آشپزی طعم‌دار

در اینجا به معرفی غذاها و ادویه‌های عجیب و خوش‌طعم برای آشپزی می‌پردازیم.

آشپزی طعم‌دار

در اینجا به معرفی غذاها و ادویه‌های عجیب و خوش‌طعم برای آشپزی می‌پردازیم.

درباره ادویه پیتزا

pizza یک فست فود محبوب و پرطرفدار است که از یک نان گرد صاف که آن را به سس آغشته و با پنیر و دیگر مواد پوشانده شده است، گفته می‌شود. این نان درنهایت در فر قرار می‌گیرد و پخته می‌شود. از رایج‌ترین موادی که بر روی پیتزا قرار می‌گیرد می‌توان به ژامبون، قارچ، زیتون، پیاز، فلفل سبز، گوجه فرنگی و… اشاره کرد.

دقت داشته باشید که در پخت و تهیه پیتزا از انواع ظروف نظیر کالزونه، استرامبولی و… استفاده می‌شود. همچنین درجه حرارت فر در حین پخت پیتزا نیز در انواع فر متفاوت است.

تاریخچه پیتزا

احتمالاً تاریخچه پیتزا را ایتالیایی و مربوط به شهر ناپل می‌دانید اما دقت داشته باشید که این غذای خوشمزه و پرطرفدار راه بسیار طولانی را طی کرده تا درنهایت جایگاه اصلی خود را پیدا کند.
جالب است بدانید که سال‌ها پیش یعنی حدود ۵۰۰ سال پیش از میلاد، سربازان داریوش برای رفع گرسنگی نوعی نان بر روی سپرهای خود می‌پختند و در نهایت پنیر و خرما بر روی آن قرار می‌دادند. یونانی‌ها این شیوه پخت نان را از سربازان ایرانی آموختند و آن را به رومی‌ها آموزش دادند. درنهایت نیز این روش به جنوب ایتالیا رسید و در آنجا مرسوم و محبوب شد.

مجله پیتزا

حدود ۳۰۰ سال پیش از میلاد یک مورخ رومی در کتاب خود پیتزا را اینگونه توصیف کرد؛ گردی پهن از خمیر که روغن زیتون، سبزی و عسل روی آن را می‌پوشاند و درنهایت روی سنگ پخته می‌شود.
لازم به ذکر است که این توصیف نشان می‌دهد که رومی‌ها به pizzaعلاقه بسیار زیادی داشتند. این علاقه تا حدی بود که آن را با آداب و سنت‌های خود سازگار کرده بودند. چراکه روغن زیتون یکی از روغن‌های رایج در روم است.
همانطور که می‌دانید برخی افراد اعتقاد دارند که پیتزا از روم به جنوب ایتالیا راه یافت و تا مدت‌ها بهترین غذا برای فقیران بود اما برخی دیگر معتقد هستند که این غذای محبوب و بسیار خوشمزه قدمت بسیار طولانی تری دارد و نخستین‌بار توسط اهالی یونانی ساکن ماگناگریسیا کشف و تهیه شد.
جالب است بدانید که باستان‌شناسان زمانی که در شهر پومبی ایتالیا مشغول به حفاری بودند بقایای مغازه‌هایی را مشاهده کردند که با پیتزافروشی‌های امروزی شباهت بسیار زیادی داشت. البته همانطور که می‌دانید پیتزا در آن زمان به شکل رایج امروزی وجود نداشت.

آن پیتزا یک نان مسطح گرد بود که با آرد به وجود می‌آمد و سپس روی آن را ادویه و روغن‌های مختلف می‌پوشاند و درنهایت پخته می‌شد. دقت داشته باشید که در آن زمان در اروپا گوجه فرنگی کاملا ناشناخته بود. همچنین شیر گاومیش هندی که از آن پنیر pizza به وجود می‌آمد نیز برای اهالی کامپانیا ناپل یک مفهوم پیچیده و ناآشنا بود.
نخستین‌بار در قرن شانزدهم گوجه فرنگی وارد اروپا شد. جالب است بدانید که مردم اروپا گوجه فرنگی را میوه‌ای سمی می‌دانستند و از آن استفاده نمی‌کردند. اما درنهایت در اواخر قرن هجدهم مردم فقیرنشین ناپل از گوجه فرنگی به‌عنوان ماده‌ای مهم در نان‌های پیتزاشکل خود استفاده کردند. به این ترتیب این پیتزاها توجه گردشگران و جهانگردان بسیاری را به خود جلب کرد و آن‌ها را به سمت محله‌های فقیرنشین ناپل کشاند.
دقت داشته باشید که پیتزای مدرن یا همان پیتزای امروزی در سال ۱۸۸۹ توسط یک آشپز درباری که رافائل اسپوزیتو نام داشت تهیه و معرفی شد. رافائل در یکی از نانوایی‌های شهر ناپل مشغول به کار بود. وی قصد داشت پیتزای مخصوصی تهیه کند که بتواند آن را به‌عنوان هدیه به پادشاه امبرتو و ملکه مارگریتا پیشکش کند.
شایان ذکر است که یک پیتزا میهن پرستانه بود و درست شبیه به پرچم ایتالیا در رنگ‌های سفید و قرمز و سبز تهیه شده بود و شامل پنیر، گوجه‌ و ریحان بود. ملکه مارگریتا با دیدن این pizza به وجد آمد و نام آن را پیتزا مارگریتا نامید. که امروزه به پیتزای سبزیجات مشهور است. دقت داشته باشید که این پیتزا همان استانداردی است که تا به امروز در سراسر جهان در تهیه پیتزا رعایت می‌شود.

