پودر انبه یک طعم دهنده میوه ای بسیار خوشمزه است که میتوانید برای طعم دادن به انواع سوپ ، خورش، دسر ، کیک و کباب از آن استفاده کنید. پودر انبه را با ادویه انبه اشتباه نگیرید، ادویه انبه ترکیبی از ادویه های مختلف به اضافه پودر انبه است.
پودر انبه ( به انگلیسی : powder mango ) یکی از طعم دهنده های فوق العاده است که جدیدا جای پای خود را در ایران هم پیدا کرده است .
برای تهیه پودر انبه ، معمولا انبه نرسیده که هنوز سبز و ترش است را حلقه می کنند و با دستگاه میوه خشک کن یا گذاشتن زیر نور خورشید ، خشک می کنند و سپس پودر می نمایند.
اگر میخواهید انبه سریعتر خشک شود بهتر است با استفاده از پوست کم میوه ورقه های نازک از آن برش بزنید تا سریعتر خشک شود.
برای تهیه پودر انبه در خانه میتوانید برش های نازک انبه ها را در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است قرار دید و داخل فر خشک کنید. بعد از تهیه چیپس انبه در فر می توانید ان ها را پودر کرده و در شیشه در بسته در یخچال نگهداری کنید.
مزه پودر انبه کاملا بستگی به درجه رسیده یا کال بودن انبه ای دارد که خشک شده ا ست ، پودر انبه با توجه به میزان کال بودن میوه ای که خشک شده ، می تواند طعمی میوه ای ، شیرین و ملس یا با وجود اسید سیتریک بالا به شدت ترش داشته باشد.
پودر انبه سبز معمولا در غذاهای هندی و آسیای جنوبی از جمله سوپ ، خورش ، سالاد و دسر استفاده می شود.
تفاوت ادویه انبه و پودر انبه
پودر انبه ، از میوه انبه تولید می شود و کاملا خالص است و اغلب به نان ، کیک ، شیرینی و دسرها اضافه می شود تا طعمی آبنبات مانند پیدا کنند. برای طعم دار کردن جوجه کباب یا سایر خورش ها و سوپ ها هم میتوانید از آن استفاده کنید.
ولی ادویه پودر انبه به نام امشور یا امچور ( به انگلیسی : amchoor ) شناخته می شود.
هنگام خرید پودر انبه دقت داشته باشید که پودر انبه به طور خالص از میوه انبه تهیه شده است و می توانید از آن برای تهیه نوشیدنی ، کیک و انواع دسر استفاده کنید ولی ادویه انبه با ترکیبات دیگر مخلوط شده است و می تواند ترکیبی از ادویه های مختلف به اضافه پودر انبه باشد که برای مصرف در غذاها و ترشی ها کاربرد دارد.
انبه جزو میوه های بسیار گرم محسوب می شود شما تصور کنید پودرش چقدر گرم تر است . مزاج پودر انبه بسیار گرم است و برای افراد گرم مزاج یا افرادی که مبتلا به اگزما یا آلرژی فصلی هستند مناسب نیست و احتمال عطسه ، سرفه ، بروز خارش پوستی و دمل در افراد گرم مزاج وجود دارد.
کاربرد پودر انبه
مزه دار کردن گوشت و کباب : شما می توانید علاوه بر ادویه هایی که برای مزه دار کردن انواع گوشت کبابی استفاده می کنید ، پودر انبه را به مقدار زیاد اضافه کنید.
مزه دار کردن مرغ و ماهی و جوجه کباب : از پودر انبه برای مزه دار کردن مرغ و ماهی و از بین بردن بوی زهم ماهی استفاده می شود.
پودر انبه در فلافل - سس فلافل : برای تهیه سس فلافل میتوانید پودر انبه ف نمک و فلفل را با آب رقیق کنید و روی حرارت بجوشانید تا غلیظ شود.
سس انبه : نصف لیوان آب را در ظرفی ریخته به مقدار دلخواه پودر انبه و سرکه سفید به آن اضافه کرده و حدود 10 دقیقه روی حرارت هم بزنید تا غلیظ شود.
پودر انبه در کتلت : برای استفاده از پودر انبه در کتلت کافیست به اندازه 1 قاشق مرباخوری از پودر انبه را همراه با سایر ادویه ها به کتلت اضافه کنید.
پودر انبه در مرغ : از پودر انبه می توانید به همان اندازه زردچوبه و همزمان با سایر ادویه ها به خورش مرغتان اضافه کنید تا طعم دلپذیرتری پیدا کنید.
پودر انبه برای جوجه کباب : برای استفاده از پودر انبه برای جوجه کباب ، بعد از این که جوجه کباب شما یک ساعت تا یک شب استراحت کرد و مزه دار شد ، هنگامی که میخواهید برای خوشرنگ لعاب تر شدن به آن زعفران یا فلفل اضافه کنید می توانید یک قاشق غذاخوری پودر انبه هم به آن بیفزایید. برای خرید پودر انبه و خرید پودر انبه عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
پودر انبه در ترشی : برای استفاده از پودر انبه در ترشی می توانید به هر شیشه ترشی 1 قاشق چایخوری پودر انبه همراه با سایر ادویه ها اضافه کنید.
خواص پودر انبه
سفید کننده پوست
جوانسازی پوسیت
مرطوب کننده طبیعی پوست
کاهش چربی پوست
هضم کننده غذا
کمک به سلامت دستگاه گوارش
تقویت سیستم ایمنی
پیشگیری از مشکلات دستگاه گوارش مثل اسهال و یبوست
پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات ، روده بزرگ ، پستان ، ریه و سرطان خون
کاهش خطر ابتلا به آسم
تقویت بینایی و پیشگیری از شب کوری و خشکی چشم
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
کمک به درمان کم خونی
کمک به درمان سرماخوردگی
پودر انبه شیرین میتواند هضم غذا را بهبود بخشیده و به کاهش رفلاکس اسیدی معده کمک کند.
آنتی اکسیدان های موجود در انبه مانع از نفخ می شود.
