ترد کنندههای گوشت که همچنین تحت عنوان نمکهای ترد کننده شناخته شدهاند، قبل از پختن روی سطح بیرونی گوشت پاشیده میشوند. اما آیا استفاده از پودر ترد کنندهی گوشت خطری ندارد؟ این مقاله را بخوانید تا به جواب این سئوال و موارد بیشتری پی ببرید.
آیا میدانستید؟
فیبرهای قابل ارتجاع لاستیک مانندی که رشتههای بافت ماهیچهی گوشت را در کنار یکدیگر نگه میدارند، از یک پروتئین ساختاری پیچیده به نام کلاژن ساخته شدهاند ـ همان پروتئینی که از آن ژلاتین مشتق میشود.
عضلاتی از یک حیوان که به طور مرتب مورد استفاده قرار میگیرند، نسبتاً سفتترند. و جویدن چنین قطعات سفت گوشت مشکل میباشد. شیوههای پخت طولانی، آهسته، با حرارتی ملایم که گوشت درون مایعات پخته شود (تفت پزی (به این صورت است که اول گوشت را در روغن کمی سرخ کرده و سپس با کمی آب روی حرارت ملایم میپزند)، جوشاندن، آهسته پختن یا حالت تاس کبابی) به سست کردن بافتهای پیوندی کمک کرده و گوشت را نرم و خوشمزه میسازد. ماهیچههایی که کمتر استفاده شده باشند، تردند. بنابراین، برخی از قطعات ترد بوده در حالی که برخی دیگر سفت میباشند. قطعات ترد را میتوان به شیوهی حرارت خشک پخت. این شیوه شامل کمی سرخ کردن، گریل یا بریان کردن، کبابی کردن، روی آتش سرخ کردن، میباشد.
معمولاً در غذاهای گوشتی، قطعات سفت آن به مدت 8 تا 12 ساعت در سرکه یا آبلیمو و غیره) خوابانیده میشود. این فرایند طولانی خواباندن گوشت (چاشنی زدن)، نه تنها آن را ترد کرده، بلکه به آن عطر و طعم نیز میبخشد. خواباندن گوشت به نرمتر شدن بافت آن با شکستن بافتهای پیوندی که موجب سفتی گوشت میشوند، کمک میکند. این امر موجب میشود گوشت آبدار و ترد گردد. گریل کردن مستقیم آن یا جوشاندن قطعات سفت گوشت، بدوند عمل ترد کردن، ممکن است عطر و طعم آن را کاهش داده و گوشت را نیز خشک نماید. اگر عجله دارید و اگر فرصت خواباندن قطعات سفتتر (مانند گوشت سینه، گوشت پهلو، ران، سردست، سینهی گوسفند و گوشت گردن و شانه گاو) را ندارید، میتوانید از یک پودر ترد کنندهی گوشت استفاده نمایید.
آیا پودر ترد کننده گوشت بی خطر است؟
ترد کنندههای گوشت آمادهی موجود در بازار معمولاً خطری ندارند، اما حاوی انواع مختلفی از مواد نگهدارنده و افزودنیهای غذایی هستند. این مواد نامطلوب میتوانند موجب ایجاد چندین عارضهی جانبی شوند. علاوه بر این، برخی مواد طبیعی که به راحتی در دسترسند مانند جوش شیرین و برخی از میوهها، هنگامی که بر روی گوشت مالیده شوند، میتوانند موجب تردی آن گردند. آناناس، کیوی، گوجه فرنگی، یا آب میوه پاپایا حاوی اسید یا آنزیمهایی هستند که به شکسته شدن فیبر و بافتهای سفت و سخت گوشت کمک میکنند. بجای اتکاء و اعتماد به مواد شیمیایی، همچنین میتوانید گوشت را با گوشت کوب چوبی یا فلزی کوبیده و له کنید و فیبرهای سفت ماهیچه را با استفاده از نیرو در هم بشکنید.
ترکیبات بکار رفته در ترد کنندههای گوشت
↫ تردکنندههای گوشت آمادهی موجود در بازار حاوی نمک و برخی آنزیمهای پروتئولیتیک به نام پروتئازها هستند که به شکستن زنجیره پپتیدی بین اسیدهای آمینه موجود در پروتئینهای پیچیده کمک میکنند. نمک به خودی خود ترد کنندهی خوبی است. آنزیمها، بافتهای سخت پیوندی و فیبرهای موجود در گوشت را از هم جدا میکنند. ترد کنندگان گوشت آنزیمی به شکل پودر در دسترسند.
↫ اکثر مارکها حاوی آنزیمی به نام «پاپایینpapain » هستند که از پاپایا به دست میآید.
↫ برخی مارکها حاوی «بروملین bromelain» میباشند که از آناناس بدست میآیند. و اغلب به فراوردههای آماده گوشتی مانند کوفته افزوده میشوند.
