در مناطق مختلف ایران با توجه به سلیقه و تنوع سبزیجات از ادویه و سبزیجات مختلفی برای تهیه ماست و خیار استفاده می شه، در حالت کلی برای ادویه ماست خیار از گیاهان خوراکی و سبزیجات معطر استفاده می کنند که باعث میشه ماست و خیار خیلی خوشمزه و دلچسب بشه.
با اومدن فصل بهار و گرم شدن تقریبی هوا، ماست و خیار یکی از اعضای سفره های غذا می شه میشه و با رنگ و طعم قشنگش به غذاها زیبایی خاصی می بخشه. هر کسی ممکنه ادویه ماست و خیار رو با توجه به ذائقه و سلیقه ی خونواده ش متفاوت با بقیه درست بکنه، اما در اکثر مناطق ایران این ادویه ی ترکیبی رو با مخلوطی از مواد و سبزیجات زیر تهیه می کنند:
برای درست کردن ادویه مخصوص ماست و خیار، اگر مواد گفته شده رو دارین همه اونا رو بعد از آسیاب کردن، با هم مخلوط کرده و نیم ساعت قبل از اینکه ماست خیار رو روی سفره سرو کنین بهش اضافه کنین. اگر مواد رو ندارین می تونین با مراجعه به سایت ما تمامی ادویه ها رو اتنخاب و ثبت سفارش بکنین.
همچنین شما می تونین ادویه مخصوص ماست و خیار ترکیبی مجموعه ی ما رو که از بهترین، تازه ترین و با کیفیت ترین نوع سبزیجات و ادویه ها تهیه شده رو در هر لحظه از زمان که باشین با هر میزان و اندازه ای که مد نظرتون هست، خریداری کنین. برای این کار کافیست با کارشناسان فروش ما تماس برقرار کنین.
مواد اصلی و عناصر پایه تشکیل دهنده این وعده غذایی ماست و خیاره. چون طبع ماست و خیار هر دو سرده، بهتره برای تهیه اون از ادویه و سبزیجات دارای طبع گرم مانند گردو،کشمش، شوید و نعنا استفاده کنین، تا علاوه بر تعادل طبع خواص بیشتری به بدنتون برسونه. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه ماست و خیار و خرید ادویه ماست و خیار عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
خیار یکی از میوه های بسیار مرطوبه که آب فراوانی داره و می تونه آب بدن رو برای مدت طولانی تامین بکنه، این میوه برای رفع گرسنگی و پر شدن معده هم بسیار مفید است. خیار کالری پایینی داشته و به خاطر همین خاصیت در رژیمهای لاغری بسیار مورد استفاده قرار میگیره. به خاطر رطوبت رسانی بر زیبایی پوست و مو هم تاثیر زیادی می ذاره.
مخلوط ماست و خیار به خاطر وجود بالای میزان پتاسیم میتونه برای کنترل فشار خون مناسب باشه. به علاوه این مخلوط برای درمان بیماریهای نارسایی کلیه، بیماریهای کبد و لوزالمعده و ریه، معده، دندان و لثه می تونه مفید باشه. آب خیار هم برای بیماریهایی نظیر آرتروز، نقرس و اگزما خیلی موثر عمل می کنه.
هر کدام از ادویه ها و سبزیجات به کار رفته در ادویه ترکیبی ماست و خیار خواص منحصربفردی دارن که در ادامه به نمونه هایی از اونا اشاره می کنیم:
گل محمدی هم یکی دیگه از ترکیبات ادویه پلویی به شمار می ره، گلبرگ های گل محمدی دارای عطر و بوی فوق العادهای هستن، این گلبرگ ها و پودر اون در شیرینی پزی کاربرد زیادی دارن. در فصل گل دهی، گل برگ های این گل رو خشک کرده و پس از آسیاب کردن اون رو به صورت پودر، در تهیه ی انواع غذاها، شیرینی و دسرهای مختلف مانند حلوای گل سرخ بهره می برند.
سیر و پودر اون دارای ترکیبات زیادی از مواد مغذی هستن، از جمله ی ترکیبات سیر ویتامین C، آهن، کلسیم، پروتئین، فیبر و مقدار کمی سدیم و قند هستن. همچنین دارای آنتی اکسیدانها و ترکیبات ارگانیک مانند آلیسینه که خواص زیادی دارن. مهمترین و رایجترین خاصیت پودر سیر عبارتند از: پایین آوردن کلسترول خون، بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از ابتلا به سرطانهای خاص و در نهایت کمک به هضم بهتر غذا.
برگ های نعناع چه به صورت تازه و چه خشک خواص ضد اسپاسم (گرفتگی) دارن که می تونن با شل کردن عضلات، درد و التهاب عضلات رو تا حد زیادی پایین بیارن. با خواص ذکر شده و همچنین افزایش جریان مایعات گوارشی می تونه سوزش سر دل رو تسکین داده و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارشی بشه.