بطورکلی پیتزا مارگریتا به دو دلیل محبوبیت بسیار زیادی در میان افراد دارد؛ قیمت مناسب و حجم بسیار کم که همه افراد می‌توانند آن را میل کنند.
پس از این رویداد افراد مختلف در دکه‌های خیابانی شروع به تهیه و فروش پیتزا کردند اما درنهایت در سال ۱۸۳۰ اولین پیتزافروشی در ناپل افتتاح شد.
با گذشت زمان پیتزا در بین ایتالیایی‌ها محبوبیت بسیار زیادی به دست آورد. اما این غذای خوشمزه هنوز در آمریکا ناشناخته بود. پس از جنگ جهانی دوم سربازان آمریکایی که در ایتالیا بودند با این غذا آشنا شدند و آن را به خانه بردند. به این ترتیب پیتزا در آمریکا نیز محبوب و رایج شد. البته دقت داشته باشید که ایتالیایی‌ها با مهاجرت پس از جنگ جهانی دوم پیتزا را به سراسر اروپا معرفی کردند.
خوب است بدانید که پیتزا به دو دلیل محبوبیت بسیار و سریعی به دست آورد که عبارتند از: تهیه نسبتاً سریع و آسان، حمل ساده و راحت.

همانطور که گفتیم پیتزا یکی از محبوب‌ترین و سریع‌ترین غذاهای موجود است. در طعم این فست فود سه نکته اساسی وجود دارد؛ خمیر ، پنیر و ادویه پیتزا. این ادویه یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین اجزای یک pizza خوشمزه است. شما می‌توانید این ادویه را بصورت آماده خریداری نمایید. بهرامن یکی از شرکت‌های پیشرو در تولید انواع ادویه‌جات است.

۳ نکته برای پخت یک پیتزای خوشمزه

در پخت یک پیتزای خوشمزه عوامل بسیاری دخیل هستند که ۳ مورد از آن‌ها نسبت به بقیه اهمیت بیش‌تری دارند. در ادامه به معرفی و بررسی این سه نکته می‌پردازیم.

خمیر پیتزا

خمیر یکی از مهم‌ترین اجزای هر پیتزا است که بر طعم آن تأثیر مستقیم دارد. امروزه این خمیر را هم می‌توان بصورت خانگی و هم آماده تهیه کرد. در ادامه به معرفی و بررسی مهم‌ترین نکات هنگام تهیه خمیر بصورت خانگی می‌پردازیم.

آب گرم

اگر در دستور تهیه خمیر پیتزا خود نام خمیر مایه مشاهده می‌کنید دقت داشته باشید که نباید آن را در آب معمولی حل کنید. بلکه باید خمیر مایه خود را با آب یا شیر ولرم حل کنید تا به این ترتیب خمیر مایه فعال شود. خوب است بدانید که خمیر مایه‌ای که با شیر تهیه می‌شود بطورمعمول تردتر و لذیذتر است.

از ورزدادن خمیر غافل نشوید

پیش از هرچیزی دقت داشته باشید که هرچه خمیر شما ورز بیش‌تری داده شود بافت یکنواخت‌تری خواهد داشت. احتمالاً با خود می‌گویید که تا چه زمانی باید به ورزدادن خمیر ادامه داد؟ پیشنهاد ما به شما این است که تا زمانی که خمیر به دستتان می‌چسبد به ورز دادن ادامه دهید.

به خمیر خود استراحت دهید

همانطور که می‌دانید برای تهیه تمام غذاهای خمیری باید مدت زمانی جهت استراحت‌کردن خمیر در نظر گرفت تا به این ترتیب خمیر به خوبی عمل آید و پف کند. برای این امر ظرفی با گنجایش مناسب انتخاب کنید و آن را بطورکامل چرب کنید‌. درنهایت خمیر خود را درون ظرف قرار دهید تا برای حداقل یک ساعت استراحت کند.