↫ آنزیم «اکتینیدین actinidin » از کیوی تهیه میشود در حالی که «فیسینficin » از انجیر تهیه میگردد.
↫ این پودر همچنین حاوی مواد نگهدارنده و افزودنیهای غذایی مانند مونو سدیم گلوتامات (MSG) است
دستور العملهایی جهت استفاده
↫ میتوانید 1 قاشق چای خوری ترد کنندهی گوشت را برای یک پوند (حدوداً 454 گرم) گوشت استفاده نمایید. پودر را بر روی سطح بیرونی گوشت خام و تمیز بپاشید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید تندرایزر و پودر تندرایزر را از جایی مطمئن انجام دهید.
↫ چنگالی کردن گوشت (سوراخ سوراخ کردن گوشت با استفاده از چنگال) به نفوذ آنزیم به درون گوشت کمک میکند.
↫ نیازی نیست که گوشت را برای مدتی به کناری بگذارید. میتوانید آن را بلافاصله طبخ نمایید.
↫ همچنین میتوانید ترد کننده را به چاشنی اضافه کنید. فرایند خواباندن موجب ترد شدن گوشت میگردد. با این همه، ترد کنندهی آنزیمی اگر به مدت طولانی بر روی گوشت باقی مانده باشند به احتمال زیاد گوشت را نرم و خمیری میکنند.
جوانب مثبت و منفی
یکی از مزایای اصلی ترد کنندهی گوشت این است که میتواند نرمی مورد نظر را هنگامی که فرصت سوراخ کردن یا خواباندن گوشت را نداشته باشید به آَن ببخشد. این پودر بافت گوشت را بهتر کرده و قطعه کردن، پختن و خوردن آن را آسان میسازد. و زمان آماده سازی و طبخ را به طور قابل توجهی کاهش میدهد. علاوه بر این، گوشت به طور یکنواخت میپزد.
اما دارای چندین عیب نیز میباشد.
↫ ترد کنندههای آنزیمی در دمای بسیار پایین و بسیار بالا عمل نمیکنند. این آنزیمها تنها در دمای محدود (محدودهی فعالیت آنزیم پاپارین: 140 تا 160 درجهی فارنهایت یا 60 تا 71 درجهی سانتیگراد ) اثر میکنند.
↫ طبق گفتهی کارشناسان، این ترد کنندهها (اسیدها و آنزیمها) در هر روز تنها به میزان چند میلیمتر در سطح گوشت نفوذ میکنند. بنابراین، گوشت پخته شده ممکن است در مرکز همچنان سفت و سخت باشد.
↫ به گفتهی کارشناسان تنها زمانی خوب عمل میکنند که به درون گوشت تزریق شوند. در بسیاری از کشتارگاهها چند دقیقه پیش از ذبح، آنزیم پاپایین را به حیوانات تزریق میکنند. در نتیجه، این آنزیم، به گوشت در زمان حیات حیوان از طریق بافتهای پیوندی و بوسیله خون فعال، منتقل میگردد. به این ترتیب، گوشت را میتوان به شیوهای یکنواخت نرم کرد. نرمی که از این روش حاصل میشود از شیوهی بکار رفته با پاپایین آماده محسوستر است. با این حال، گوشت پخته شده معمولاً نرم و وارفته شده به این دلیل که این آنزیم بیشتر بافت پیوندی را بدون تقریباً هیچ گونه استحکامی جدا میسازد (در هم میشکند).
↫ آنزیمی که بر روی گوشت عمل میکند، معمولاً باعث میشود گوشت دارای سطحی وارفته و کمی لزج شود. محصولاتی که از پیش با ترد کنندههای آنزیمی نرم میشوند، ممکن است عطر و طعم بسیار بدی را به غذای آماده شده، دهند.
عوارض جانبی
↫ همانگونه که در بالا متذکر شدیم، یک ترد کنندهی گوشت، چنانچه بیش از حد عمل کند، میتواند طعم و سفتی گوشت را از بین ببرد.
↫ ترد کنندههای گوشت ممکن است با مواد مختلف غذایی اثر متقابل ایجاد کرده و بر مزه و عطر و طعم گوشت اثر بگذارد.
↫ این آنزیمها ممکن است با روغن و یا حتی با وسایل آشپزی (به خصوص فلزات) واکنش نشان دهند، و ممکن است برای سلامتی مضرر باشند.
↫ بعقیدهی انجمن آلرژی لاتکس آمریکا، کسانی که به لاتکس یا همان لاستیک طبیعی حساسیت دارند، ممکن است واکنشهای آلرژیک به پاپایا یا آناناس داشته باشند. بنابراین، برخی از افراد میتوانند به پاپایین و بروملین حساسیت داشته باشند. و این امکان وجود دارد پس از مصرف گوشتی که با این آنزیمها عمل آمده، از تورم و درد در گلو، خارش پوست، اشکال در تنفس، و غیره رنج ببرند.