نعناع یکی از گزینه ها برای مبارزه و جلوگیری از ابتلا به سرطان محسوب می شه. این گیاه با ویتامین سی و آنتی اکسیدان هایی که داره اثرات رادیکال های آزار و اسیداتیو رو از بین برده و به بدن برای مبارزه با عوامل بیماری زا کمک زیادی می کنه. این تاثیر بیشتر انسان رو از ابتلا به سرطان و بیمارهای قلبی مصون نگه می داره.
پیاز یکی از گیاهانی است که در سراسر دنیا به عنوان یک طعمدهنده در تهیه غذاها مورد استفاده قرار میگیره. این گیاه دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای سلامت بدن انسان مفید عمل می کنه. پیاز در ترکیباتش دارای انواع قندها، ویتامین ها، مخصوصاً کلسیم، فسفر و پتاسیمه و برای رفع سرطان، سلامت قلبی و عروقی، درمان دیابت، بهبود هضم غذا، سلامت استخوان و تقویت سیستم ایمنی بدن مفیده.
این دانه، بذر یکی از گیاهان بومی آسیاست و رایحه و مزه ی به خصوصی داره، از این دانه و پودر اون در تهیه انواع غذاها استفاده میشه. زیره سیاه مواد معدنی زیادی همچون آهن، کلسیم، روی و منیزیم داره. همچنین مقدار مناسبی از ویتامینهای طبیعی رو هم داره. در طب سنتی از این ادویه برای درمان مشکلات شکمی و روده ای، سرفه، فشار خون، افزایش اشتها و پیری زودرس و … استفاده می کنه.
فلفل سیاه طعم تندی داشته و خواص و فایدههای زیادی هم برای سلامتی داره، یکی از مهمترین خواص این ادویه خاصیت ضدسرطانی اونه. این ادویه همچنین حاوی ویتامینهای K، C، آهن و فیبر هم هست و چون خاصیت ضد باکتری هم داره منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن شده و سیستم گوارش رو هم تقویت میکنه.
خواص آویشن بسیار گسترده است به نوعی که از درمان انواع بیماری ها تا سلامت و زیبایی پوست و مو می توان از اون استفاده کرد. این گیاه دارویی بهترین درمان برای عفونت های تمام قسمت های بدن است. آویشن دارای خواص ضد باکتری فوق العاده ای است و برای مبارزه با باکتری های که باعث آکنه در پوست می شه مفیده. آویشن اغلب به عنوان یک ماده در کرم های آکنه و شستشوی صورت استفاده می شن.
تحقیقات انجام شده روی سیاه دانه نشون داده است، مواد معدنی و ویتامین های موجود در اون برای درمان دیابت، سل، بیماری های قلبی و عروقی، کم خونی و میگرن مفیده. اسیدهای چرب ضروری فراوان موجود در سیاه دانه اون رو به نوعی مواد غذایی ضد سرطان تبدیل کرده که در حفظ سلامت پوست و مو نیز مفیده.
سیاه دانه آهن و پتاسیم فراوانی داشته و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست می شه، سیاه دانه دارای خواص بسیار زیادی از جمله درمان سرطان ها، درمان زخم معده، نابودی سموم در کبد و نیز تنظیم سیستم گوارش بدن داره.
خواص کرفس و برگ های خوشبوی اون بسیار زیاده، به همین خاطر این سبزی رو سلطان سبزی ها می نامند. در میان خواص بیشمار این سبزی می توان به درمان انواع بیماری های داخلی و پوستی اشاره کرد. ترکیبات گیاهی موجود در برگ های کرفس برای تناسب اندام و زیبایی در سرتاسر جهان شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیره.
برای تهیه یک ماست و خیار خوشمزه ترفندهای زیادی می توان به کار برد، دقت داشته باشین که میزان خیار نباید نسبت به ماست بیشتر باشه، پون اگه خیارها بیشتر باشن طعمش غالب شده و خوشمزه نمیشه. اگه از ادویه های خونگی استفاده می کنین، میزان سبزیجات معطرتون بسته به سلیقه تون می تونین کم یا زیاد کنین. البته اگه به دنبال تناسب طعم و مزه ی بی نظیر هستین پیشنهاد می کنیم از فروشگاه ما ادویه مخصوص ماست و خیار رو خریداری کنین.
می تونین برای بهتر شدن طعم ماست و خیار قبل از اینکه ماست رو به خیارها اضافه کنین، به میزانی که دوست دارین ادویه مخصوص رو به خیارها اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن، برای مدتی حدود نیم ساعت اون رو داخل یخچال بذارین تا طعم دار بشه، بعد از زمان گفته شده به مخلوط تون ماست رو اضافه کرده و برای یک ساعت دیگه در یخچال بذارین.
برای تزئین و خوش رنگ شدن می تونین هنگام سرو با توجه به سلیقه تون زرشک، کشمش و یا گردوی خشک شده اضافه کنین. می تونین از چند برگ پونه یا نعنای تازه هم برای عطر و تزئین زیباتر استفاده کنین. سعی کنین ماست و خیارتون کاملا سرد باشه، چون ماست و خیار خنک طعم و مزه عالی تری داره.