به جنگ خمیر بروید!

اگر در هنگام پهن‌کردن خمیر بر روی سینی چرب‌شده مشاهده کردید که خمیر شما از گوشه و کنار خود را جمع می‌کند و پف می‌کند باید مداوم پف آن را با دست بخوابانید تا درنهایت خمیر شما بطورکامل پهن شود.

در هنگام چسبیدن خمیر پیتزا به ظرف باید چه کرد؟

اگر خمیر پیتزای شما آماده است در این شرایط تنها کافی است که ظرف پیتزا خود را چرب کنید اما اگر از خمیر خانگی استفاده می‌کنید باید آن را درون آرد بسیار زیاد با وردنه صاف کنید و سپس آن را بتکانید. حال آرد اضافی را روی خمیر بریزید و درنهایت خمیر را درون ظرف قرار دهید. در این شرایط دیگر خمیر pizza شما به ظرف نمی‌چسبد.

روش نگهداری

شما می‌توانید یک‌بار خمیر پیتزا تهیه کنید و سپس آن را به چند وعده خمیر تقسیم کنید و سپس آن را با خیال راحت از ۳ روز تا ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.

خشک‌شدن خمیر پیتزا آماده

همانطور که می‌دانید خمیر آماده پس از آنکه در فر قرار می‌گیرد به سرعت خشک می‌شود و به این ترتیب یک نان خشک و بی‌کیفیت باقی می‌ماند.
شما می‌توانید برای جلوگیری از خشک‌شدن خمیر پیتزا یک کاسه را پر از آب کنید و در فر قرار دهید. دقت داشته باشید که این کاسه پس از جوش‌آمدن بخار می‌کند و به این ترتیب مانع از خشک‌شدن خمیر می‌شود.
ادویه این غذای محبوب عاملی مهم در خوشمزه و خوش‌طعم شدن پیتزا است.

امروزه افراد باتوجه به ذائقه خود از مواد و ترکیبات مختلفی جهت تهیه این ادویه استفاده می‌کنند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ریحان، پونه کوهی، آویشن، پودر سیر، پودر پیاز، جعفری، گشنیز، فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک، پاپریکا و… اشاره کرد.

دقت داشته باشید که امروزه برخی افراد ترجیح می‌دهند که به جای تهیه ادویه پیتزا از ادویه‌های آماده استفاده کنند. بهرامن یکی از شرکت‌های پیشرو در این حوزه است که ادویه پیتزا پت را ارائه می‌دهد.

این ادویه با بهترین و استانداردترین دستگاه‌ها تولید و بسته‌بندی می‌شود. همچنین ادویه ماکارونی و پیتزا پت در کنار طعم فوق‌العاده خود، قیمت مناسبی نیز دارد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه پیتزا و خرید ادویه پیتزا عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

پنیر پیتزا

همانطور که می‌دانید مهم‌ترین شاخصه یک پنیر pizza مرغوب کشسان آن است. امروزه برخی پنیرها کشسانی کمی دارند. البته کشسانی پنیر تا حد بسیار زیادی به میزان مصرف آن و نحوه پخت بستگی دارد.

انواع پنیر پیتزا در ایران

پنیر پیتزا در ایران انواع بسیاری دارد که عبارت است از:
• پنیر موزارلا
• پنیر پروولون
• پنیر فرآوری‌شده

پنیر پیتزا در چه بسته‌بندی‌هایی عرضه می‌شود؟

بطورکلی پنیر pizzaدر بسته‌بندی‌های متفاوتی به بازار عرضه می‌شود. نوع قالبی این پنیر اندازه بسیار بزرگی دارد و یک گزینه مناسب برای سوپرمارکت‌ها است. نوع ورقه‌ای پنیر از دیگر بسته‌بندی‌های آن بوده که بسیار رایج است. در این نوع بسته‌بندی هر ورق در یک پلاستیک جداگانه بسته‌بندی شده است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه پیتزا و خرید ادویه پیتزا عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
پنیر رنده‌شده از دیگر انواع پنیر پیتزا است که امروزه بصورت بسته‌بندی کارخانه‌ای و فله‌ای به فروش می‌رسد.