↫ بیشتر ترد کنندههای گوشت حاوی مونوسدیم گلوتامات (MSG، یک افزودنی غذایی موجب تقویت عطر و طعم) و مقادیر بالای سدیم هستند. همانطور که میدانید، مصرف بیش از حد سدیم میتواند سلامت قلب را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد. برخی افراد، به ویژه کسانی که آسم در آنها تشخیص داده شده، ممکن است از سردرد، تهوع، و گرگرفتگی گردن و صورت پس از مصرف منو سدیم گلوتامات رنج ببرند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید تندرایزر و پودر تندرایزر را از جایی مطمئن انجام دهید.
↫ سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا، MSG را به عنوان یک ماده غذایی طبقه بندی کرده که «به طور کلی بی خطر بودن آن مورد تأیید قرار گرفته است». با این حال، افرادی هستند که ممکن است پس از مصرف غذاهای حاوی MSG از درد قفسه سینه، تهوع، استفراغ، ضعف، سردرد، گرگرفتگی، تعریق، ضربان قلب سریع، سوزن سوزن شدن یا احساس سوزش در صورت، گردن، و مناطق دیگر، بی حسی، فشار صورت و یا سفتی، و غیره رنج ببرند. معمولاً علائم خفیف بوده و به خودیِ خود پس از مدتی از بین میروند.
هنگامی که از این ترد کنندههای گوشت در حد اعتدال استفاده شود، معمولاً هیچ عوارض جانبی ایجاد نمیکنند. خواندن برچسب محصول کاملاً میتواند به جلوگیری از هر گونه مشکلی کمک کند. برچسب روی محصول اطلاعاتی در مورد میزان صحیح پودر جهت استفاده در یک پوند گوشت را فراهم میسازد. آنزیم پاپایین، در واقع در تهیهی داروهای مختلف جهت سوء هاضمه مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین، یک ترد کنندهی گوشتی که حاوی چنین آنزیمی است، نبایستی به هیچ گونه عوارض جانبی منجر شود. با این حال، همیشه میتوانید محصولاتی را که حاوی مواد ناخواستهای نظیر نمک، مواد نگهدارنده و MSG هستند را با دیگر محصولات طبیعی در دسترس جایگزین کنید. در صورت امکان، به جای خرید قطعات سفتتر گوشت، نمونههای ترد و نرم را خریداری نمایید.
کباب یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که از گوشت گاو یا گوشت گوسفند تهیه می شود. برای تهیه کبابی که ترد و خوشمزه و لذیذ باشد، قبل از طبخ می توان گوشت ها را به راحتی ترد نمود، فقط کافیست با چند روش نرم کردن گوشت آشنا شوید تا از این به بعد انواع گوشت ها را طوری طبخ کنید که احساس لطافت و طعم لذیذ آنها را هرگز فراموش نکنید. در این بخش از نمناک روش های نرم و ترد کردن انواع گوشت را آورده ایم.
اگر می خواهید گوشت شما ترد و نرم باشد، نمک را آخر کار و نزدیک به آماده شدن غذا اضافه کنید و در حین پخت، نمک را از ابتدا به گوشت اضافه نکنید زیرا گوشت شما دیرتر خواهد پخت.
برای نرم کردن گوشت و پخت آسان گوشت با چاقویی تیز و با فواصل چند سانتی متری از هم برش های کم عمق و زاویه دار در سطح گوشت ایجاد کنید.
برای نرم و ترد نمودن گوشت، یک کاسه را از آب پر کنید، سپس مقدار کمی بکینگ پودر در آن حل کنید و گوشت را در آب فرو کنید و بگذارید گوشت به مدت 15 دقیقه تا حداکثر یک ساعت در محلول بماند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه نرم کننده گوشت و خرید ادویه نرم کننده گوشت عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
برای نرم کردن گوشت از چکش های مخصوص یا بیفتک کوب استفاده کنید. برش های گوشت را برای چند دقیقه از دو طرف با این چکش ها بکوبید تا بافت های پیوندی گوشت شکسته شود. برای ترد، نرم و آبدارشدن گوشت، گوشت را خرد یا چرخ کنید.
برای نرم کردن و خوش طعم کردن گوشت، انواع گوشت گوساله، مرغ، گوشت گوسفندی و… را در مخلوط ماست، پیاز و آبلیموی تازه قرار دهید و اجازه دهید، یک روز بماند. این ترکیب گوشت را ترد می کند اما برای خوشمزه کردن گوشت می توان از مقداری نمک، زعفران، فلفل و سبزیجات معطر نیز در ترکیب استفاده کنید.
برای آبدارتر و تردتر شدن گوشت هنگام پخت از مقداری چربی گوسفندی استفاده کنید. در این روش دور تکه های گوشت مقداری چربی یا دنبه قرار دهید تا هنگام پخت ذوب شوند. چربی های ذوب شده در هنگام پخت گوشت را آبدارتر و تردتر و طعم دلپذیرتری در گوشت ایجاد می کند.
