به کاهش درد ناشی از آرتریت و آسیب عصبی کمک می کنند.

3. فشار خون

پاپریکا تند به دلیل مقادیر بالای کپسایسین که دارد به آرامش رگ های خونی کمک کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

4. کلسترول خون و قلب

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و کاروتنوئید های موجود در پاپریکا ممکن است سطح کلسترول خوب خون یا HDL را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از بین ببرد.

کاروتنوئید های موجود در پاپریکا همچنین ممکن است به کاهش سطح کلسترول کل و کلسترول بد خون یا LDL کمک کنند.

5. سرطان

کاروتنوئید های موجود در پاپریکا با استرس اکسیداتیو مبارزه کرده و خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش می دهند.

علاوه بر این، کپسایسین موجود در پاپریکا با تأثیرگذاری بر بیان چندین ژن می تواند رشد و بقای سلول های سرطانی را مهار کند.

6. قند خون و دیابت

کپسایسین موجود در پاپریکا روی ژن های کنترل قند خون تأثیر گذاشته و آنزیم هایی که قند بدن را تجزیه می کنند، مهار می کند.

علاوه بر این کپسایسین ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده و به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

7. درمان کم خونی

پاپریکا سرشار از آهن است که با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن کمک می کند.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که ویتامین E موجود در پاپریکا در ترمیم آسیب گلبول های قرمز بسیار مؤثر است، بد نیست بدانید که کمبود این ویتامین ممکن است منجر به کم خونی شود.

8. افزایش انرژی بدن

مقادیر بالای آهن و ویتامین B6 موجود در پاپریکا باعث بهبود واکنش های بیوشیمیایی در بدن شده و باعث افزایش انرژی بدن می شوند.

9. معده و دستگاه گوارش

پاپریکا با نرمال کردن اسید در معده به بهبود هضم غذا کمک می کند و خطر ابتلا به سوهاضمه و بیماری های گوارشی را کاهش می دهد.

خواص پاپریکا برای پوست و مو

10. جوان سازی پوست صورت

پاپریکا سرشار از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود، ویتامین A در حفظ سلامت پوست نقش اساسی داشته و با کاهش چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

11. درمان ریزش مو

پاپریکا منبع غنی ویتامین B6 است که به درمان ریزش مو کمک می کند.

پاپریکا همچنین حاوی مقدار قابل توجهی آهن است که با افزایش انتقال اکسیژن در سر به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد مو و درمان ریزش مو می شود. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید فلفل پاپریکا و خرید فلفل پاپریکا عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

عوارض و مضرات پاپریکا

تاکنون هیچ گونه عوارض جانبی برای پاپریکا گزارش نشده است.

طبع پاپریکا چیست؟

طبیعت و مزاج پاپریکا گرم و خشک می باشد. پاپریکا سرشار از آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئید ها، ویتامین A، ویتامین B6، ویتامین E، کپسایسین و فیبر است.

پاپریکا در چه غذاهایی استفاده می شود؟

  • پاپریکا بیشتر در تهیه غذا های مجارستانی، هندی، اتریشی، اسپانیایی و مراکشی استفاده می شود. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید فلفل پاپریکا و خرید فلفل پاپریکا عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
  • مجارستان بهترین پاپریکا را از نظر کیفیت تولید می کند.

طریقه مصرف پاپریکا

پاپریکا یک ادویه همه کاره است (برای اضافه کردن طعم و رنگ به غذا استفاده می شود) به همین دلیل می توان آن را برای تهیه انواع سوپ، خورش، سالاد، پلو، خوراک لوبیا، خوراک عدس و خوراک سبزیجات استفاده کرد.

ارزش غذایی پاپریکا (1 قاشق غذا خوری معادل 7 گرم)

  • کالری : 19
  • چربی : کمتر از 1 گرم
  • کربوهیدرات : 4 گرم
  • پروتئین : کمتر از 1 گرم
  • فیبر : 2 گرم

کاربرد و خواص ادویه زردچوبه

زردچوبه برای هزاران سال است که در هند به عنوان ادویه و داروی گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دانشمندان اخیرا بر روی این ماده که هندیان تا این اندازه به آن اعتقاد دارند پژوهش‌های زیادی انجام داده‌اند و به این نتیجه رسیدند که زردچوبه واقعا دارای ترکیباتی با خواص درمانی قدرتمند است. این ترکیبات به نام کورکومینوید شناخته می‌شوند که مهمترین آن‌ها کورکومین است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زردچوبه و خرید زردچوبه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.