نکته مهم دیگه ای که در تهیه ماست و خیار باید بهش دقت کنین، ریز کردن نگینی مواد اولیه اونه. این کار به طعم زیبایی هر چه بیشتر اون کمک زیادی می کنه. اکثراً خیار و پیاز رو رنده میکنن، ولی باید بگم طعم و مزه ای که ماست و خیار با مواد نگینی خورد شده میگیره، چیز دیگه ایه. سعی کنین خیار و پیازتون رو با برش های کوچک و نگینی ریز بکنین.
ماست و خیار از درشت مغذی ها و ریز مغذی هایی مطابق با جداول زیر تشکیل شده است که ارزش غذایی آن را می سازند
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
انرژی (کالری) | 64 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 9.12 گرم |
پروتئین | 6.06 گرم |
چربی | 0.29 گرم |
آب | 154.18 گرم |
فیبر | 0.51 گرم |
قند | 8.55 گرم |
کلسترول | 1.96 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
ویتامین A | 4.88 میکروگرم |
ویتامین D | 0.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.02 میلی گرم |
ویتامین K | 5.44 میکروگرم |
ویتامین C | 3.22 میلی گرم |
تیامین (B1) | 0.07 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.25 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 0.15 میلی گرم |
کولین (B4) | 19.08میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.80 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.09 میلی گرم |
فولات (B9) | 21.98میکروگرم |
ویتامین B12 | 0.60 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
کلسیم | 205.64 میلی گرم |
آهن | 0.25 میلی گرم |
منیزیم | 27.40 میلی گرم |
فسفر | 169.49 میلی گرم |
پتاسیم | 349.52 میلی گرم |
سدیم | 77.08 میلی گرم |
روی | 1.08 میلی گرم |
مس | 0.07 میلی گرم |
منگنز | 0.06 میلی گرم |
سلنیم | 3.61 میکروگرم |
اضافه کردن ادویه ها با رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلف یکی از راه های خوشمزه تر کردن خوراک و غذاهای گوناگون هست که از گذشته تا به امروز هنوز ادامه داره. می شه گفت بهترین چاشنی ها برای خوش طعم و بو کردن غذاها همین ادویه های موجود هستن.
خواص آویشن در غذا ؛ استفاده از آویشن به عنوان یک ادویه خوش عطر همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید آویشن و خرید آویشن عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آویشن را می توانید به صورت چای آویشن و یا روغن اویشن و یا عرق اویشن مصرف کنید.
اگر میخواهید آویشن را در غذاهای خانگی خود استفاده کنید،
ما به شما دستورالعملهایی پیشنهاد میکنیم تا بتوانید با استفاده از آنها،
غذاهایی با بو و طعم خوش آویشن را برای اولین بار تجربه کنید.
برای ماهی از آویشن تازه ولی برای مرغ از آویشن خشکشده استفاده کنید.
یا میتوانید در انواع سوپها (هر کدام که باب میلتان بود) از مقدار کمی آویشن استفاده کنید.
این گیاه در تمامی طول سال، هم بهصورت تازه و هم خشکشده بهآسانی در دسترس است.
آویشن تازه عطر دلپذیرتری دارد اما دسترسی به آن نسبت به آویشن خشکشده کمی دشوارتر است.
اگر آویشن تازه تهیه کردید، میتوانید آن را یک تا دو هفته در یخچال نگهدارید.
آویشن خشک باید در جای خنک و تاریک نگهداری شود و در حالت مطلوب، تا ۶ ماه ماندگاری دارد.
در بسیاری از دستور غذاها، نوع خشکشدهی این گیاه را میتوان جایگزین نوع تازهی آن کرد.
یک قاشق چایخوری از برگ خشکشدهی آویشن معادل یک قاشق غذاخوری آویشن تازهی خردشده است.
این گیاه را میتوان به روشهای مختلف مصرف کرد.
رایجترین آن، استفاده از آن به عنوان سبزی تازه یا خشکشده در غذاهای مختلف است.
برای مقاصد دارویی، میتوانید آویشن را به شکل چای، شربت، مکمل یا عصارهی روغنی استفاده کنید.
زمانی که آویشن را به آشپزخانهی خود بیاورید و در زندگی روزانه از آن استفاده کنید،
چه به صورت تازه و چه به شکل خشکشده، این گیاه سالم و خوشمزه را میتوانید به خوراکیهایی
مثل مرغ، ماهی، گوشت قرمز، سبزیجات (به خصوص لوبیا، بادمجان، هویج و کدوسبز)،
پنیر (به خصوص پنیر بز)، پاستا، انواع سوپها، سسها، دسرها و ترشیجات اضافه کنید.
گزینههای پیش روی شما واقعا بیپایان است. اگر طعم آویشن را دوست داشته باشید،
میتوانید آن را به هر غذایی که دوست دارید اضافه کنید.