برای اینکه پس از پخت گوشت شما ترد و آبدار گردد، از گوشت تازه استفاده نمایید. برای جلوگیری از سفت شدن گوشت تازه ، گوشت را در یخچال قرار دهید تا سرد شود اما از قرار دادنش در فریزر خودداری کنید.
برای ترد و نرم کردن گوشت از میوه های آنزیم دار مانند آناناس استفاده نمایید. آناناس دارای مقادیر بالای آنزیم بروملانین است که سبب تضعیف بافت های گوشت گوساله یا گوسفند می شود. شما می توانید به جای آناناس از انجیر، پاپایا و پرتقال برای نرم کردن گوشت و همچنین طعم دار نمودن آن کمک بگیرید.
برای نرم کردن گوشت با چنگال چند سوراخ در گوشت ایجاد کنید، سپس کیوی را خرد کنید و تکه های کیوی را روی تمام قسمت های گوشت بمالید و اجازه دهید به مدت یک ساعت روی آن بماند تا آب کیوی سریع تر به بافت های داخلی نفوذ کند. کیوی دارای آنزیم اکتینیدین بوده و بافت های گوشت را می شکند و بافتی لطیف و نرم ایجاد می کند.
برای نرم کردن گوشت از پودر آنزیم ها و پلی فسفات ها استفاده نمایید. پلی فسفات ها نیز در حفظ آب موجود در گوشت گوساله بسیار کاربرد دارند و پودرهای تهیه شده از آنزیم ها، سبب حل شدن پروتئین موجود در بافت می شود.
برای ترد و نرم کردن گوشت قبل از طبخ از پودر و ادویه خوراکی که در ترکیب آن آنزیم های طبیعی وجود دارد، استفاده کنید. اگر این پودر نرم کننده گوشت را روی برش های گوشت بپاشید و اجازه دهید به مدت حداقل 30 دقیقه استراحت کند، بافت های پیوندی گوشت شکسته و منعطف می شود.
یک قاشق غذاخوری این ادویه برای هر کیلوگرم گوشت کافیست. این پودر را نیم ساعت قبل از پخت به برش های نازک گوشت که با چنگال سوراخ شده است، بیافزایید تا ادویه در گوشت نفوذ کند.
برای ترد و نرم کردن گوشت، گوشت را در مخلوط سرکه و روغن زیتون بخوابانید و اجازه دهید گوشت در این مخلوط دو ساعت بماند. مخلوط سرکه و روغن زیتون سبب نرم و لطیف شدن بافت گوشت می شود. همچنین شما برای زود پختن گوشت یک قاشق غذاخوری سرکه در آب غذا بریزید، سرکه کمک می کند تا گوشت زودتر بپزد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه نرم کننده گوشت و خرید ادویه نرم کننده گوشت عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
برای نرم و ترد کردن گوشت، کمی جوش شیرین را به تمام سطح گوشت بمالید و بگذارید چند ساعت بماند و سپس گوشت را قبل از پخت به خوبی شستشو دهید و کباب کنید. همچنین برای سریعتر پختن گوشت می توانید مقدار خیلی کمی جوش شیرین به آب گوشت بیفزایید. در این روش از مقدار کمی جوش شیرین استفاده نمایید.
یکی از معروف ترین غذاهایی که کل دنیا طرفدارشن سیب زمینی سرخ شده هست که تو این مطلب میخوایم روش های مکزیکی و مک دونالد رو اموزش بدیم.
پیش از هر چیز بزارید بهتون بگم که ما دو نوع ازین سیب زمینی French fries داریم. نسخه ایرانی و نسخه خارجی. که ما هردوتارو نوشتیم براتون.
این روش نسخه خانگی سیب زمینی مک دونالد هستش؛
سیب زمینی بزرگ به مقدار دلخواه
۱/۴ فنجون شربت ذرت
روغن بادوم زمینی
۴ قاشق چربی گوشت
سیب زمینی هارو بصورت خلالی در بیارید.
در یک کاسه ۳ لیوان آب به همراه کمی شکر مخلوط کنید. در مرحله بعد شربت ذرت رو بهش اضافی کنید.
سیب زمینی هارو بریزید داخل این مواد و بزارید نیم ساعت تو یخچال بمونه.
بعد نیم ساعت بیاریدش بیرون و با یه دستمال خشکشون کنید و بریزید توی روغن داغ تا ۹۰ثانیه بجوشه!! حالا بیرون بیارید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفاخرید ادویه سیب زمینی سرخ کرده وخرید ادویه سیب زمینی سرخ کرده عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
بزاریدش دوباره تو یخچال و اجازه بدید نیم ساعت دیگه استراحت بکنه.
این بار توی روغن تون اون چربی گوشت رو اضافی کنید و بزارید سرخ بشه.