رازهای خوشمزه‌شدن پیتزای خانگی

برای آنکه یک پیتزا خانگی خوشمزه شود راه‌های بسیاری وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:
• پیش از آنکه مواد موردنظر خود را بر روی خمیر pizza قراردهید خمیر خود را با سس بپوشانید.
• اگر قصددارید پیتزای سبزیجات تهیه کنید پیشنهاد ما به شما این است که پیش از هرچیزی مواد موردنظر خود را کمی تفت دهید.
• استفاده از قارچ خام در پیتزا به آن طعم بدی می‌دهد. چراکه حرارت فر موجب آب‌انداختن قارچ‌ها می‌شود و به این ترتیب به آن‌ها مزه بدی می‌دهد. پیشنهاد ما به شما این است که قارچ‌های خود را خورد کنید و سپس مقداری آبلیمو به آن‌ها اضافه کنید. درنهایت قارچ‌های خود را در کمی کره تفت دهید. به این ترتیب قارچ‌هایی خوشمزه با رنگ طبیعی خواهید داشت.
• اگر در پیتزا خانگی خود از سوسیس و ژامبون استفاده می‌کنید حتما پیش از قراردادن بر روی خمیر آن‌ها را کمی تفت دهید.
• پیتزا خود را بیش از حد با مواد مختلف نظیر سوسیس، کالباس و… پر نکنید. فراموش نکنید که هرچه پیتزا شما پرملات‌تر باشد پخت کم‌تری خواهد داشت. همچنین دقت داشته باشید که مواداولیه بیش‌تر هیچ تأثیری در خوشمزه‌شدن پیتزا ندارد.
• مواظب ضخامت خمیر پیتزا خود باشید. فراموش نکنید که اگر خمیر شما ضخیم باشد، pizza خوب و مرغوبی نخواهید داشت. همچنین اگر خمیر شما بسیار نازک باشد پیتزا می‌سوزد. درنتیجه حد تعادل را حتما رعایت کنید.


جمع‌بندی
همانطور که گفتیم پیتزا یکی از محبوب‌ترین و سریع‌ترین غذاهای موجود است. در طعم این فست فود سه نکته اساسی وجود دارد؛ خمیر ، پنیر و ادویه پیتزا. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه پیتزا و خرید ادویه پیتزا عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

ادویه پیتزا یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین اجزای یک pizza خوشمزه است. شما می‌توانید این ادویه را بصورت آماده خریداری نمایید. بهرامن یکی از شرکت‌های پیشرو در تولید ادویه پیتزا و ماکارونی است.
ادویه ماکارونی و پیتزا پت محصول تولیدی این برند است. شما می‌توانید این ادویه را به سادگی و باقیمت مناسب و مقرون به صرفه خریداری نمایید و به این ترتیب یک طعم به‌ یادماندنی‌ و بسیار خوشمزه به ماکارونی و پیتزاهای خود بدهید.

ادویه ماست و خیار و نحوه استفاده آن

ما ایرانیان در کنار سرو غذاهایمان اغلب از سالاد و یا ترکیب خوشمزه ماست و خیار استفاده می کنیم. خیار با داشتن خاصیت ضد سرطانی و افزایش اشتها به عنوان ترکیبی مناسب در کنار غذا به همراه ماست صرف می شود. گفتی است که ترکیب ماست و خیار خود می تواند به عنوان یک میان وعده ی لذیذ برای افراد باشد. ماست سرشار از کلسیم و پروتئین بوده و به راحتی می تواند به تامین ویتامین های ضروری برای رشد و استحکام دندان ها و استخوان ها به کار رود. مقاله امروز ما در مورد چاشنی و ادویه ماست و خیار می باشد.

منظور از چاشنی ادویه های به کار رفته درون آن ها است. این ادویه ها خود شامل سبزیجات متفاوتی می باشد. حال سوالی که شاید به ذهن آید دلیل استفاده از چاشنی برای ماست و خیار است. در پاسخ به این پرسش بهتر است به طب سنتی خود بازگردیم و از مزاج اصلی این ترکیب آگاهی یابیم. خیار و ماست هر دو دارای طبیعت سرد و مرطوب می باشند. برای بسیاری از افراد که از کم خوابی رنج می برند، استفاده از این ترکیب توصیه شده است. در احادیث بسیار زیاد خوردن خیار را با نمک گوشزد کرده اند. چراکه نمک به راحتی طبیعت سرد درون خیار را متعادل می کند. اثرات این میوه خوشمزه برای پوست شما ناتمام شدنی است؛ چرا که خیار به عنوان آبرسان و مرطوب کننده ی فوق العاده برای پوست محسوب می شود. برای خرید ادویه ماست و خیار و خرید ادویه ماست و خیار عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

مواد تشکیل دهنده چاشنی و ادویه ماست و خیار شامل:

مواد تشکیل دهنده چاشنی ماست و خیار شامل

مواد تشکیل دهنده چاشنی و ادویه ماست و خیار شامل

  • نمک
  • آویشن
  • موسیر
  • نعنا
  • تخم گشنیز
  • فلفل سیاه
  • پودر گل سرخ

همانطور که مشاهده می کنید تمامی این ادویه و چاشنی ها طبیعت گرم دارند تا مزاج سرد ماست و خیار را خنثی کنند. ماست به عنوان سفت کننده شکم و خیار به دلیل داشتن فیبر برای کارکرد بهتر روده ها می باشد. این دو ترکیب در کنار هم از خاصیت فراوانی در درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل نارسایی کلیه، بیماری‌های کبد و لوزالمعده، ریه، معده، دندان و لثه، آرتروز، نقرس و اگزما مفید است.

آویشن از گیاهان مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن و بیماری های گوارشی و تنفسی می باشد. کاهش فشار خون و کلسترول سبب مفید بودن استفاده از این ادویه خوش طعم و خوش عطر به عنوان بستر چاشنی ها در غذاها شده است. از مهمترین خاصیت این گیاه دارویی توانایی آن برای مبارزه با انواع تومورها و سرطان ها است. بسیاری افراد آویشن را گیاهان خانواده نعنا تلقی می کنند که دارای طبیعت گرم در خود بوده و به راحتی سردی و نفخ غذاها را از بین می برد.

عطر ادویه و پودر موسیر به خودی خود اشتهای آدمی را زیاد می کند. خاستگاه گیاه موسیر در غرب آسیا است. موسیر جزو گیاهان غده‌ای می باشد. پس از حدودا سه ماه از کاشت آن،  شروع به گل دادن می کند و  در این زمان قابل برداشت است. بهتر است بدانید شکل ظاهری موسیر با سیر کاملا فرق دارد. گیاه موسیر سرشار از فیبر بوده و دارای ویتامین هایی نظیر A   و C  است.  گیاه موسیر همانند سیر دارای آلیسین است که می تواند در مهار کردن رادیکال های آزاد بسیار موثر باشد؛ به همین جهت از خاصیت ضد سرطانی زیادی برخوردار است. مصرف پودر موسیر به راحتی از شما در برابر ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان‌های معده، روده و ریه محافظت می‌کند. در ضمن طبیعت پودر موسیر گرم و خشک و به راحتی طبعیت سرد ماست و خیار را متعادل می سازد. برای خرید ادویه ماست و خیار و خرید ادویه ماست و خیار عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

شاید استفاده از گیاه نعنا به عنوان یک خوش طعم کننده و ترکیبی مقوی برای معده و گوارش به زمان های بسیار گذشته باز می گردد. نعنا یک گیاه علفی است که به راحتی با خشک کردن آن در مقابل پرتوهای مستقیم نور خورشید می توان آن را پودر نمود و به عنوان چاشنی در غذاها از جمله ماست و خیار استفاده کرد. گیاه نعنا آرام بخش و نوعی مسکن محسوب می شود و به راحتی می تواند سردی و نفخ درون ترکیب ماست و خیار را از بین ببرد.

پودر تخم گشنیز جزو ادویه ای با عطر بسیار زیاد جهت خوش طعم کردن غذاها است. این ادویه در اکثر غذاها در کشور هندوستان استفاده می شود. خاصیت ضد عفونی کنندگی این گیاه همواره زبانزد در میان گیاهان دارویی بوده است. امروزه استفاده از آن به عنوان ادویه ای جهت رژیم های لاغری در بسیاری از غذاها بوده و در کنار آن ویتامین های مورد نیاز  بدن، نظیر ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C را تامین می کند.

از خواص این ادویه می توان به وجود منیزیم درون آن و مجددا خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی اش اشاره نمود. فلفل سیاه نیز از طبیعت گرمی برخوردار بوده و به راحتی سردی درون ماست و خیار را دفع می کند. جالب است بدانید در طب سنتی گفته می شود سردی ماست برای مغز اصلا خوب نیست؛ این در حالی است که فلفل سیاه برای سلامت مغز شما بسیار عالی است. پس استفاده از این ادویه درون ماست مفید خواهد بود. برای خرید ادویه ماست و خیار و خرید ادویه ماست و خیار عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

پودر گل سرخ نیز از گلبرگ های خشک شده ی گل محمدی تهیه می شود و دارای طبیعت گرم جهت خنثی نمودن غذاهایی با مزاج سرد مفید می باشد.

در ماست و خیار خود می توان علاوه بر آنچه که ما در مقاله ی بالا ذکر کردیم، بنا بر ذائقه و پسند خود، از ادویه های دیگری نظیر انواع سبزیجات خشک و یا حتی زیره سبز و غیره نیز استفاده نمود.