پونه برای مقابله با حالت تهوع و استفراغ، مشکلات و ناراحتی های گوارشی، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم، سرفه و سیاه سرفه مفید است .
آویشن دارای طبع گرم و خشک و ویتامین A، B و E و هورمون گیاهی است.
استحمام با آب جوشیده آویشن شیرازی در تسکین درد روماتیسم شفابخش و در رفع لاغری موضعی نیز مؤثر است.
آویشن شیرازی مقوی ، محرک ، قاعده آور، التیام بخش ، افزاینده شیر مادر، تصفیه کننده خون، ضد عفونی کننده، مقوی عضلات، دافع اخلاط خونی ، آرام بخش و دافع سوداست و حافظه را تقویت می کند و نیروی جنسی ر افزایش می دهد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید آویشن و خرید آویشن عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
از آویشن شیرازی برای درمان بیماری هایی مانند گریپ های عفونی، برونشیت، نارسایی کبد و ناراحتی های ریوی استفاده درمانی می شود.
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص آویشن آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آویشن (به انگلیسی thyme plant)یک گیاه متعلق به خانواده نعناع است که در مصر باستان برای درمان بوی بد دهان استفاده می شد،
در یونان باستان از آن به عنوان بخور در معابد استفاده می شد و آن را به آب حمام اضافه می کردند.
رومی ها از آویشن کوهی به عنوان یک طعم دهنده برای پنیر و نوشیدنی های الکلی استفاده می کردند.
بقراط از آویشن برای درمان بیماری های تنفسی استفاده می کرد.
طبع آویشن گرم و خشک است. امروزه آویشن به شکل های آویشن تازه و آویشن خشک، چای و دمنوش آویشن، روغن آویشن و عرق آویشن استفاده می شود.
آویشن حاوی مقادیر بالای تیمول که خواص ضد عفونی کننده دارد و کارواکرول که خواص ضد باکتریایی دارد می باشد.
آویشن شیرازی به انگلیسی Zataria در جنوب ایران، افغانستان و پاکستان میروید و خواص دارویی و خوراکی دارد.
ارزش غذایی آویشن پهن به صورت زیر است
کالری : ۲۸ گرم
کربوهیدرات: ۶٫۸ گرم
پروتئین: ۱٫۶ گرم
چربی: ۰٫۵ گرم
فیبر: ۳٫۹ گرم
ویتامین C : مقدار ۴۴٫۸ میلی گرم
ویتامین A: مقدار ۱،۳۳۰ IU
آهن : ۴٫۹ میلی گرم
منگنز: ۰٫۵ میلی گرم
کلسیم : ۱۱۳ میلی گرم
منیزیم : ۴۴٫۸ میلی گرم
ویتامین B6 : مقدار ۰٫۱ میلی گرم
پتاسیم : ۱۷۱ میلی گرم
برای درمان چاقی و کمک به لاغری آویشن پهن خواص زیادی دارد.
برای درمان فشار خون می توانید روی برگ های پهن این گیاه حساب کنید.
برای سلامت دهان و دندان مناسب است.
تقویت کننده سیستم ایمنی بدن شماست.
دارای خواص ضد سرطانی است و با سلول های سرطانی مبارزه می کند.
خاصیت آرام کنندگی دارد و برای درمان استرس خوب است.
خاصیت های قوی ضد باکتریایی این محلول ثابت شده است.
برای درمان و بهبود سرفه از آن استفاده کنید.
اگر دچار سوزش گلو هستید با مصرف چند بار عسل و آویشن خوب می شوید.
یکی از مهم ترین خواص عسل آویشن بهبود التهاب معده است.
منبع عظیمی از ویتامین ها و سایر مواد معدنی است.
تقویت کننده قوی سیستم ایمنی بدن است و احتمال ابتلا به بیماری های عمومی را کاهش می دهد.
خواص آنتی اکسیدانی دارد و ضد سرطان عمل می کند.
از آنجایی که عسل آویشن یک منبع غنی از آنتی اکسیدان های قوی و دیگر مواد مغذی است
لذا برای سلامت و ترمیم پوست بسیار مفید است.
در واقع می توان گفت که عسل آویشن یکی از بهترین نوع عسل با خاصیت درمانی شگفت انگیز در ترمیم پوست ﺁسیب دیده است.
این عسل علاوه بر ترمیم پوست باعث می شود که نافذ پوست از هر گونه باکتری و میکروبی پاک شود
و از به وجود آمدن عفونت های باکتریایی جلوگیری می نماید.
از این رو امروزه استفاده از ماسک های عسل آویشن در بین مردم بسیار رایج و پر طرفدار است.
یکی از خواص آویشن کوهی اثربخشی آن در درمان نفخ معده است.
این گیاه میتواند بوی نامطبوع عرق بدن را به میزان چشم گیری کاهش دهد.
آویشن دارای خواص ضد عفونی کننده بسیاری است و برای درمان عفونتهای دهان، لثهها و دندانها نیز توصیه میشود.
این گیاه همچنین بوی بد دهان را از بین میبرد.