درمان کم خونی
سرشار از ویتامین آ ، ای و ث که به سم زدایی بدن کمک می کند. برای خرید پودر انبه و خرید پودر انبه عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
پودر انبه به دلیل مزاج گرمی که دارد برای افراد بلغمی مزاج یا افرادی که غلبه بلغم دارند بسیار مناسب است و به افزایش چربی سوزی بدن کمک می کند و باعث تقویت متابولیسم شما شده و به تثبیت وزنتان کمک می کند.
البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که در مصرف پودر انبه زیاده روی نکنید که منجر به افزایش غلبه صفرا در بدنتان نشود. برای خرید پودر انبه و خرید پودر انبه عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
پودر گوجه فرنگی به عنوان طعم دهنده ، رنگ دهنده و عطر دهنده غذا مصرف می شود و اگر با کمی آب مخلوط شود جایگزین مناسبی برای رب گوجه فرنگی است. در فصل تابستان که گوجه فرنگی ها خوش رنگ تر و ارزانتر هستند، می توانید پودر گوجه و چیپس گوجه فرنگی را آماده کرده و در فصل زمستان که دسترسی کمتر به گوجه فرنگی دارید از آنها برای انواع غذاها استفاده کنید و لذت ببرید.
برای تهیه پودر گوجه فرنگی باید گوجه هایی انتخاب کنید که بوته ای، سالم، قرمز، رسیده و گوشتی باشند. گوجه های گلخانه ای، لهیده و مانده برای تهیه پودر مناسب نیستند.
ابتدا چوب انتهای گوجه ها را بگیرید، آنها را به خوبی شسته و سپس خرد نمایید. برای خشک کردن گوجه روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد:
گوجه فرنگی ها را به صورت ورقه های نازک برش بزنید. روی پارچه نخی تمیز یا داخل سینی چیده و کمی نمک بزنید تا کپک نزند.
گوجه ها را به مدت چهار روز در آفتاب بگذارید و هر روز آنها را پست و رو کنید تا به خوبی خشک شده و خراب نشود.
می توانید روی گوجه ها پارچه توری بیندازید تا گرد و خاک روی آن نشیند. بعد از ۴ روز، گوجه ها را در هوای آزاد و سایه بگذارید تا کاملا خشک شوند.
سعی کنید به مدت طولانی جلوی نور مستقیم آفتاب نگذارید زیرا رنگ گوجه فرنگی ها سیاه می شود.
می توانید بعد از چند روز که کمی گوجه ها خشک شد، آنها را داخل کیسه پارچه ای ریخته و کیسه را چند روز جلوی آفتاب آویزان کنید تا کاملا خشک شوند.
گوجه های خشک شده را می توانید پودر کرده یا به صورت چیپسی داخل ظروف دربسته نگهداری کرده و در پخت انواع غذاها استفاده کنید.
می توانید گوجه ها را روی توری قرار دهید
گوجه ها را به صورت حلقه های نازک می بریم. دقت کنید قطر حلقه ها یکسان باشد. یکی نازک و یکی ضخیم برش نزنید.
کف سینی را خیلی کم چرب کرده و حلقه های گوجه فرنگی را کنار هم داخل سینی می چینیم.
سینی را حدود ۱۰ ساعت در فر با کمترین حرارت قرار می دهیم تا گوجه ها کاملا خشک شوند.
اگر گوجه ها ریز بودن فقط از وسط نصف کنید، اگر متوسط بودن ضخیم برش دهید.
یک بشقاب ساده (آرکوپال بدون طرح طلایی و نقره ای یا پیرکس) روی سینی سیاه رنگ سولاردوم بگذارید تا آب اضافی گوجه ها داخل آن بچکد. گوجه ها را در کنار هم روی سه پایه بچینید.
کمی نمک روی گوجه ها بزنید. سه پایه را روی بشقاب بگذارید. اگر پایه هایش به سینی نرسید مهم نیست، بشقاب تعادلش را حفظ می کند.
با مایکروویو ۹۰۰ وات برای هر طرف بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا نیمه خشک شوند. مراقب باشید نسوزند.
گوجه ها را با گیره پشت و رو کنید چون داغ هستند. برای پشت گوجه ها هم همانقدر زمان دهید و مواظب باشید نسوزند.
بعد از اتمام کار، گوجه ها را روی توری بچینید و ۲۴ ساعت در دمای محیط بگذارید تا کاملا خشک شوند.
می توانید گوجه ها را حلقه حلقه کرده و در سینی بچینید. سینی را ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در مایکروویو با بالاترین قدرت قرار دهید.
سپس گوجه ها را پشت و رو کرده و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دیگر مایکروویو را با بالاترین قدرت روشن می کنیم.
نکته مهم : به خاطر داشته باشید سولاردم یا مایکروفر و مایکروویو نمی توانند در عرض چند دقیقه میوه یا سبزیجات را کاملا خشک کنند. با حرارت آنها حدود هفتاد تا هشتاد درصد آب میان بافتی میوه را خشک می شود. اگر بیشتر سبزی و میوه را حرارت دهید یا می سوزد یا لاستیکی می شود.
در دستگاه خشک کن حدود ۸ تا ۱۸ ساعت طول می کشد تا گوجه ها خشک شوند. با دمای ۱۲۵ درجه فارنهایت تقریبا مدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت و با ۱۳۵ درجه بگذارید تقریبا ۸ ساعت زمان میبرد، ولی زمان خشک شدن بستگی به نوع گوجه هم دارد.
نکته : اگر پوست گوجه دارید، انها را دور نریزید. شما میتوانید پوست گوجهها را هم در فر خشک کرده و پودر کنید.
گوجه های خشک شده را در آسیاب پودر کرده و سپس الک کنید. مقداری که بعد از الک کردن باقی می ماند را برای کته گوجه استفاده کنید.
پودر گوجه فرنگی را در ظرف دربسته و ترجیحا یخچال نگهداری کنید.
گوجه خشک ها را در زیپ لاک ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
می توانید گوجه ها را یا چند حبه سیر و چند شاخه رزماری یا برگ نعنا در روغن زیتون نگهداری کنید. برای پاستا عالی هستند. برای خرید پودر گوجه و خرید پودر گوجه عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
گوجه خشک با روغن زیتون چاشنی مناسبی برای پاستا، اسنک و سالاد است.