همه چیز درباره ادویه جوجه کباب

ادویه مخصوص جوجه کباب چه ادویه ایست؟

ادویه جوجه کباب علاوه بر این که روشی ساده برای تهیه‌ی جوجه کباب می‌باشد، عطر و طعم فوق العاده‌ای را به همراه خواهد داشت. روش‌های متفاوتی برای کباب مرغ وجود دارد و در هر کدام از آن‌ها می‌توانید از ادویه جوجه کباب برای معطر کردن مرغ استفاده کنید.

لازم به ذکر است که استفاده از ادویه جوجه کباب در گریل کردن و کباب نمودن گوشت هر پرنده‌ای می‌تواند به شما کمک کند. ادویه جوجه کباب ، ترکیبی از ۲۲ ادویه‌ی ساده همچون زردچوبه، دارچین، پودر گلپر،‌ زنجبیل، پودر سیر، میخک، پودر جعفری، پودر پیاز، تخم گشنیز، ریشه جوز، هل سبز دانه و… می‌باشد. برای خرید ادویه جوجه کباب و خرید ادویه جوجه کباب عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

بهترین ادویه جوجه کباب چیست؟

ادویه برای جوجه کباب ؛ معرفی ادویه مخصوص برای خوشمزه شدن جوجه کباب

اگر در یک کلام بخواهیم بگوییم بهترین ادویه و پایه اصلی ادویه‌های جوجه کباب چیست، می‌توان گفت زعفران بهترین و کاربردی‌ترین ادویه برای جوجه کباب است.

اما چرا زعفران بهترین ادویه برای جوجه کباب است؟

در اینکه زعفران بهترین ادویه و بهترین چاشنی غذایی محسوب می‌شود، جای هیچ‌گونه شکی نیست.

شاید جالب باشد بدانید زعفران علاوه بر مصارف آشپزی، یک گیاه دارویی بسیار مهم نیز در جهان به‌حساب می‌آید و فواید آن برای سلامتی انسان بسیار زیاد است. برای آشنایی با فواید آن لطفا مقاله خواص زعفران را بخوانید.

از طرفی طبع زعفران گرم و خشک هست و طبع گوشت‌های سفید مانند طبع گوشت جوجه کباب، سرد و تر است، بنابراین زعفران به‌عنوان مصلح خوراکی برای تعدیل طبع مورداستفاده قرار می‌گیرد.

زعفران در صدر لیست ادویه‌جات مورداستفاده در آشپزی در آشپزخانه‌های ایرانی قرار دارد، چون برای پخت انواع غذاها و تهیه انواع نوشیدنی‌ها و دمنوش‌ها مانند دمنوش زعفران بسیار کاربردی هست.

البته فراموش نکنید که زعفران مصرفی باید اصل باشد، چراکه استفاده از زعفران تقلبی به دلیل وجود رنگ‌های مصنوعی و ناخالصی‌ها برای سلامتی انسان زیان‌آور است.

برای تهیه زعفران اصل نیز می‌توانید به صفحه خرید زعفران اصل در فروشگاه باغ ایران مراجعه نمایید.

همچنین جالب است بدانید در تهیه انواع جوجه کباب در سراسر جهان، مانند جوجه کباب پرتغالی هم از زعفران استفاده می‌شود.

خب تا اینجا متوجه شدیم که زعفران جزو اولین و مهم‌ترین ادویه‌ها برای تهیه جوجه کباب است، اما ادویه‌های دیگری هم هستند که در مناطق مختلف ایران، در تهیه جوجه کباب نقش دارند که افراد بسته به ذائقه‌شان از آنها استفاده می‌نمایند مانند ادویه‌های زیر:

  • هل سبز
  • پودر سیر
  • پودر فلفل سیاه
  • پودر پیاز
  • پودر زنجبیل
  • پودر پاپریکا
  • پودر نعناع
  • پودر رزماری
  • پودر زردچوبه
  • پودر جعفری
  • پودر گلپر
  • پودر دارچین

امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید، لطفا چنانچه هرگونه سوالی دارید آن را در نظرات بپرسید. ضمنا برای تهیه انواع ادویه‌های اصل و باکیفیت می‌توانید به بخش فروشگاه سایت ما مراجعه نمایید.

با این سه مرحله جوجه کباب خوشمزه خود را بپزید!


در ادامه سه مرحله ساده را مطالعه میکنیم؛ با استفاده از این سه مرحله جوجه کبابی بپزید که همه را شگفت زده خواهد کرد!