آویشن دارای خواص ضدعفونی کنندگی بوده و به درمان عفونتهای بدن کمک میکند.
از همین رو این گیاه میتواند درمان مناسبی برای سینوسهای عفونی باشد.
یکی دیگر از خواص آویشن کوهی تاثیر آن در درمان سرفههای خشک و ویروسی است.
آویشن سرشار از اسیدهای آمینه بوده و در درمان ضعف و بی حالی موثر است.
آویشن برای درمان دردهای روماتیسم مفصلی نیز توصیه میشود.
آویشن در ترکیب با سایر مواد میتواند به تقویت ریشههای مو کمک کرده و از ریزش مو جلوگیری کند.
از آویشن برای عفونت ریه استفاده می شود.
بوییدن یا خوردن دمکرده آن در کاهش رطوبتهای زائد که گاهی در کبد یا ریه یا مغز جمع میشود، مؤثر است.
آویشن در درمان بیماریهای ریوی، برونشیت، آسم، آنفلوآنزا، سیاه سرفه، گلودرد،
نشانههای سرماخوردگی و احتقان بینی مفید دانسته شده و خلط آور خوبی است.
آویشن ضد باکتری و داروی ضدعفونیکننده قوی به شمار میرود بنابراین برای درمان بیماریهای
میکروبی و عفونتهای داخل بدن جوشانده یا دم کرده آن تجویز میشود.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف آویشن باعث کاهش ابتلای مردان به سرطان ریه و گوارش می شود.
یکی از مهمترین مزایای آویشن درمان گرفتگی و اسپاسم در دوران قاعدگی و درمان سندرم پیش از قاعدگی در زنان می باشد.
آویشن میتواند در درمان اختلالات قاعدگی و تسکین دردهای عادت ماهانه موثر باشد.
پونه برای مقابله با حالت تهوع و استفراغ، مشکلات و ناراحتی های گوارشی، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم، سرفه و سیاه سرفه مفید است .
آویشن دارای طبع گرم و خشک و ویتامین A، B و E و هورمون گیاهی است.
استحمام با آب جوشیده آویشن شیرازی در تسکین درد روماتیسم شفابخش و در رفع لاغری موضعی نیز مؤثر است.
آویشن شیرازی مقوی ، محرک ، قاعده آور، التیام بخش ، افزاینده شیر مادر، تصفیه کننده خون، ضد عفونی کننده، مقوی عضلات، دافع اخلاط خونی ، آرام بخش و دافع سوداست و حافظه را تقویت می کند و نیروی جنسی ر افزایش می دهد.
از آویشن شیرازی برای درمان بیماری هایی مانند گریپ های عفونی، برونشیت، نارسایی کبد و ناراحتی های ریوی استفاده درمانی می شود.
رقیق کننده خون و رفع غلظت خون
بالابرنده حرارت غریزی و افزایش قدرت پمپاژ قلب
مفید برای رفع آسم و نفس تنگی
برطرف کننده خارشهای شدید در بدن
درمان کننده فارنژیت و عفونت حلق
مفید در درمان سرماخوردگی ویروسی
قطع خونریزی بواسیر و زخم روده بزرگ
دمنوش مفید برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا
امام صادق فرمود: چهار چیز است که دیده را جلا میدهد و سود دارد و زیانی نمیآورد.
درباره آنها از امام پرسیدند، فرمود: آویشن و نمک، وقتی با هم باشند و نانخواه و گردو، وقتی با هم باشند.
همچنین فرمودند: آویشن و نمک که چون در بر هم قرار گیرند بادها را از دل برون میرانند، انسداد را می گشایند، بلغم را میسوزانند،
آب را در بدن به جریان درآورند، بوی دهان را خوش میسازند، معده را نرمی می دهند، بوهای بد را از دهان ببرند و آلت را سفتی میبخشند .
از گذشته تا اکنون همیشه ادویه ها پای ثابت تهیه غذا و خوراکی بوده اند ، مرغ و ماهی جزو انواع گوشت سفید و انواع غذاهای محبوب و پرطرفدار در سراسر دنیا هستند که به روشهای مختلفی طبخ و تهیه میشوند ؛ در این میان یکی از مهم ترین ادویه و چاشنی های مورد استفاده در پخت غذا ادویه مرغ و ماهی است. برای خرید ادویه مرغ و ماهی و خرید ادویه مرغ و ماهی عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
ادویه مرغ و ماهی، نوعی ادویه ترکیبی با طبع گرم و عطری خاص وخوش مزه است ؛ این ادویه را میتوان برای مزه دار کردن گوشت مرغ و انواع ماهی به کار برده و آنها را به شیوه دلخواه مانند کبابی کردن، سرخ کردن، سوخاری کردن، گریل کردن و … طبخ کرد.
ادویه مرغ و ماهی به دلیل داشتن ترکیبی از ادویه جات با طبع گرم، انتخابی مناسب برای تعدیل سردی گوشت است.