چند حبه سیر، برگ نعناع و یا رزماری، کمی فلفل دلمه قرمز خشک شده یا کبابی شده و گوجه ها را در روغن زیتون بریزید.
آن را میکس کرده و با کمی پنیر روی نان سوخاری قرار دهید و نوش جان کنید.
پودر گوجه فرنگی در انواع غذاها که رب یا گوجه فرنگی دارند، مثل خورشت ها، سوپ ها، مواد گوشتی انواع غذاها استفاده شده و طعم و عطر و رنگ عالی ای به غذا می دهد.
پودر گوجه داخل ماکارونی و قیمه بسیار خوشمزه است.
ورقه های خشک شده گوجه را داخل غذاهای ربی مثل آبگوشت، تاس کباب، خورشت مرغ، لوبیا پلو، دلمه و انواع خورشت ها، پاستا، پیتزا، ساندویچ، سالاد سبزیجات، دمی گوجه، آش ترخینه و غیره استفاده می کنند.
میتوانید پودر گوجه فرنگی را با ادویههایی مثل زنجبیل، نمک، فلفل، پیاز و سیر مخلوط کنید. یکی از راههای افزودن رنگ به ادویهها همین است.
۲ سهم پودر گوجه را با یک سهم آب و کمی نمک مخلوط کنید تا به اندازهای که نیاز دارید رب گوجه درست کنید.
۱/۲ پیمانه پودر گوجه + ۱ تا ۱ و ۱/۲ پیمانه آب را در یک ماهیتابه مخلوط کنید. آن را به نقطه جوش برسانید، دما را کاهش دهید و ۱/۲ قاشق چایخوری از هر کدام از پودرهای سیر، آویشن، ریحان به علاوه کمی نمک به آن اضافه کنید. ۱ قاشق چایخوری شکر برای اسیدیته به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا زمانی که سس غلیظ شود.
نکته : می توانید موقع استفاده از گوجه های خشک شده، آنها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب داغ بگذارید تا خیس بخورد.
مواد لازم
گوجه فرنگی نیمه سفت و گوشتی ۱.۵ کیلوگرم
۱ قاشق چایخوری سبزی معطر (مخلوطی از آویشن، ریحان، و غیره)
۱ قاشق چایخوری نمک درشت
روغن نباتی، بی بو
طرز تهیه
گوجه فرنگی ها را از طول نصف کنید.
دانه های گوجه را با چاقو خالی کنید. این کار سلیقه ایست. اگر دوست ندارید دانه ها را با چاقو خارج کنید، گوجه های نیم شده را کمی فشار دهید تا آب کنار دانه ها بچکد.
کف سینی فر را روغن بمالید یا با فویل آلومینیومی بپوشانید. گوجه ها را روی سینی بچینید، طوری که قسمت برش خورده رو به بالا باشد.
ابتتدا مقداری نمک و سپس سبزی های معطر را روی گوجه ها بپاشید. فر را روی کمترین درجه ممکن قرار بدید.
سینی را به مدت ۴ تا ۵ ساعت یا کمتر داخل فر بگذارید. با حرارت بسیار ملایم فر، آب گوجه ها کشیده شده و خشک می شوند.
نکته : اگر گوجه ها درشت باشند، زمان بیشتری می برد.
گوجه های خشک شده زمانی آماده است که وقتی در دست می گیریم و فشارش می دهیم، آبی نداشته باشند، اما حالت لاستیکی و انعطاف پذیر داشته باشند.
گوجه ها را با چند حبه سیر و سبزی معطر خشک، داخل شیشه روغن زیتون یا روغن نباتی بی بو بریزید. بعد از یک روز داخل یخچال قرار داده و نگهداری کنید.
می توانید گوجه ها را با کمی ابلیموی تازه، فلفل و پودر اویشن مخلوط کرده و سپس داخل روغن زیتون بریزید.
نان باگت را از وسط نصف کرده و با وردنه صافش کنید.
روی نان ها کمی روغن زیتون بریزید. پودر گوجه یا گوجه خشک کرده خیسانده شده را خرد کرده و روی نان ها بریزید.
مقداری زیتون سیاه هسته گرفته را هم خرد یا حلقه حلقه کرده و با نمک و آویشن روی نان ها بریزید.
در پایان سطح نان را با پنیر بپوشانید، در فر بگذارید تا برشته شود. سپس با ریحان سرو کنید.