سیب زمینی هارو تو یه ظرف بریزید و بهش نمک اضافه کنید و نوش جان کنید.
سیب زمینی به مقدار دلخواه بخرید و خلالی درستش کنید.
به مدت ۵ دقیقه در مخلوط آب و یخ قرارش بدید.
سیب زمینی هارو بعد ۵ دقیقه آب کشی کنید.
تو یه ظرف آب جوش بریزید و باهاش شکر و شربت ذرت مخلوط کنید سیب زمینس هارو به مدت ۱۰ دقیقه بزارید بمونه.
بعد با دستمال حوله ای خشککنید و ۲۰ دقیقه در فریزر قرار بدید.
حالا یک بار تو روغن داغ به مدت یک دقیقه بجوشونیدش و بیارید بیرون تا سرد بشه.
بعد چند دقیقه دوباره تو همون روغن سرخش کنید.
ابتدا سیب زمینی هامون شست و شو میدیم بعد به مدت ۱۵ دقیقه میزاریم میپزه.
بعد از اینکه سیب زمینی هامون پخت اونارو برش میزینم داخل سرخ کن(یا قابلمه با روغن زیاد) قرار میدیم.
بعد از برشته شدن داخل یه ماهیتابه میریزم و جعفری خشک و ادویه ذرت و سبزیجات رو به سیب سرخ شده اضافه میکنیم.
رو حرارت قرار میدیم و با اضافه کردن روغن زیتون ۱ دقیقه تفت میدم تا ادویهها به خرد سیب زمینی هامون بره… برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه سیب زمینی سرخ کرده و خرید ادویه سیب زمینی سرخ کرده عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
مبتونید کنارش از سس قارچ هم استفاده کنید که بی نظیرش میکنه…
تا بهحال به شمال ایران سفر کردین؟ بهشت سرسبز مزارع چای رو دیدین؟ برگهای زمردی چای که فراوونه رو از نزدیک دیدین؟ اگه دیده باشین که خیلی خوبه، ولی اگه تا بهحال اونجا رو ندیدین هم نگران نباشین. ما اون رو که بعد از دم کشیدن به یاقوت چای ایرانی تبدیل شده، به خونههاتون میاریم تا عطر و طعمش رو تجربه کنین و لذت ببرین.
برای رفع خستگی و احساس نشاط و سرزندگی کمتر چیزی با لذت نوشیدن یه استکان چای خوشعطر و دمکشیده اصل و البته به سلیقه ما ایرانیها گرم رقابت میکنه. چه صبح باشه و سرگرم خوردن صبحونه باشیم، چه توی وعده عصرونه چای بنوشیم و حتی اگه آخر شب هوس اون به سرمون زده باشه، در هر صورت برای ما خوشاینده.
این نوشیدن چاییه که به بهترین شکل خستگی رو از تنمون بهدر میکنه و روزمون رو میسازه!! اما این خیلی مهمه که در مورد نوع و کیفیت چای هم اطلاعاتی داشته باشیم و مهمتر از اون اینکه تفاوت چای اصل با تقلبی رو بدونیم. بخاطر همین این مطلب نوشته شده تا توضیحاتی درباره همین موضوع به شما ارائه بده. اون رو همراه با ما مطالعه کنین و جواب خیلی از سوالاتتون رو همینجا و بهآسونی دریافت کنین.
تقریبا همه ما روزانه حداقل یک یا چند استکان چای مینوشیم. حتی بعضی از ما عادت بیشتری به این نوشیدنی گرم داریم و طی روز و در ساعات مختلف از اون استفاده میکنیم. این عادت هم مسلما مزایا و مشکلاتی داره. برای کسی که همیشه چای مینوشه، عطر و طعم اهمیت زیادی داره و بهتدریج توی تشخیص اونها هم ماهر میشه. بخاطر همین افرادی که با اولین جرعه تفاوت بین چای ایرانی و خارجی رو تشخیص میدن، کم نیستن.
تفاوتهای ظاهری انواع چای هم البته تاحدودی با اولین نگاه خودش رو نشون میده. بعضی از انواع چای زود رنگ میدن و بعضی دیر یا حتی از نظر تهنشینشدن و خیلی موارد دیگه چای اصل و تقلبی با هم فرق دارن. اما موضوع مهمتر از اینهاست. اینجا دیگه پای چای اصل و تقلبی در میونه و لازمه تا این دو مورد از هم تشخیص داده بشه. چون ناگفته مشخصه که نوع تقلبی این نوشیدنی مضره و ممکنه برای بدن عوارضی هم داشته باشه.