به همین دلیل متعادل سازی طبع گوشت، یکی از اصلیترین خواص ادویه مرغ و ماهی شناخته میشود.
استفاده از ادویه مناسب علاوه بر اینکه سبب خوشمزه شدن آن و گرم شدن طبع ماهی ومرغ می شود ، باعث از بین رفتن بوی بد آنها نیز خواهد شد.
مواد بکار رفته در این ادویه دارای طبعی گرم می باشند ،شامل : فلفل بهار، رازیانه ، پودر گوجه، پودر پیاز، زنجبیل، میخک ، جوز هندی .
این ادویه را می توانید از فروشگاه های مواد غذایی تهیه بکنید و یا اینکه خودتان مواد را خریده و باهم ترکیب کنید.
شما میتوانید به راحتی درطول هفته ماهی یا مرغ با طعم سیر، مرزه و فلفل قرمز درست کنید این روش باعث خوشمزه تر شدن غذایمرغ و ماهی خواهد بود حتما امتحان کنید.
بدینصورت که:
اگر ماهی درست میکنید فر را در 325 درجه و اگر مرغ درست میکنید 345 درجه تنظیم کرده و گرم کنید، یک قالب بزرگ را با فویل بچرخانید و روغن زیتون را روی فویل بپاشید، مرغ یا ماهی را به طور مساوی داخل قالب قرار دهید، در یک کاسه کوچک ، سس مایونز / ماست و خردل را مخلوط کرده و سپس به طور یکنواخت روی قطعات ماهی یا مرغ پخش کنید، یک ماهی تابه کرچک بردارید و درآم با حرارت متوسط کره را دوب کنید و سپس سیر، مرزه، فلفل قرمز را مخلوط کنید میتوانید چاشنی مورد نطر خودتان را نیز اضافه نمایید، ماهی تابه را از روی حرارت برداشته و یک تخم مرغ زده شده به آن اضافه نمایید، مخلوط را به آرامی روی ماهی یا مرغ بریزید و سپس اجازه دهید 17 تا 25 دقیقه بپزد ( یا به مدت 30 تا 40 دقیقه بسته به ضخامت مرغ یا ماهی بستگی دارد ) اکنون غذای شما آماده است و میتوانید با لیمو سرو کنید.
جوجه کباب ازجمله غذاهای کبابی مرسوم جامعه ایرانی بهحساب میآید و میتوان گفت موردپسند ذائقه اکثر ایرانیان است. جوجه کباب هم روش طبخ سادهای دارد و هم مقرونبهصرفه بوده و هم غذایی دلپذیر هست.
اما چه چیزی موجب خوشمزه شدن این غذای محبوب ایرانی میشود؟
درواقع میتوان گفت عطروطعم جوجه کباب ارتباط مستقیم با نوع ادویههای مصرفشده در آن دارد و این ادویهها هستند که آن را لذیذ و خوشمزه میکنند. البته ناگفته نماند در مناطق مختلف ایران، افراد بر اساس ذائقهشان ادویههای متنوعی را مورداستفاده قرار میدهند.
اما بهترین ادویه برای جوجه کباب چیست؟ در ادامه این مقاله به توضیح کامل آن خواهیم پرداخت، پس با باغِ ایران همراه باشید.
اگر در یک کلام بخواهیم بگوییم بهترین ادویه و پایه اصلی ادویههای جوجه کباب چیست، میتوان گفت زعفران بهترین و کاربردیترین ادویه برای جوجه کباب است.
اما چرا زعفران بهترین ادویه برای جوجه کباب است؟
در اینکه زعفران بهترین ادویه و بهترین چاشنی غذایی محسوب میشود، جای هیچگونه شکی نیست.
شاید جالب باشد بدانید زعفران علاوه بر مصارف آشپزی، یک گیاه دارویی بسیار مهم نیز در جهان بهحساب میآید و فواید آن برای سلامتی انسان بسیار زیاد است. برای آشنایی با فواید آن لطفا مقاله خواص زعفران را بخوانید.
از طرفی طبع زعفران گرم و خشک هست و طبع گوشتهای سفید مانند طبع گوشت جوجه کباب، سرد و تر است، بنابراین زعفران بهعنوان مصلح خوراکی برای تعدیل طبع مورداستفاده قرار میگیرد.
زعفران در صدر لیست ادویهجات مورداستفاده در آشپزی در آشپزخانههای ایرانی قرار دارد، چون برای پخت انواع غذاها و تهیه انواع نوشیدنیها و دمنوشها مانند دمنوش زعفران بسیار کاربردی هست.
البته فراموش نکنید که زعفران مصرفی باید اصل باشد، چراکه استفاده از زعفران تقلبی به دلیل وجود رنگهای مصنوعی و ناخالصیها برای سلامتی انسان زیانآور است.
برای تهیه زعفران اصل نیز میتوانید به صفحه خرید زعفران اصل در فروشگاه باغ ایران مراجعه نمایید.