وزن کم
قابلیت حمل و نقل آسان
بستهبندی و نگهداری راحتتر
قیمت ارزانتر
ماندگاری طولانیتر
کاهش ضایعات گوجه فرنگی در فصول گوناگون سال
گوجهی خشک شده دارای خاصیت اشتها آوری است همچنین با مصرف آن خستگی از بین خواهد رفت. گوجه خشک شده یک تقویت کننده قلب و اعصاب، تسکین دهنده دردهای رماتیسمی و مفاصل، و درمان کنندهی نقرس نیز هست. از گوجهی خشک شده در درمان مسمویتهای مزمن و مشکلات چربی خون نیز استفاده میشود. گوجه خشک شده با داشتن ویتامین A میتواند به تقویت قوهی بینایی و پوستی شفاف بیانجامد. لیکوپن موجود در گوجه خشک شده در جلوگیری از حملات قلبی نیز بسیار اثر بخش است. همچنین لیکوپن میتواند هورمون سیری بیشتری را در بدن آزاد کند و به همین علت برای کسانی که قصد رژیم های سخت و کم کردن وزن را دارند پیشنهاد بسیار خوبی است. برای خرید پودر گوجه و خرید پودر گوجه عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
پودر کاری نام یکی از معروفترین و پرطرفدارترین ادویههایی است که معمولا آشپزها و افرادی که تمایل زیادی به آشپزی دارند آن را به خوبی میشناسند و از پودر کاری در تهیه غذاهای خود استفاده میکنند و به نوعی نسبت به استفاده از آن تمایل خاصی دارند. پودر کاری از جمله ادویههای متعلق به آشپزی شرق دنیا به خصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان است. امروزه از پودر کاری در اکثر کشورها برای تهیه غذاهای مختلف و در پخت غذاهایی که نیاز به ادویه خاص ندارند، استفاده میکنند. در واقع ادویه پودر کاری یک ادویه از ترکیب زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید پودر کاری و خرید پودر کاری عمده را از جایی مطمئن انجام دهید. در تمام کشورها عنصر اصلی پودر کاری زردچوبه و فلفل است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوقالعاده پودر کاری میشود. از دیگر مواد و ادویههای اصلی موجود در پودر کاری، فلفل قرمز است که فلفل قرمز موجب افزلیش دمای بدن شده و با افزایش میزان سوخت و ساز بدن، به سوختن کالریها و چربیها کمک میکند. علاوه بر این مصرف پودر کاری موجب آن میشود تا فرد در وعده غذایی بعدی مقدار کمتری غذا صرف کند زیرا خواصی دارد که موجب کاهش اشتها میشود. بنانبراین از جمله خواص پودر کاری تاثیر آن در چربی سوزی و کمک به کاهش وزن است. پودر کاری علاوه بر طعم و عطر فوقالعاده که دارد و طعم خوبی که به غذا میدهد، خواص و فواید فراوانی برای سلامت بدن نیز دارد. از جمله خواص پودر کاری برای سلامت بدن میتوان به مواردی مانند کمک به کاهش وزن، محافظت از کبد، ضد میکروب، ضد نفخ، تقویت معده، حاوی ویتامین C، ضد سرطان و خنثیکننده رادیکالهای آزاد، ضد افسردگی، ضد پیری، تقویت حافظه، تسکین درد دندان، پاک سازی سیستم گوارش، درمان بیخوابی و درمان آرتریت اشاره کرد. در ادامه به بررسی خواص بینظیر پودر کاری برای سلامت بدن میپردازیم. در این مطلب از غفاری دایت که در رابطه با پودر کاری است به بررسی مواردی مانند مواد لازم برای تهیه پودر کاری، طرز تهیه پودر کاری، خواص پودر کاری و پودر کاری و کاهش وزن میپردازیم. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید پودر کاری و خرید پودر کاری عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
مواد لازم برای تهیه این ادویه فوق العاده شامل موارد زیر میشود:
پودر کاری میتواند ترکیبهای مختلفی داشته باشد، اما موادی که به صورت پایه و قطعی در تهیه آن وجود دارد عبارتند از:
زردچوبه، تخم گشنیز، زیره، فلفل چیلی( فلفل قرمز تند)
سایر مواد دیگری که میتوان به پودر کاری اضافه کرد عبارتند از:
تخم شنبلیله، زنجبیل، پودر سیر، رازیانه، زیره سیاه، دارچین، میخک، خردل، جوز هندی، فلفل سیاه، لیموی عمانی، انبه، هل، گیاه کاری
تمامی مواد لازم برای تهیه پودر کاری که در تیتر قبلی توضیح دادیم را به صورت پودر دربیاورید. سپس این مواد پودر شده را با هم ترکیب کنید. یک ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و خیلی کم مواد مخلوط شده را تفت دهید. پودر کاری تهیه شده را در یک ظرف شیشهای ریخته و در آن را محکم ببندید.
پودر کاری حاوی عنصری به نام کورکومین است که یک عامل ضدالتهاب و یک آنتیاکسیدان قوی است و موجب کاهش التهاب مفاصل میشود. کورکومین ممکن است ژن ناقل سرطان پستان را غیرفعال کرده و روند پیشرفت سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. علاوه بر این عنصر کورکومین تأثیر مثبت و شگفت انگیزی در درمان سرطان لوزالمعده دارد.
از دیگر سرطانهایی که کورکومین میتواند با آن مبارزه کند، سرطان پوست بوده که کورکومین موجود در پودر کاری میتواند سلولهای سرطانی پوست را تخریب کند. از دیگر فواید کورکومین و وجود آن در پودر کاری این است که میتواند موجب پیشگیری از آلزایمر و تقویت حافظه شود. پودر کاری میتواند در درمان بیماریهایی ازجمله سوزاک و کلامیدیا کمک کننده و مفید باشد. پودر کاری با توجه به مواد و عنصرهای موجود در خود دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بوده و میتواند از سلولها در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کند. از دیگر خواص پودر کاری تنظیم سطح کلسترول و جلوگیری از انعقاد خون است. پودر کاری تورم و درد ناشی از آن را نیز کاهش میدهد.
اضافه کردن پودر کاری به رژیم غذایی میتواند موجب تسریع چربی سوزی و کمک به لاغری و کاهش وزن شود. یکی از مواد اصلی موجود در مودر کاری، فلفل قرمز است که با افزایش دادن دمای بدن موجب افزایش سوخت و ساز بدن شده و از این طریق به سوختن کالریها کمک میکند. علاوه بر این که پودر کاری به شما کمک میکند تا در وعده غذایی بعدی مقدار کمری غذا بخورید در حقیقت موجب کاهش اشتها میشود. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید پودر کاری و خرید پودر کاری عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
با وجود آنکه پودر کاری در لاغری تاثیر دارد، اما به تنهایی کافی نیست و شما را به وزن ایده آل نمیرساند؛ بهخصوص به این دلیل که نمیتوان بیشتر از حد خاصی از آن استفاده نمود. نهتنها از پودر کاری بلکه از هر ماده غذایی دیگری نمیتوان بیش از حد استفاده نمود و دلیل آن، این است که مصرف هر مادهای کمتر از حد سبب میشود مواد مغذی آن به بدن نرسد و بیشتر از حد مفید آن، سبب میشود به بدن آسیب برساند. به همین دلیل در مصرف هر ماده غذایی باید میزان کافی و اصولی آن را بدانیم تا هم به سلامتی ما کمک نماید و هم بتوانیم مانع از اضافه وزن شویم. یک رژیم غذایی اصولی این میزان صحیح را میداند و به بهانه لاغری، محدودیت شدیدی غذایی و حذف غذایی ایجاد نمیکند و یا از شما نمیخواهد تنها یک ماده غذایی را مصرف کنید تا به وزن دلخواه برسید. رژیمهای بهاره غفاری رژیمهای سالم و اصولی هستند زیرا هیچ ماده غذایی را حذف نمیکنند و به شما اجازه میدهند کالری مورد نیاز و مواد مغذی مورد نیاز خود را از غذای دریافت نمایید و در عین حال بیش از حد مورد نیاز مصرف نکنید.