افراد زیادی معتقد هستن دوست دارن که چای اصل ایرانی مصرف کنن، اما انواع تقلبی رو نمیشه به راحتی تشخیص داد. تازه متاسفانه افراد سودجویی که این گزینه رو به اسم چای اصل بفروشن هم کم نیستن! اونها از این ماجرا شکایت دارن و معتقد هستن که بهخاطر نداشتن آزمایشگاه و لوازم مربوطه امکان تشخیص این دو نوع چای براشون وجود نداره. متاسفانه همین هم بهانه شده تا عدهای با ترکیب رنگ و اسانس اضافه و با قیمت بیشتر چای تقلبی رو بهشون بفروشن! اما ما خبر خوبی برای این گروه داریم.
چون که بدون نیاز به آزمایشگاه و لوازم گرون قیمت و توی خونه هم میشه آزمایش تشخیص چای اصل رو انجام داد. اون هم بدون صرف هزینه یا زمان طولانی و تنها با دو تا استکان آب سرد و نمونههایی از هر دو مدل چای این کار انجام میشه.
در اینجا قصد داریم تا روش تشخیص چای اصل رو توی خونه به شما آموزش بدیم. کار ساده و بیهزینهای که باعث میشه تا دیگه هیچ کس قادر نباشه که نوع تقلبی چای رو به شما بفروشه. برای این کار لازمه تا دو تا لیوان آب سرد آماده کنین. همه ما معمولا طبق عادتمون برای دمکردن چای، آب گرم رو همیشه آماده داریم.
ولی تاکید میشه که این آزمایش حتما باید با آب سرد انجام بشه. بعد از اون هم دو نمونه از چای ایرانی یا اصل و نوع خارجی رو آورده و در هر لیوان یه نوع از اونها رو توی آب سرد میریزیم. تفاتهای چای ایرانی و تقلبی خیلی زود خودشو نشون میده. این موضوع به فاکتورهایی بستگی داره که توی این بخش توضیح میدیم. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای ارگانیک را از جایی مطمئن انجام دهید.
برگههای چای تقلبی شروع میکنن به تهنشین شدن، اون هم خیلی زود و سریع که از نشونههای چای تقلبیه، اما در مورد تشخیص چای ایرانی یه نشونه همینه که برگهای اون تهنشین نمیشن.
مورد بعدی رنگ دادن برگهای چای توی آب سرده که این هم از علامتهای چای تقلبی محسوب میشه. بلافاصله بعد از ریختن برگهای این نوع از چای توی آب سرد پخششدن رنگ توی آب شروع میشه و تا رنگدهی کامل هم ادامه پیدا میکنه. اما جالبه که برای تشخیص چای اصل یا ایرانی اگه اون رو توی آب سرد بریزین، رنگ پس نمیده و نهایتا اگر هم رنگ بده، بعد از مدت خیلی طولانی این اتفاق میافته.
حلشدن توی آب سرد یکی دیگه از علامتهای چای تقلبیه که در مورد تشخیص چای اصل اصلا وجود نداره. چای ایرانی توی آب سرد حل نمیشه و بهعنوان یه ملاک برای این کار استفاده میشه.
یکی دیگه از شبهههایی که در مورد تشخیص چای اصل وجود داره، موضوع قیمته. بسیاری از مردم به اشتباه اینجوری فکر میکنن که هر چیز گرون قیمت لزوما اصل و باکیفیته. در حالی که تجربه نشون داده که این موضوع همیشه صادق نیست.
جالبه بدونین که در مورد چای اصل ایرانی قضیه کاملا برعکسه. این نوع چای برخلاف کیفیت بالا و اصالتی که داره، متاسفانه با قیمت بهمراتب پایینتری به فروش میرسه. در این میون زحمت کشاورزان هموطن ماست که به هدر میره. تازه این در صورتیه که مردم در حالی که بهترین نوع چای رو دم دست دارن، بهسراغ چای تقلبی خارجی میرن که چیزی جز رنگ و اسانس نیست.
این موضوع به موارد مختلفی بستگی داره. از جمله اون موارد به چند نکته زیر اشاره میکنیم:
انواع چای خارجی و تقلبی بهدلایل مختلف فرصتهای خوبی برای تبلیغات دارن. اونها محصولات خودشون رو با صرف هزینه و تبلیغات زیادی که میکنن، اصلی و موجه جلوه میدن و اون رو با قیمت دو برابری میفروشن. اون هم به ما که بهترین چای رو توی کشور خودمون بیمشتری گذاشتیم. این در حالی انجام میشه که چای اصل و ایرانی از این تبلیغات بیبهره موندن.
از اونجا که اغلب مردم حوصله برای دمکشیدن و رنگدادن به موقع چای صرف نمیکنن، انواع تقلبی با رنگدهی فوری بهتر و بیشتر به فروش میرسه. این در حالیه که چای خوش عطر ایرانی اگه فرصت دمکشیدن بهش داده بشه، بهمراتب خوشرنگتر و بهتر از انواع چای خارجی تهیه میشه.