همچنین جالب است بدانید در تهیه انواع جوجه کباب در سراسر جهان، مانند جوجه کباب پرتغالی هم از زعفران استفاده میشود. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه جوجه کباب و خرید ادویه جوجه کباب عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
خب تا اینجا متوجه شدیم که زعفران جزو اولین و مهمترین ادویهها برای تهیه جوجه کباب است، اما ادویههای دیگری هم هستند که در مناطق مختلف ایران، در تهیه جوجه کباب نقش دارند که افراد بسته به ذائقهشان از آنها استفاده مینمایند مانند ادویههای زیر:
نکات پیشنهادی برای بهتر شدن جوجه کباب
برای پخت جوجه کباب بهتر است به نکات زیر برای بهتر شدن آن توجه داشته باشید.
امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید، لطفا چنانچه هرگونه سوالی دارید آن را در نظرات بپرسید. ضمنا برای تهیه انواع ادویههای اصل و باکیفیت میتوانید به بخش فروشگاه سایت ما مراجعه نمایید.
منبع: https://bagheiran.com/mag/best-spices-for-barbecue-chicken/
قبل از شروع این مقاله باید با هم یک واژه آموزی داشته باشیم که شاید برای خیلی بدیهی باشد اما همه ما که سرآشپز حرفه ای نیستیم! این مقاله فرق دونوع اصلی افزودنی به غذا را بررسی میکند. نوع اول را چاشنی (Seasoning) معرفی میکند که هدفشان تنها تقویت طعم یا بافت غذاست و تغییر زیادی در طعم اصیل غذا ایجاد نمیکند. نوع دوم را نیز طعم دهنده (Flavorings) معرفی میکند که طعمی از خود در غذا رها میکنند و مزه غذا را به کلی تغییر میدهند. اگر همین تفاوت ها را به خاطر بسپارید درک ادامه مطلب برایتان بسیار راحت خواهد شد و در اتنها تفاوت چاشنی و طعم دهنده را به خوبی خواهید دانست.
ترجمه ای از Seasoning, Is It Same Like Flavoring? Superb Facts That You Should Know! :
سبزیجات و ادویه هایی که در غذا استفاده میکنیم را معمولا چاشنی مینامیم. در دایرةالمعارف آشپزی فرانسوی آمده که «چاشنی و طعم دهنده یکسان نیستند» و چاشنی دار کردن غذا اینچنین یاد شده : «افزودن مقدار کم یا زیاد نمک به غذا». بسته به نوع غذا اضافه کردن نمک میتواند به دلیل گرفتن آب غذا یا تشدید طعم طبیعی آن و لذیذ تر شدن آن باشد. مثلا نمک دریایی (نمک دانه درشت) برای نرم کردن (به عنوان تندرایزر) و تقویت طعم گوشت مرغ، گاو یا گوسفند به کار میرود و فلفل سیاه و ریحان قسمتی از طعم خود را به غذا می دهند. طعم هایی که کامل کننده یکدیگر هستند میتوانند در یک غذا با هم استفاده شوند. ترتیب اضافه کردن سبزیجات و ادویه ها نیز در طعم نهایی غذا حائز اهمیت است. برای مثال در بعضی فرهنگ ها چاشنی گوشت را در هنگام سرو با ریخت سس روی آن اضافه میکنند. فرهنگ های مختلف از تکنیک های مختلفی برای چاشنی دار کردن غذا استفاده میکنند. چاشنی دار کردن غذا به معنای تقویت طعم طبیعی آن بدون تغییر کلیست. عموما چاشنی ها را به ترتیب تا پایان آشپزی به غذا اضافه میکنند. نمک فلفل و اسید ها (مثل آب لیمو) رایج ترین انواع چاشنی اند. چاشنی ها را نباید به تنهای چشید چرا که کار آنها استخراج بیشتر طعم طبیعی غذاست. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا ادویه تندرایزر و ادویه تندرایزر عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
چرا به چاشنی نیاز داریم؟
اضافه کردن چاشنی چیزی است که یک سرآشپز را از یک آشپز ساده متمایز می کند. ریختن چاشنی و ادویه در غذا بسیار فراتر از اضافه کردن نمک و فلفل است. اینجاست که متوجه میشوید چاشنی چیست و چرا مهم است. چاشنی نامیست برای چیز های که مثل نمک سبزیجات یا دیگر ادویه هایی که برای تقویت طعم غذا به آن استفاده میشوند. وقتی از یک سرآشپز درمورد چاشنی ها پرسیدیم، اولین موضوعی که بیان کرد، حیاتی بودن وجود آن در غذا بود. چاشنی، طعم های پیچیده ای ایجاد می کند و طعم مواد مختلفی را با هم ترکیب میکند تا به یک غذای متعادل و خوش طعم برسیم. شیرین، تند، ترش یا تلخ، همگی گزینه هایی برای چاشنی دار کردن هستند. غذا بدون وجود این گزینه ها دلچسب نخواهد بود. اضافه کردن چاشنی راحتترین کار برای خوش طعم کردن وعدهتان است.