خواص زنجبیل (Ginger) یکی از قدیمیترین داروهای گیاهی شفابخش است که از هزاران سال پیش مورداستفادهی مردم هند و برخی دیگر از نقاط آسیا بوده است. همچنین استفاده از این گیاه در برخی کشورهای آمریکای جنوبی نیز رواج دارد.
زنجبیل که گیاهی زرد و دارای طبع گرم است؛ یکی از مواد غذایی پرکاربرد نیز محسوب میشود که بیشتر مواقع مورداستفادهی اقوام شرق قرار میگیرد و از ریشهی آن بهصورت خشکشده و یا بهصورت پودر و نیز بهعنوان نوعی ادویه در غذاهای مختلف و برخی نوشیدنیها استفاده میشود. فواید زنجبیل در کل، بزاق انسان را تحریک و به تولید صفرا کمک میکند و از سوی دیگر اثر مثبتی بر روی آنزیمهایی به نام «لیپاز پانکراس» و «تریپسین» برجای میگذارد و باعث پیشگیری از مبتلا شدن به بیماریهایی مانند «سرطان کولون» و یبوست میشود.
گیاه زنجبیل بسیار به سرما حساس است و در برابر کمآبی نیز مقاومت بالایی ندارد و شاید همین موضوع باعث شده که میزان تولید آن نسبت به درخواستهای بالا برای مصرف کم باشد. یکی از موارد استفاده از زنجبیل چای و دمنوش آن است که خود خواص فراوانی دارد که در اینجا از خواص زجبیل تا طرز تهیه آن برای شما گفتهایم، با ما همراه باشید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زنجبیل و خرید زنجبیل عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
در مورد روش اول چای زنجبیل هرچند روش تهیه آسان است اما کمی زمانبر هست و تقریباً سی دقیقه برای آماده شدن زمان لازم دارد.
برای آماده کردن این چای زنجبیل به 85 گرم ریشه زنجبیل تازه نیاز دارید که پس از شستشو کامل بهتر است پوست آن را بگیرید و آن را در لایههای نازک برش دهید. تقریباً نصف کتری (800 میلیلیتر) را از آب پرکنید و بر روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند، سپس تکههای زنجبیل را درون آب ریخته و به مدت 20 دقیقه در حرارت کم اجازه دهید که دم بکشند. آخرسر کمی عسل به چای اضافه کنید و سپس آن را از درون صافی عبور داده تا دمنوش زنجبیل شما خالص شود.
در ابتدای کار زنجبیل تازه را کاملاً شسته و سپس پوست آن را گرفته و با رنده، آسیاب کنید. سپس زنجبیلها را داخل تقریباً یک لیتر آب بریزید و با گذاشتن آن روی حرارت ملایم اجازه دهید که شروع به جوشیدن ملایم کند تا آماده شود. بازهم به سراغ استفاده از لیموی تازه میرویم و محتویات آن را به داخل ظرف بفشارید چون این نوع چای زنجبیل را میخواهید سرد میل کنید پس داخل یک لیوان را مقدار زیادی یخ بریزید و سپس چای زنجبیل گرم را به داخل لیوان یخ بریزید. حال وقت آن است که از یک شیرینکننده طبیعی برای شیرین شدن نوشیدنی خود استفاده کنید. این نوشیدنی برای سرو در روزهای گرم تابستان بسیار گزینه ایدئال و مناسبی هست.
زنجبیل برای چی خوبه؟
چای ساختهشده از زنجبیل دارای سطوح بالایی از ویتامین C و اسیدهای آمینه و همچنین عناصر مختلف ازجمله کلسیم، روی، سدیم، فسفر و بسیاری عناصر مفید دیگر است.
به همین دلیل دارای خواص بیشماری است و از درمان سرماخوردگی گرفته تا سلامت قلب را شامل میشود. برخی از این خواص شامل:
در بین خواص چای زنجبیل یکی از مهمترین گزینهها کمک به هضم غذا هست، عملکرد و تأثیر این نوشیدنی بر روی قسمتهای مختلف دستگاه گوارشی است، از روده کوچک و بزرگ گرفته تا خواص زنجبیل برای معده همه را کمک میکند برای یک هضم ساده و دفع مواد زائد. همچنین میتوانید با نوشیدن این چای از ایجاد دردهای معده و نفخ نیز جلوگیری کنید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زنجبیل و خرید زنجبیل عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
از زمانها بسیار قدیم از زنجبیل برای کاهش دردهای مفاصل به چند روش مختلف استفاده میشد، در روش اول میتوانید ریشه این گیاه را با دنبه مخلوط کرده و به محلهایی که درد دارید آن را بمالید، در روش دوم نیز میتوانید از ریشه این گیاه استفاده کنید و آن را کاملاً له کرده و شبیه به یک پماد درست کرده و از آن استفاده کنید. همچنین برای کاهش درد قاعدگی همچنان میتوانید یک حوله داغ را با چای زنجبیل خیس کنید و بر ناحیه موردنظر اعمال کنید. این کار کمک میکند تا عضلات آرام شوند و از درد رهایی پیدا کنید.
در دوران مدرن و با افزایش بیماریها و التهابهای تنفسی و ریوی به خاطر آلودگیهای موجود در هوا شما میتوانید با نوشیدن دمنوش های خاص این بیماریها را کاهش دهید. یکی از خواص چای زنجبیل کمک به افرادی است که دارای بیماریهای تنفسی مانند آسم میباشند. زنجبیل به کاهش مشکلات ریه کمک کرده و دشواری در تنفس و سرفه را بهبود میبخشد. همچنین این نوشیدنی آلرژی و عطسه را نیز کاهش میدهد.