کورکومین یک ماده فعال اصلی در ترکیبات زردچوبه است؛ یک ضدالتهاب موثر با خواص آنتی‌اکسیدان قوی که ۳ درصد از وزن زردچوبه را تشکیل می‌دهد. دوز مصرف مناسب این ماده را ۱ گرم در روز توصیه کرده‌اند. رسیدن به این میزان مصرف از کورکومین فقط با استفاده از پودر زردچوبه به عنوان ادویه در طول یک روز بسیار سخت است. به همین دلیل برای بهره‌مد شدن از تمام خواص زردچوبه شما می‌توانید از کپسول زردچوبه استفاده کنید.

کورکومین به سختی در خون جذب می‌شود اما اگر شما همراه با زردچوبه، فلفل سیاه استفاده کنید به جذب آن کمک کرده‌اید. فلفل سیاه دارای ماده‌ای به نام پیپرین (Piperin) است که جذب کورکومین در بدن را افزایش می‌دهد. بهترین مدل‌های کپسول زردچوبه دارای پیپرین هستند که به تاثیرگذاری بیشترشان کمک می‌کند. کورکومین همچنین در چربی حل می‌شود، پس شاید ایده خوبی باشد که بیشتر همراه با غذاهای چرب مصرف شود.

۱. درمان التهاب مزمن

خواص زردچوبه ناشتا

التهاب در بدن نقش بسیار مهمی دارد. التهاب کمک می‌کند بدن شما با مهاجمان خارجی مبارزه کند و در ترمیم آسیب‌ها هم نقش بازی می‌کند. بدون التهاب عوامل بیماری‌زا به راحتی می‌توانند بر بدن شما چیره شوند و شما را از پا دربیاورند. اما علی‌رغم این که التهاب حاد و کوتاه‌مدت مفید است، زمانی که التهاب مزمن شود، می‌تواند به مشکلی جدی تبدیل شود و به اشتباه به بافت‌های خود بدن حمله کند.

حال محققان بر این باورند که التهاب مزمن نقش بزرگی در بسیاری از بیماری‌های جدی ایفا می‌کند. این موضوع شامل بیماری‌هایی مثل سرطان، سندروم متابولیک، آلزایمر و بیماری‌های دیگر می‌شود. بنابراین هر چیزی که بتواند با التهاب مزمن مبارزه کند، در پیشگیری و حتی درمان این بیماری‌ها مفید خواهد بود. بدون وارد شدن به بحث التهاب در بدن (چرا که مبحث بسیار پیچیده‌ای است)، خیلی ساده می‌گوییم که کورکومین به عنوان یک ماده فعال، کلید درمان التهاب مزمن است و با التهاب در سطح مولکولی مبارزه می‌کند.

۲. افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدان بدن

زردچوبه و ضدالتهاب

تصور می‌شود آسیب اکسیداتیو که ناشی از فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن است، یکی از مهم‌ترین دلایل پیری و بسیاری از بیماری‌ها باشد. دلیل اصلی این که بدن ما به آنتی‌اکسیدان‌ها احتیاج دارد این است که آنتی‌اکسیدان‌ها از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. در نتیجه آنتی‌اکسیدان‌ها بسیار مفیدند. کورکومین موجود در زردچوبه یک آنتی‌اکسیدان قوی است که می‌تواند رادیکال‌های آزاد را خنثی کند. کورکومین همچنین باعث فعال شدن آنتی‌اکسیدان‌های خود بدن می‌شود؛ یعنی لشکری از آنتی‌اکسیدان‌ها را در برابر رادیکال‌های آزاد قرار می‌دهد. در نتیجه دیگر شانسی برای رادیکال‌های آزاد باقی نمی‌ماند، چون زردچوبه مستقیما جلوی آ‌ن‌ها را می‌گیرد و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بدن را هم تحریک می‌کند تا در برابر آن‌ها از بدن دفاع کنند.