۱: خرید ادویه جوجه کباب

با خرید این ادویه به راحتی میتوانید چندین نوع ادویه که برای طعم دار کردن جوجه کباب به آن نیاز دارید را در قالب یک ادویه ترکیبی تهیه کنید. برای استفاده از این ادویه کافیست آن را در روغن (ترجیحا زیتون) حل کنید و به مواد خود اضافه کنید.

۲:اضافه کردن مقدار مناسب به تکه های مرغ

پس از تهیه این محصول نوبت به آن میرسد که مقدار متناسب از آن را به مرغ خود اضافه کنید. همانطور که در بالا ذکر شده، برای هر کیلو مرغ مقدار 15 الی 20 گرم معادل 1قاشق غذاخوری ادویه جوجه اضافه نمایید.

۳: استراحت در یخچال بمدت ۴ ساعت

پس از اضافه کردن مواد به مرغ آن را به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا به خوبی استراحت کند. بعد از گذر 4 ساعت کافیست جوجه کباب خود به سیخ بکشید و روی حرارت قرار دهید و به مقدار مورد نیاز بپزید.

ادویه جوجه کباب زعفرانی

ادویه جوجه کباب زعفرانی


ادویه جوجه کباب زعفرانی

مراحل آماده سازی و مزه دار کردن جوجه کباب زعفرانی فرقی با جوجه کباب معمولی ندارد و تنها تفاوت آن در این است که برای آماده سازی جوجه کباب زعفرانی، می توانید پودر زعفران یا زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و سپس در اواخر طبخ جوجه کباب، مقداری کره آب شده را به همراه زعفران دم کرده غلیظ به روی کباب ها بمالید تا زعفرانی شوند.

ادویه جوجه کباب لبنانی

ادویه جوجه کباب لبنانی


ادویه جوجه کباب لبنانی

ادویه ها و آماده سازی جوجه کباب لبنانی با مدل های قبل کمی متفاوت است که در ادامه به آن می پردازیم:

ادویه های لازم برای جوجه کباب لبنانی:

  1. آب لیموی تازه: دو قاشق غذاخوری
  2. سیر له شده: یک قاشق غذاخوری
  3. پودر فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
  4. روغن مایع: سه قاشق غذاخوری
  5. نعنای خشک: یک قاشق چای خوری
  6. رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  7. ماست معمولی: چهار قاشق غذاخوری
  8. پاپریکا: دو قاشق چای خوری
  9. نمک: مقداری

طرز تهیه سس مرینیت برای تهیه جوجه کباب لبنانی:

طرز تهیه سس مرینیت برای تهیه جوجه کباب لبنانی


طرز تهیه سس مرینیت برای تهیه جوجه کباب لبنانی

  • ابتدا روغن را درون تابه ای بریزید و سیر له شده را به همراه فلفل و نعنای خشک شده درون آن تفت دهید و سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید ولی مراقب باشید ترکیب شما نسوزد.
  • سپس آن را از روی شعله بردارید و کناری بگذارید تا سرد شود.
  • تکه های مرغ جوجه کبابی را در کاسه ای بریزد و این ترکیب را به آن اضافه کنید و سپس آب لیموی تازه، نمک و ماست را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک شب در یخچال استراحت کند تا کاملاً مزه دار شود.
  • این کباب را می توانید هم به سیخ بکشید و هم اینکه در ماهی تابه تهیه کنید.

ادویه نرم کننده گوشت تندرایزر

ترد کننده‌های گوشت که همچنین تحت عنوان نمکهای ترد کننده شناخته شده‌اند، قبل از پختن روی سطح بیرونی گوشت پاشیده می‌شوند. اما آیا استفاده از پودر ترد کننده‌ی گوشت خطری ندارد؟ این مقاله را بخوانید تا به جواب این سئوال و موارد بیشتری پی ببرید.