مورد بسیار شایع برای کسانی که دارای بیماریهای خاص میباشند و نیاز به شیمیدرمانی میباشند ایجاد حالت تهوعهای سنگین به همراه استفراغ است. از خواص چای زنجبیل، کاهش میزان حالت تهوعهای مداوم است که میتواند برای این افراد بسیار کمککننده باشد. همچنین زنان بارداری که علائم زیاد حالت تهوع دارند، استفاده تقریباً 1.5 گرم زنجبیل و تهیه دمنوش میتواند کمک بسیار زیادی برای کاهش این موضوع داشته باشد.
نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل برای بهبود گردش خون، تب، لرز و عرق بیشازحد بسیار نقش مؤثری دارد. درواقع زنجبیل به خاطر ترکیبات فعالی مانند مواد معدنی و اسیدهای آمینهای که دارد نقش مؤثری برای جریان خون منظم و جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارا هستند. از خواص دیگر چای زنجبیل خاصیت ضد دیابتی این چای است که مصرف آن بهصورت ناشتا میتواند تأثیر بسیار مثبتی برای کمک به افراد مبتلابه دیابت داشته باشد.
وجود آنتیاکسیدان در چای و یا سوپ زنجبیل این نوشیدنی را تبدیل به یک گزینه بسیار مناسب برای افزایش سیستم ایمنی بدنی کرده است. ایجاد رادیکالهای آزاد در بدن ما باعث به وجود آمدن بیش از 50 بیماری میشود که بهطور مستقیم و غیرمستقیم در بدن ما تأثیرگذار است که مهمترین این بیماریها را میتوان انواع سرطان و بیماریهای قلبی دانست، آنتیاکسیدان یک مانع بسیار قوی برای ایجاد این مولکولها در بدن ما است. از خواص چای زنجبیل میتوان میزان آنتیاکسیدان بالا را یک گزینه بسیار مهم بهحساب آورد که با نوشیدن این چای در بدن ما تأمین میشود. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زنجبیل و خرید زنجبیل عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
جالب است بدانید: بر اساس مطالعات انجام شده بر روی انسان و حیوان، زنجبیل ممکن است در کاهش وزن نقش داشته باشد.یک بررسی ادبیات در سال 2019 به این نتیجه رسید که مکمل زنجبیل به طور قابل توجهی وزن بدن، نسبت دور کمر به باسن و نسبت باسن را در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی کاهش می دهد.یک مطالعه در سال 2016 روی 80 زن چاق نشان داد که زنجبیل همچنین می تواند به کاهش شاخص توده بدن (BMI) و سطح انسولین خون کمک کند.
سطح بالای انسولین خون با چاقی مرتبط است.شرکت کنندگان در مطالعه دوزهای روزانه نسبتاً بالایی - 2 گرم - پودر زنجبیل را به مدت 12 هفته دریافت کردند.بررسی ادبیات 2019 در مورد غذاهای کاربردی همچنین به این نتیجه رسید که زنجبیل تأثیر بسیار مثبتی بر چاقی و کاهش وزن دارد. با این حال، مطالعات تکمیلی مورد نیاز است.شواهد به نفع نقش زنجبیل در کمک به پیشگیری از چاقی در مطالعات حیوانی قوی تر است.
موشها و موشهایی که آب زنجبیل یا عصاره زنجبیل مصرف میکردند، حتی در مواردی که از رژیمهای غذایی پرچرب نیز تغذیه میشدند، به طور مداوم کاهش وزن بدن خود را مشاهده کردند.توانایی زنجبیل برای تأثیرگذاری بر کاهش وزن ممکن است به مکانیسمهای خاصی مرتبط باشد، مانند پتانسیل آن برای کمک به افزایش تعداد کالری سوزانده شده یا کاهش التهاب.
به نظر می رسد زنجبیل در برابر حالت تهوع بسیار موثر است.ممکن است به تسکین حالت تهوع و استفراغ برای افرادی که تحت انواع خاصی از جراحی هستند کمک کند. زنجبیل ممکن است به حالت تهوع مرتبط با شیمی درمانی نیز کمک کند، اما مطالعات انسانی بزرگ تری مورد نیاز است.با این حال، ممکن است در مورد حالت تهوع مرتبط با بارداری، مانند حالت تهوع صبحگاهی، موثرترین باشد.بر اساس بررسی 12 مطالعه که شامل 1278 زن باردار بود، 1.1 تا 1.5 گرم زنجبیل می تواند به طور قابل توجهی علائم تهوع را کاهش دهد.
با این حال، این بررسی به این نتیجه رسید که زنجبیل هیچ تأثیری بر اپیزودهای استفراغ ندارد.اگر چه زنجبیل بی خطر در نظر گرفته می شود، اگر باردار هستید، قبل از مصرف مقادیر زیاد با پزشک خود صحبت کنید.توصیه می شود زنان بارداری که نزدیک به زایمان هستند یا سقط جنین داشته اند از مصرف زنجبیل اجتناب کنند. زنجبیل با سابقه خونریزی واژینال و اختلالات لخته شدن نیز منع مصرف دارد.
از آنجا که خاصیت زنجبیل بیشمار است حیف است که فقط از آن در تهیه چای و دمنوش استفاده کرد. از زنجبیل تازه میتوان در تهیه برخی از غذاها استفاده کرد. چند مورد از این غذاها را باهم بررسی میکنیم.
طرز تهیه غذا با زنجبیل تازه:
سوپ هویج و زنجبیل یک پیشنهاد برای افرادی هست که دچار سرماخوردگی در فصل زمستان شدهاند و به دنبال یک غذای گرم و سوپی هستند.