۳. کاهش خطر بیماری‌های ذهنی و بهبود عملکرد مغز

زردچوبه درمانی

در گذشته تصور بر این بود که نورون‌ها یا همان سلول‌های عصبی پس از عبور از دوران کودکی دیگر توانایی تقسیم و تکثیر شدن را ندارند. ولی حال ثابت شده است که این تصور درست نیست. نورون‌ها نه تنها توانایی تشکیل اتصالات جدید را دارند، بلکه حتی در بخش‌های خاصی از مغز می‌توانند تکثیر شوند.

یکی از محرک‌های اصلی این پروسه، فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز (Brain-Derived Neurotrophic Factor) است. این فاکتور درواقع نوعی هورمون رشد است که باعث رشد و گسترش شبکه عصبی در مغز می‌شود. بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات مغزی مثل آلزایمر و افسردگی، با کاهش میزان این هورمون ارتباط دارند.

خاصیت زردچوبه این است که می‌تواند میزان این فاکتورهای نوروتروفیک مغز را افزایش دهد. این خاصیت زردچوبه می‌تواند در به تعویق انداختن بسیاری از بیماری‌های مغزی مرتبط با افزایش سن موثر باشد. کورکومین زردچوبه همچنین می‌تواند باعث بهبود حافظه شود و شما را باهوش‌تر کند! هرچند در این زمینه نیاز به تحقیقات کنترل‌شده‌ی بیشتری وجود دارد.

۴. کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

درمان بیماری‌های قلبی

بیماری قلبی دلیل شماره یک مرگ و میر در دنیاست. محققان قرن‌هاست که در این زمینه تحقیق می‌کنند. جای تعجب ندارد که بیماری‌های قلبی پیچیده هستند و عوامل زیادی روی آن‌ها تاثیرگذار است. یکی دیگر از خواص زردچوبه معکوس کردن پیشرفت پروسه بیماری‌های قلبی است.

شاید بتوان گفت که مزیت اصلی کورکومین زردچوبه برای قلب بهبود عملکرد لایه درون رگی (Endothelium) است که درواقع لایه نازکی از سلول‌هاست که درون رگ‌های خونی و لنفاوی را پوشش داده‌اند. مشخصا عدم عملکرد صحیح لایه درون رگی عامل برجسته‌ای در بیماری‌های قلبی است و باعث کاهش توانایی کنترل «فشار خون» و «انعقاد خون» می‌شود.

تحقیقات زیادی به ما نشان داده‌اند که زردچوبه می‌تواند باعث بهبود عملکرد لایه درون رگی شود. یکی از این تحقیقات نشان داده است که کورکومین زردچوبه می‌تواند به اندازه ورزش کردن برای قلب مفید باشد. تحقیقات دیگری هم نشان داده‌اند که زردچوبه می‌تواند به خوبی داروی آتورواستاتین (Atorvastatin) باعث بهبود عملکرد لایه درون رگی می‌شود.

علاوه بر این، همان‌طور که گفتیم زردچوبه باعث کاهش التهاب می‌شود و دارای خواص آنتی‌اکسیدان قوی است و هر دوی این موارد برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مفید است. در یکی از تحقیقات ۱۲۱ نفر که درحال انجام عمل جراحی سرخ‌رگ قلب بودند را انتخاب کردند. چند روز قبل و بعد از جراحی به عده‌ای از این افراد پلاسیبو (Placebo) یا دارونما و به عده‌ای دیگر به مقدار ۴ گرم در روز کورکومین دادند. گروهی که کورکومین زردچوبه مصرف کرده بودند، ریسک حمله قلبی آن‌ها در بیمارستان تا ۶۵ درصد کاهش یافته بود.

۵. کمک به جلوگیری از سرطان و حتی درمان آن

زردچوبه ضد سرطان

سرطان یک بیماری بسیار خطرناک است که به دلیل رشد سلولی غیر قابل کنترل رخ می‌دهد. سرطان انواع مختلفی دارد که دارای نقاط مشترک زیادی هستند. به نظر می‌رسد برخی از آن‌ها به مکمل‌های کورکومین پاسخ می‌دهند. کورکومین موجود در زردچوبه برای درمان سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است و محققان به این نتیجه رسیدند که این ماده بر رشد و تکثیر سلول‌ها تاثیر دارد. این تحقیقات نشان داده‌اند که کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند باعث مرگ سلول‌های سرطانی، کاهش رشد رگ‌های خونی در تومورهای سرطانی و جلوگیری از متاستاز (پراکنده شدن سلول‌های سرطانی در بدن) شود.