ادویه ها و چاشنی ها را میتوان از اول پخت و پز به غذا اضافه کرد تا طعم خود را تا پایان آشپزی در غذا رها کنند یا آنهارا آخر به غذا اضافه کرد تا کمی ظرافت و خوشمزگی به غذایمان اضافه کنند. اگر با گوشت یا ماهی آشپزی میکنید، تکه های آنها را قبل از دختن چاشنی دار کنید. همچنین اگر سس تهیه میکنید میتوانید آنهارا آخر اضافه کنید.
مزه دار کردن غذا با چاشنی قوانینی دارد. چاشنی ها منجر به استخراج رطوبت مواد غذایی میشوند که میتواند بسته به نوع غذایتان نکتهای مثبت یا منفی باشد. وقتی با گوشت سر و کار دارید، میتوانید تکه های آنرا قبل از اضافه کردن به قابلمه مزه دار کنید و یا از مدتی قبل اینکار را انجام دهید تا کمی از آب گوشت گرفته شود و بافت آن محکم تر شود.
چاشنی های معروف شامل سبزیجات، ادویه ها، آب لیمو،سرکه و شکر هستند، که نمک و فلفل نیز جزئی از آن ها محسوب میشوند. نمک پرطرفدار ترین نوع آن است که با توجه به نوع غذا، برای بیرون کشیدن آب آن و یا تقویت طعم طبیعی آن و در نتیجه ایجاد طعمی قوی و ظریفتر، هنگام آشپری استفاده میشود. برای نرم و مزه دار کردن انواع گوشت مرغ، گوسفند یا گاو،گاهی به آن نمک میزنند. بعضی دیگر چاشنی ها مثل فلفل سیاه یا ریحان کمی از طعم خود را در غذا رها میکنند. غذایی که به خوبی تعبیه شده باشد حتما چاشنی های مختلفی دارد.
در اینجا چند تقسیم بندی برای انواع چاشنی آورده شده است:
اضافه کردن چاشنی همچنین با استفاده از روغن های چاشنی دار ممکن است. چاشنی دار کردن روغن به دو صورت انجام میشود: سرد یا گرم. روغن زیتون پایه خوبی برای تهیه روغن چاشنی دار شده است اما سریعتر از انواع دیگر فاسد میشود. روغن های چاشنی دار را باید در یخچال نگهداری کرد.
چاشنی و طعم دهنده کردن با این واقعیت متمایز می شود که چاشنی باعث تقویت یا بیرون کشیدن طعم غذا بدون تغییر قابل توجه در کلیت آن است. درحالی که طعم دهنده ها غذا را با اضافه کردن طعمی جدید دگرگون میکنند است. اگرچه اکثر مردم این دو اصطلاح را اشتباه می گیرند، اما فرق آنها واضح است : چاشنی دار کردن غذا به معنای تقویت طعم است در حالی که استفاده از طعم دهنده باعث تغییر مزه غذا میشود. تفاوت بین چاشنی و طعم دهنده گاهی می تواند با توجه به مقدار ماده ای که استفاده می شود مشخص شود.
طعم دهنده ها موادی هستند که طعم غذا را به طور قابل ملاحظه ای دگرگون میکنند. دو نوع معروف طعم دهنده ها ادویه ها و سبزیجات هستند. علاوه بر آنها سیر، پیاز، سس، اسیدها و بعضی مشروبات الکلی مثل شراب، براندی و کنیاک. وجود حرارت برای فعال شدن بعضی از مواد الزامی است. علاوه بر این زمانبندی اضافه کردن آنها بسیار مهم است زیرا مواد مختلف نیاز به زمان دارند تا طعم خود را در غذا آزاد کنند، همچنین اگر بعضی از مواد را برای مدت طولانی بپزیم طعم خود را از دست میدهند. همینطور بعضی از طعم دهنده ها را میتوان در آخر به غذا اضافه کرد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا ادویه تندرایزر و ادویه تندرایزر عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
چاشنی ها موادی هستند که طعم طبیعی غذا را تقویت میکنند در حالی که طعم دهنده ها موادی هستند که طعم طبیعی غذا را تغییر میدهند. فرق کلیدی آنها دقیقا همین است. ازسوی دیگر تمایز بین این دو ممکن است به مقدار ماده ای که در یک غذا استفاده می کنیم بستگی داشته باشد. ممکن است مقدار بسیار کمی جوز به عنوان چاشنی به غذای خود اضافه کنید، اما وقتی به عنوان طعم دهنده از این ادویه اتفاده میکنید مقدار بیشتری از آن را اضافه میکنید تا طعم غذا را دگرگون کند و مزه جوز در آن قابل ملاحظه باشد. نمک معروفترین و مورد استفاده ترین نوع چاشنی است. طعم دهنده های معروف ادویه ها و سبزیجات هستند. بیشتر چاشنی ها نزدیک به پایان آشپزی به غذا اضافه میشوند اما طعم دهنده ها میتوانند در هر زمانی اضافه شوند.