شاید تا به حال به بستهبندیهای چای خارجی دقت کرده باشین. این بستهبندیها کاملا زیبا، تجاری و بر طبق اصول علمی انجام شده و از نظر تبلیغاتی هم چیزی کم نداره. خیلی از مردم هم بدون توجه به محتویات داخل اونها بهراحتی جذب این نوع چای میشن و اون رو میخرن. در عوض چای مرغوب و باکیفیت ایرانی در بستهبندیهای خیلی ساده به مشتریان عرضه میشه. حتی گاهی متاسفانه این بستهبندیها از نظر کیفیت قادر نیستن که بهطور صحیح از محتویات خودشون محافظت کنن. در نتیجه مردم که از خواص و کیفیت اون بی خبرن، به سمت چای تقلبی میرن و اون رو بیشتر و گرونتر میخرن.
یه دلیل دیگه برای فروش ضعیف چای ایرانی دسترسی نداشتن کشاورزان چایکار کشورمون به بازارهای داخلی و خارجیه. مشکلی که مقدار زیادی هم با همت خودمون قابل حله. شاید الان میپرسین که چطور؟ اگه ما که ایرانی هستیم، برای تشخیص چای اصل ایرانی همت کنیم و اون رو جایگزین انواع خارجی و تقلبی موجود توی بازار کنیم، این مشکل بهتدریج حل میشه.
از بهترین راههای این کار هم خرید چای اصله که ارتباط ما رو با کشاورزان بهطور مستقیم و بیواسطه برقرار میکنه. اون موقع چای اصل ایرانی رو با کیفیت بهتر و قیمت مناسبتر تهیه میکنیم. در این رابطه سایت فروش اینترنتی واجارو یه مرجع معتبر برای خرید چای اصل ایرانیه. این فروشگاه اینترنتی چای اصل و باکیفیت رو بهطور مستقیم از مزرعه کشاورزان چایکار بهدست شما میرسونه. تازه ارسال رایگان و تضمین کیفیت کالا هم داره و در صورتی که ناراضی باشین، تا ۴۸ ساعت هم جنس رو پس میگیره.
غیر از عادت به نوشیدن و رفع خستگی که بیشترین دلایل مصرف این محصول هستن، علتهای دیگهای هم برای این کار وجود داره. از جمله اینکه دانشمندان تاییدکردن که فلوراید موجود توی چای برای سلامتی دندون و لثه خیلی مفیده. همینطور هم چای با پایینآوردن سطح چربی خون به کارکرد سالم قلب کمک زیادی میکنه. فواید زیاد دیگه ای هم داره که اینجا فرصت بیان اونها رو نداریم. اما همه این موارد و بیشتر از اینها به این شرطه که از چای اصل و باکیفیت ایرانی استفاده کنیم.
نتیجه گیری
از آنچه گفته شد، نتیجه میگیریم که چای ایرانی اصل و سالمه و نباید اون رو با انواع تقلبی جایگزین کرد. اما متاسفانه این اتفاق زیاد میافته. دلایلش هم ظاهر فریبنده و تبلیغاتیه که روی چای خارجی و حتی مدلهای تقلبی انجام میشه.توی این مطلب برای تشخیص چای اصل از تقلبی هم یه آزمایش ساده و بیهزینه بهتون یاد دادیم. بعد از اون هم فایدههای مصرف چای اصل ایرانی رو با هم بررسی کردیم و از زحمت کشاورزان کشورمون گفتیم که نباید هدر بره.
به طوری که متوجه شدین که راه این کار کمک ما به اونهاست. فقط کافیه که به جای خرید چای تقلبی، محصول مرغوب کشاورزان کشور خودمون رو بخریم. نهایتا سایت واجارو رو بهشما معرفی کردیم که محل مطمئنی برای خرید چای اصل و بیتقلب ایرانیه. از خدمات این شرکت از ارسال رایگان تا پشتیبانی قوی از مشتری و ضمانت برگشت کالا هم براتون توضیح دادیم. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای ارگانیک را از جایی مطمئن انجام دهید.
چای بهاره، چای سیاهی است که در فصل بهار برداشت می شود. این چای نسبت به چای برداشت شده در فصول دیگر از طعم، رنگ و عطر بهتری برخوردار است. بهترین نوع چای بهاره، چای بهاره لاهیجان است که ۱۰ الی ۲۰ درصد رنگ و طعم و عطر بهتری نسبت به چای تابستانه و پاییز دارد. در این مقاله به بررسی خصوصیات چای بهاره می پردازیم.