مطالعات زیادی نشان دادند که کورکومین موجود در ترکیبات زردچوبه می‌‌تواند باعث کاهش رشد سلول‌های سرطانی در آزمایشگاه شود. این ماده در آزمایش روی حیوانات نیز رشد تومور را متوقف کرده است.

زردچوبه برای روشن شدن پوست

هر چند که تاثیر دوز زیاد کورکومین، در کنار ماده‌ای مانند پیپرین که به جذب آن کمک می‌کند، برای درمان سرطان در انسان‌ها نیازمند تحقیقات و مطالعات بیشتر در این زمینه است، با این حال شواهدی وجود دارد که این ماده می‌تواند از سرطان، خصوصا سرطان‌های دستگاه گوارش مثل سرطان روده بزرگ، پیشگیری کند.

در یک تحقیق ۳۰ روزه به ۴۴ مرد که دارای ضایعه‌هایی در روده بزرگ بودند که گاها موجب سرطان می‌شود، به طور روزانه ۴ گرم کورکومین داده شد و نتیجه کاهش تعداد ضایعه‌های روده تا ۴۰ درصد را نشان داد. شاید روزی از خواص زردچوبه و درواقع کورکومین به صورت مشخص برای درمان سرطان استفاده شود. در حال حاضر نمی‌توان با اطمینان در این باره صحبت کرد اما نتایج تحقیقات بسیار امیدوار کننده است.

۶. پیشگیری و درمان آلزایمر

درمان آلزایمر

متاسفانه هنوز هیچ درمان قطعی برای آلزایمر وجود ندارد. به همین دلیل در حال حاضر جلوگیری از پیدایش این بیماری مهم‌تر است. خبر خوب این که زردچوبه نشان داده خاصیت جلوگیری از این بیماری را دارد. آن طور که مشخص است التهاب و اکسید شدن در بیماری آلزایمر نقش دارند و کورکومین زردچوبه خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدان قوی دارد. به علاوه کلید بیماری آلزایمر رسوب کردن پروتئین‌هایی است که به آن پلاک‌های آمیلوئید می‌گویند. تحقیقات نشان داده است که کورکومین می‌تواند به از بین بردن این پلاک‌ها کمک کند. البته تاثیر این ماده در کند کردن و حتی معکوس کردن پروسه بیماری آلزایمر در انسان‌ نیاز به تحقیقات بیشتر دارد. 

برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زردچوبه و خرید زردچوبه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

۷. تاثیر موثر در درمان التهاب مفصل

التهاب مفصل

التهاب مفصل یا آرتریت یکی دیگر از مشکلات رایجی است که به بیماری‌هایی نظیر آرتروز و روماتیسم مفصلی منجر می‌شود. کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند به درمان التهاب مفصل کمک کند. این خواص زردچوبه را تحقیقات زیادی تایید کرده است؛ خصوصا در تحقیقاتی که روی بیماران دارای آرتریت روماتویید یا روماتیسم مفصلی انجام شده، زردچوبه حتی از داروهای ضدالتهابی هم تاثیر بهتری نشان داده است. نتایج تحقیقات دیگر نیز همگی بهبود علائم بیماری را نشان دادند و این موضوع بسیار امیدوار کننده است.

۸. درمان افسردگی

داروی ضد افسردگی

خواص زردچوبه در زمینه‌ی درمان افسردگی هم نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان داد. در یک آزمایش، ۶۰ نفر که مبتلا به افسردگی بودند را به صورت تصادفی به ۳ گروه تقسیم کردند. به یکی از گروه‌ها داروی ضد افسردگی فلوکستین دادند، به گروه دیگر یک گرم کورکومین و گروه سوم هم کورکومین و هم فلوکستین.