مواد لازم | |
هویج | 4 عدد |
پودر زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
جعفری و پیازچه ساتوری شده به همراه ساقه | 2 فنجان |
پیاز خردشده | 1 عدد |
روغنزیتون یا روغن کنجد | 2 قاشق غذاخوری |
آب مرغ و یا عصاره مرغ | به میزان لازم |
سیبزمینی خردشده | 1 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه:
ابتدا پیاز، سیبزمینی و هویجهای خردشده را داخل ظرفی که روغنزیتون را درکمی حرارت دادهایم میریزیم و کمی تفت میدهیم. سبزیهای ساتوری شده را اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت دادن خواص پودر زنجبیل را به مواد اضافه میکنیم. سپس آب مرغ و یا عصاره مرغ حلشده در آب را به مواد اضافه میکنیم و درب ظرف را گذاشته تاکمی با بخارآب مواد سوپ نرم شوند. بعدازاینکه مواد کمی نرمتر شدند بهوسیلهی یک مخلوطکن سوپ را بهصورت پوره درمیآوریم و داخل ظرف موردنظر سرو میکنیم.
اگر دوست دارید ترکیب جدید کشف کنید، این بار از زنجبیل در کنار ماهی استفاده کنید. نتیجه کار سورپرایزتان خواهد کرد. زنجبیل تازه را رنده کرده و در کنار ماهی سرخشده سرو کنید.
اگر میخواهید از عطروطعم خوب زنجبیل در هر غذایی استفاده کنید فقط کافی است آن را چند ثانیه تفت دهید تا عطر آن خارج شود، در کنار هر غذایی میتوانید از آن استفاده کنید.
اگر به طبخ شیرینی و دسر علاقهمند هستید از معجزه زنجبیل غافل نشوید. عطر بینظیر زنجبیل در تهیه کیک، بیسکویت، شیرینی و دسر میتواند آنها را به بهترین و خوشطعمترینها تبدیل کند. پسازاین ماده غذایی غافل نشوید.
یکی از خواص زنجبیل کمک به کاهش وزن سریع و لاغری است و در این میان اگر زنجبیل را در کنار چای سبز استفاده کرده و دمنوش چای سبز و زنجبیل مصرف کنید خاصیت بیشتری هم داشته و بیشتر به سوختوساز بدن کمک میکند. این نکته را باید یادآور شد که اگر واقعاً دنبال کاهش وزن و لاغری هستید چای زنجبیل و هر نوشیدنی دیگری تنها یک کمککننده است و شما نیاز دارید موارد مختلفی ازجمله ورزش کردن و برنامه غذایی اصولی گرفته تا بقیه موارد را رعایت کنید و البته باید نحوه صحیح مصرف آن را نیز دانست تا به نتیجه مطلوب رسید. این موارد شامل:
برای ایجاد افزایش و تنظیم سوختوساز از اسلایس (ورقههای نازک) ریشه زنجبیل استفاده کرده و بهتر است قبل از غذا خوردن یک یا دوتکه از آن را بجوید. همچنین استفاده از ترکیب زنجبیل رنده شده، لیمو به همراه نمک میتواند یک ترکیب مناسب دیگر برای استفاده در قبل از غذا باشد. شاید برای شما هم پیشآمده که بعد از وعده غذایی بهسرعت گشنه میشوید و در بین دو عده غذا شروع به خوردن وعدههای کوچک زیادی میکنید که از خواص چای زنجبیل بعد از غذا این مورد است که میل شمارا به سیری افزایش داده و بهطور ناخودآگاه باعث کاهش وزن شما میشود.
یکی از خواص زنجبیل کمک به کاهش وزن سریع و لاغری است و در این میان اگر زنجبیل را در کنار چای سبز استفاده کرده و دمنوش چای سبز و زنجبیل مصرف کنید خاصیت بیشتری هم داشته و بیشتر به سوختوساز بدن کمک میکند. این نکته را باید یادآور شد که اگر واقعاً دنبال کاهش وزن و لاغری هستید چای زنجبیل و هر نوشیدنی دیگری تنها یک کمککننده است و شما نیاز دارید موارد مختلفی ازجمله ورزش کردن و برنامه غذایی اصولی گرفته تا بقیه موارد را رعایت کنید و البته باید نحوه صحیح مصرف آن را نیز دانست تا به نتیجه مطلوب رسید. این موارد شامل:
برای ایجاد افزایش و تنظیم سوختوساز از اسلایس (ورقههای نازک) ریشه زنجبیل استفاده کرده و بهتر است قبل از غذا خوردن یک یا دوتکه از آن را بجوید. همچنین استفاده از ترکیب زنجبیل رنده شده، لیمو به همراه نمک میتواند یک ترکیب مناسب دیگر برای استفاده در قبل از غذا باشد. شاید برای شما هم پیشآمده که بعد از وعده غذایی بهسرعت گشنه میشوید و در بین دو عده غذا شروع به خوردن وعدههای کوچک زیادی میکنید که از خواص چای زنجبیل بعد از غذا این مورد است که میل شمارا به سیری افزایش داده و بهطور ناخودآگاه باعث کاهش وزن شما میشود.
حتماً تا کنون مزه سماق را در غذاهایی همچون کباب چشیده اید. میوه سماق از درختچه ای کوهستانی که به شکل خوشه ای در کنار هم قرار دارند به دست می آید و پس از کوبیده شدن میوه ها به صورت ادویه و چاشنی در غذاها استفاده می شود. اگر به طور مشخص به شجره خانوادگی این گیاه بپردازیم باید گفت سماق از راسته افراسانان و از تیره پسته ایان می باشد که دارای طعمی ترش و خواص درمانی بی نظیری است.
سماق قرمز چیست؟
سماق قرمز از جمله چاشنی هایی است که علاوه بر استفاده از آن برای طعم دار کردن غذاها کاربرد دارویی و درمانی نیز دارد. سماق به دلیل عطر و طعم بی نظیر خود به عنوان یک ادویه مهم درکشورهای آسیایی به خصوص در خاورمیانه پرطرفدار است و جای خود را در دل هر آشپزخانه ای باز کرده است.