چای بهاره شمال محصول برگ های بالایی و تازه بوته چای است، به همین خاطر در مقایسه با چای های دیگری که در فصل تابستان و پاییز چیده میشوند، ۱۰ تا ۲۰ درصد طعم و رایحه بهتری دارد. همچنین با توجه به اینکه در چین اول برداشت میشود، خواص بیشتری به همراه دارد. با توجه به اینکه در باغات شمال کشور زمان برداشت چای سه فصل بهار، تابستان و پاییز است، محصولی که در فصل بهار برداشت میشود چای بهاره نام دارد. بنابراین چای بهاره، همان چای سیاه است که به خاطر زمان برداشت آن (ماه اردیبهشت) به این نام شهرت دارد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای بهاره و خرید چای بهاره عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
بهترین نوع چای، چای بهاره شمال است که بدون هیچگونه مواد افزودنی و شیمیایی تولید شود و رنگ و بو و عطر آن کاملا طبیعی باشد. چای طبیعی رنگ نزدیک به قرمزی دارد، رنگ پس نمی دهد و در مدت کوتاه رنگ غلیظی پیدا نمی کند. هرچه برگ های چای درشت تر باشند، کیفیت چای نیز بالا تر است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای بهاره و خرید چای بهاره عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
از مهم ترین خواص چای بهاره میتوان به ظاهر پیچیده و طعم و مزه گس آن اشاره کرد که باعث تشخیص راحت این نوع چای میشود. در شمال کشور، باغات کشت چای ایرانی بسیار زیاد است و کشاورزان برای تولید چای سالم و ارگانیک از هیچ گونه مواد شیمیایی و سموم استفاده نمیکنند. این موضوع وجه تمایز خواص چای بهاره شمال و دیگر انواع چای ایرانی می شود.
برای مصرف چای سیاه فواید زیادی ذکر شده است. شاید خواص بیشمار چای سیاه دلیل اصلی محبوبیت آن در سراسر جهان باشد. لازم به ذکر است که چای بهاره لاهیجان، یکی از بهترین و پرفایده ترین انواع چای ایرانی است. مهم ترین خواص چای بهاره اصل و با کیفیت به شرح زیر است.
تعداد زیادی از افراد در پایان روز و برای رفع خستگی، چای می نوشند. هیچ جای شکی نیست که نوشیدن یک فنجان چای ایرانی طبیعی باعث آرامش و افزایش انرژی میشود. به خاطر اینکه کافئین موجود در آن در افزایش گردش خون تاثیر دارد. از طرفی بررسی های فواید نوشیدن چای سیاه نشان میدهد که ماده اسید آمینه L-theanine موجود در آن، با کاهش میزان هورمون کورتیزول در بدن باعث رفع استرس و در نتیجه آرامش شما خواهد شد.
اگر دوست ندارید به بیماری دیابت مبتلا شوید، در طول روز یک فنجان چای سیاه بدون قند یا شکر بنوشید. مطالعات دانشمندان نشان داده است که در بدن افراد بزرگسال با مصرف مداوم چای، سطح قند خون بهبود یافته است. بنابراین می توان ادعا کرد که خواص چای بهاره به خاطر تنظیم گلوکز خون خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
اگر از مشکلات روده و معده رنج می برید، نوشیدن چای بهاره میتواند برای بهبود و رفع مشکلات دستگاه گوارش بسیار سودمند باشد. زیرا حاوی ماده ای به نام تانن است که به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
چای بهاره برای پیشگیری از سرطان یکی دیگر از خواص آن است. زیرا در ساختار آن مادهای به نام پلی فنول وجود دارد که در پیشگیری از سرطان هایی مانند ریه، مثانه و پروستات بسیار خوب عمل میکند.
با افزایش سن، پوست دچار چین و چروک و لکه های پوستی میشود. با استفاده از برخی از مواد طبیعی می توان تا حدی روند تغییرات پوست را کاهش داد. یکی از خواص چای بهاره کمک به جلوگیری از پیری زودرس پوست و کم رنگ کردن لکه های پوستی است. در واقع پلی فنولها و آنتی اکسیدان های موجود در این نوشیدنی دلچسب باعث شادابی و سلامت پوست میشوند. همچنین با استفاده از یک پنبه آغشته به نوشیدنی چای سیاه و گذاشتن آن در زیر چشم میتوان به بهبود پف زیر چشم ها کمک کرد.
خیلی از افراد با نوشیدن چای سیاه به مبارزه با چربی های اضافی بدن خود می روند. تحقیقات دانشمندان ثابت کرده است که خواص چای بهاره برای لاغری و کاهش وزن مفید هستند. در واقع پلی ساکارید موجود در ساختار آن با مانع شدن از جذب قند از افزایش وزن جلوگیری می کند. همچنین ترکیبات مفید آن به فرآیند چربی سوزی بیشتر و در نتیجه لاغری کمک خواهد کرد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای بهاره و خرید چای بهاره عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
یکی از جالب ترین خواص چای بهاره که شاید تا به حال درباره آن نشنیده باشید، کمک به سلامت دندان ها است. ترکیبات سازنده آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی موجود در چای سیاه ویروس های دهان مانند Herpes را از بین می برند. از طرفی فلورید موجود در ساختار آن مانع از پوسیدگی دندان ها میشود. همچنین ترکیبات آن با نابود کردن پلاک های روی دندان مانع از بوی بد دهان و تنفس خواهد شد.