بعد از ۶ هفته نتایج را بررسی کردند و در گروهی که به آن‌ها یک گرم کرکومین داده شده بود شاهد بهبود بودند. در گروهی که به آن‌ها فلوکستین داده شده بود هم نتایج مشابهی داشتند اما بهترین نتیجه را گروهی که هر دو را مصرف کرده بودند تجربه کرده بودند. بر اساس این تحقیق کوچک این ترکیب زردچوبه خواصی مشابه با خواص داروی ضدافسردگی دارد.

افسردگی با کاهش فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز (Neurotrophic Factor) و کم‌کاری هیپوکمپوس یا اسبک مغز که مرکز یادگیری در مغز است، مرتبط است. کورکومین موجود در زردچوبه با افزایش میزان فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز این تاثیرات را خنثی می‌کند. علاوه بر این شواهدی وجود دارد که کورکومین می‌تواند پیام‌رسان‌های عصبی عامل سروتونین و دوپامین را تقویت کند.

۹. جلوگیری از پیری و بیماری‌های مربوط به آن

جلوگیری از پیری

اگر زردچوبه توانایی پیشگیری از بیماری‌های قلبی، سرطان و آلزایمر را دارد، مشخصا خاصیت افزایش طول عمر را هم دارد. به همین دلیل است که در کشورهای دیگر مکمل‌های غذایی کورکومین تا این اندازه محبوب شده‌اند.

۱۰. خوا‌ص زردچوبه برای پوست


در کنار خواص زردچوبه برای سلامت بدن و ذهن، خواص زردچوبه برای پوست شاید آن‌قدر عجیب به نظر نرسد. زردچوبه توانایی‌های زیادی در بهبود و پیشگیری از مشکلات پوستی و افزایش زیبایی پوست دارد.

  • ماسک زردچوبه برای شما پوست درخشانی به همراه می‌آورد که ممکن است به دلیل از بین بردن رادیکال‌های آزاد اکسید کننده پوست باشد. خواص زردچوبه و عسل در کنار هم بسیار مفید است. می‌توانید ماسک زردچوبه و عسل و ماست یونانی را در خانه تهیه کنید و برای ۱۵ دقیقه روی پوست خود بگذارید تا تاثیر آن را ببینید.
  • زردچوبه می‌تواند زخم را بهبود دهد. خاصیت ضدالتهابی زردچوبه می‌تواند التهاب زخم را کم کند و باعث زودتر جوش خوردن زخم شود. تحقیقات نشان داده است که این ادویه تاثیر مثبتی روی کلاژن‌ها و بافت پوست دارد.
  • ماسک زردچوبه برای درمان جوش صورت و آکنه هم مفید است و با هدف گرفتن منافذ پوست باعث آرام شدن التهاب جوش می‌شود. این روش علاوه بر زودتر خوب شدن جوش صورت باعث می‌شود که جای آن هم روی پوست باقی نماند.
  • ماسک زردچوبه علائم پیری زودرس را هم از بین می‌برد و از آن جلوگیری می‌کند. 

    برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زردچوبه و خرید زردچوبه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

  • زردچوبه می‌تواند از سرطان پوست جلوگیری کند.
  • برای درمان پوست چرب و کاهش چربی اضافه پوست از زردچوبه استفاده می‌کنند. پودر زردچوبه را به همراه آرد گندم و ماست و چند قطره آب لیمو مخلوط کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی پوست بماند و بعد پوست خود رابشویید.
  • زردچوبه برای پوستی که در اثر رادیکال‌های آزاد و افزایش سن تیره شده است مناسب است. ماسک زردچوبه برای روشن شدن پوست را می‌توان با ترکیب پودر زردچوبه و عسل به همراه آرد گندم ساخت. اگر پوست خشکی دارید می‌توانید به این ترکیب روغن بادام شیرین یا روغن زیتون اضافه کنید.
  • زردچوبه برای کاهش چین و چروک صورت هم مفید است. برای برطرف کردن خطوط روی پیشانی ‌و خط خنده می‌توانید آرد برنج را با زردچوبه و شیر ترکیب کنید و اجازه دهید ماسک برای نیم ساعت روی صورت بماند.
  • برای پاک‌سازی و تمیز کردن از زردچوبه برای پوست استفاده کنید. با استفاده از همین ماسک می‌توانید از خواص ضدعفونی‌ کنندگی زردچوبه استفاده و سلول‌های مرده پوست را پاک کنید.