گلهای سماق قرمز، به رنگ حنایی است و در حدود 10 سانتیمتر طول دارد. در زمان های گذشته در یونان باستان از چوب این گیاه برای رنگ آمیزی پارچههای پشمی استفاده می کردند. هم اکنون در برخی از کشورها از آن نوشیدنی تهیه می کنند که برای تسکین درد معده و اختلالات گوارشی بسیار سودمند است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زردچوبه و خرید زردچوبه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
مزه و طبع سماق قرمز چیست؟
سماق قرمز داری طبع سرد و خشک و طعمی ترش است. از سماق نه تنها می توان برای طعم دادن به غذاهای مختلف استفاده کرد بلکه به عنوان یک دمنوش لاغر کننده برای کاهش وزن بسیار مفید می باشد. سماق قرمز از آنتی اکسیدان زیادی برخوردار است و دارای خاصیت ضد سرطانی می باشد. این گیاه اشتها را زیاد کرده و خون را تصفیه می کند در ضمن جهت پایین آوردن قند و فشار خون بسیار مناسب است و به همین علت ادویه ای مفید برای بیماران دیابتی محسوب می شود.
مصرف این ادویه برای افراد گرم مزاج توصیه می شود. پزشکان طب سنتی معتقدند که افراد گرم مزاجی که دچار دلپیچه و احیاناً اسهال ناشی از غلبه صفرا و مواد گرم درون بدن می شوند با خوردن این ادویه به راحتی درمان می گردند. به این صورت که تنها کافی است تا مقداری از سماق قرمز را روی برنج خود بپاشند و آن را میل کنند.
در ضمن گفته شده که هر چه سماق تازه تر و رنگ آن قرمزتر باشد برای سلامتی بهتر است. علم پزشکی ثابت کرده که سماق از خاصیت صفرابر برخوردار است؛ چراکه طبع خود گیاه سماق سرد است. به همین علت بهتر است افراد گرم مزاج به هنگام خوردن کباب و گوشت قرمز از سماق روی غذای خود استفاده کنند تا جلوی افزایش بیش از حد صفرا و حرارت ناشی از هضم گوشت قرمز گرفته شود. دقت کنید افراد با طبع سرد باید از مصرف زیاد سماق خودداری کنند چرا که طبع سرد این گیاه سبب صدمه به کبد و معده می شود. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زردچوبه و خرید زردچوبه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
سماق قرمز در چه غذاهایی استفاده می شود
با توجه به طعم ترشی که سماق دارد می توان از آن برای غذاهای گوشتی و مرغ و یا مزه دار کردن ماهی با سایر ادویه ها استفاده کرد. نمونه ای جالب از غذاهایی که در آن سماق به کار می رود آش سماق است که یک آش محلی می باشد و در ترکیب آن از حبوبات یا برنج، سیر، پیاز، گردو، سبزی آش، چغندر و ادویه هایی نظیر نمک، فلفل و زردچوبه استفاده می شود. در تهیه این آش معروف برای مدت زمانی سماق ها را در آب خیس کرده و بعد به آش اضافه می کنند تا طعم ترش خوشمزه ای به غذا بدهد.
با استفاده از سماق می توانید یک شربت خوشمزه و خنک همانند لیموناد را در فصل گرم تابستان تهیه کنید. برخی از افراد سماق را روی سیب زمینی شیرین می پاشند و از آن چیپسی بی نظیر با طعمی لذیذ تهیه می کنند. می توان از سماق برای طعم دار کردن ماست نیز استفاده کرد. دمنوش سماق با عسل یک نوشیدنی بسیار مقوی و دلنشین است که به صورت گرم و سرد قابل مصرف می باشد.
سماق چاشنی با طعم ترش برای غذاهایی نظیر کباب ها است و در راحت هضم کردن گوشت نقش مهمی دارد. از سماق جهت طعم دهی روی سبزیها تازه و دسرها هم استفاده می شود. در ضمن از ترکیب سماق و عسل می توان برای درمان سرفه بهره برد. برای این منظور یک فنجان آب را با مقادیری عسل مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم قرار داده تا عسل به خوبی در آب حل شود و بعد دو قاشق غذاخوری به آن سماق اضافه کنید. این ترکیب جادویی غنی از ویتامین سی بوده و در درمان سرماخوردگی ها مؤثر است.
فرق ها و تفاوت سماق قرمز و قهوه ای در چیست
علاوه بر تفاوت رنگ سماق قرمز با رنگ قهوه ای آن از جهت طعم نیز سماق قهوه ای طعم ترش بیشتری نسبت به قرمز آن دارد در حالیکه سماق قرمز از نظر طعم ترشی بیشتر مورد پسند افراد می باشد.
تفاوت سماق قرمز و قهوه ای به زمان برداشت این گیاه از درخت سماق برمی گردد. اگر در هنگامی که این گیاه همچنان قرمز است آن را از درخت بچینند و آسیاب کنند رنگ آن قرمز روشن می شود.
سماق قرمز از کیفیت بیشتری برخوردار می باشد و در واقع جدا ساختن دانه سماق و پودر کردن آن با سایر بخش های گیاه سبب کاهش کیفیت و رنگ قهوه ای آن می گردد. اما اگر تنها پوسته رویی آن را جدا کرده و سپس آسیاب کنیم پودر سماقی با رنگ قرمز روشن و کیفیت بهتر به ما می دهد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زردچوبه و خرید زردچوبه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
سماق قرمز مرغوب بیشتر در مناطق آذربایجان رشد می کند.
کلام آخر
توجه کنید پودر سماق با کیفیت به صورت بسیار نرم و یکدست نخواهد بود و با یک آزمایش ساده می توان به اصل یا تقلبی بودن آن پی برد. برای تعیین کیفیت سماق مقادیر کمی از آن را با آب مخلوط کنید. سماق اصل به هنگام مخلوط شدن با آب در ته ظرف ته نشین شده و آب را به سرعت رنگی نمی کند اما اگر آب تنها در چند ثانیه تغییر رنگ داد مطمئن باشد که در ترکیبات سماق مواد شیمیایی به کار رفته است.
به یاد داشته باشید رنگ سماق قرمز کمی به ارغوانی می زند و در صورتی که ادویه شما رنگ قرمز پررنگی داشته باشد احتمال وجود رنگ های شیمیایی درون آن وجود دارد. بهتر است برای جلوگیری از یک خرید سماق با کیفیت نامرغوب و تقلبی از برند های معتبر در بازار استفاده کنیم.