آیا می‌دانستید؟

فیبرهای قابل ارتجاع لاستیک مانندی که رشته‌های بافت ماهیچه‌ی گوشت را در کنار یکدیگر نگه می‌دارند، از یک پروتئین ساختاری پیچیده به نام کلاژن ساخته شده‌اند ـ همان پروتئینی که از آن ژلاتین مشتق می‌شود.
عضلاتی از یک حیوان که به طور مرتب مورد استفاده قرار می‌گیرند، نسبتاً سفت‌ترند. و جویدن چنین قطعات سفت گوشت مشکل می‌باشد. شیوه‌های پخت طولانی، آهسته، با حرارتی ملایم که گوشت درون مایعات پخته شود (تفت پزی (به این صورت است که اول گوشت را در روغن کمی سرخ کرده و سپس با کمی آب روی حرارت ملایم می‌پزند)، جوشاندن، آهسته پختن یا حالت تاس کبابی) به سست کردن بافت‌های پیوندی کمک کرده و گوشت را نرم و خوشمزه می‌سازد. ماهیچه‌هایی که کمتر استفاده شده باشند، تردند. بنابراین، برخی از قطعات ترد بوده در حالی که برخی دیگر سفت می‌باشند. قطعات ترد را می‌توان به شیوه‌ی حرارت خشک پخت. این شیوه‌ شامل کمی سرخ کردن، گریل یا بریان کردن، کبابی کردن، روی آتش سرخ کردن، می‌باشد.
معمولاً در غذاهای گوشتی، قطعات سفت آن به مدت 8 تا 12 ساعت در سرکه یا آبلیمو و غیره) خوابانیده می‌شود. این فرایند طولانی خواباندن گوشت (چاشنی زدن)، نه تنها آن را ترد کرده، بلکه به آن عطر و طعم نیز می‌بخشد. خواباندن گوشت به نرمتر شدن بافت آن با شکستن بافتهای پیوندی که موجب سفتی گوشت می‌شوند، کمک می‌کند. این امر موجب می‌شود گوشت آبدار و ترد گردد. گریل کردن مستقیم آن یا جوشاندن قطعات سفت گوشت، بدوند عمل ترد کردن، ممکن است عطر و طعم آن را کاهش داده و گوشت را نیز خشک نماید. اگر عجله دارید و اگر فرصت خواباندن قطعات سفت‌تر (مانند گوشت سینه، گوشت پهلو، ران، سردست، سینه‌ی گوسفند و گوشت گردن و شانه گاو) را ندارید، می‌توانید از یک پودر ترد کننده‌ی گوشت استفاده نمایید. برای خرید تندرایزر و پودر تندرایزر، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

آیا پودر ترد کننده گوشت بی خطر است؟

ترد کننده‌های گوشت آماده‌ی موجود در بازار معمولاً خطری ندارند، اما حاوی انواع مختلفی از مواد نگهدارنده و افزودنیهای غذایی هستند. این مواد نامطلوب می‌توانند موجب ایجاد چندین عارضه‌ی جانبی شوند. علاوه بر این، برخی مواد طبیعی که به راحتی در دسترسند مانند جوش شیرین و برخی از میوه‌ها، هنگامی که بر روی گوشت مالیده شوند، می‌توانند موجب تردی آن گردند. آناناس، کیوی، گوجه فرنگی، یا آب میوه پاپایا حاوی اسید یا آنزیم‌هایی هستند که به شکسته شدن فیبر و بافتهای سفت و سخت گوشت کمک می‌کنند. بجای اتکاء و اعتماد به مواد شیمیایی، همچنین می‌توانید گوشت را با گوشت کوب چوبی یا فلزی کوبیده و له کنید و فیبرهای سفت ماهیچه را با استفاده از نیرو در هم بشکنید.

ترکیبات بکار رفته در ترد کننده‌های گوشت

آیا استفاده از پودرهای ترد کننده‌ی  گوشت خطری ندارد؟

↫ تردکننده‌های گوشت آماده‌ی موجود در بازار حاوی نمک و برخی آنزیم‌های پروتئولیتیک به نام پروتئازها هستند که به شکستن زنجیره پپتیدی بین اسیدهای آمینه موجود در پروتئین‌های پیچیده کمک می‌کنند. نمک به خودی خود ترد کننده‌ی خوبی است. آنزیم‌ها، بافتهای سخت پیوندی و فیبرهای موجود در گوشت را از هم جدا می‌کنند. ترد کنندگان گوشت آنزیمی به شکل پودر در دسترسند.
↫ اکثر مارکها حاوی آنزیمی به نام «پاپایینpapain » هستند که از پاپایا به دست می‌آید.
↫ برخی مارک‌ها حاوی «بروملین bromelain» می‌باشند که از آناناس بدست می‌آیند. و اغلب به فراورده‌های آماده گوشتی مانند کوفته افزوده می‌شوند.
↫ آنزیم «اکتینیدین actinidin » از کیوی تهیه می‌شود در حالی که «فیسینficin » از انجیر تهیه می‌گردد.
↫ این پودر همچنین حاوی مواد نگهدارنده و افزودنیهای غذایی مانند مونو سدیم گلوتامات (MSG) است.برای خرید تندرایزر و پودر تندرایزر، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

دستور العمل‌هایی جهت استفاده

↫ می‌توانید 1 قاشق چای خوری ترد کننده‌ی گوشت را برای یک پوند (حدوداً 454 گرم) گوشت استفاده نمایید. پودر را بر روی سطح بیرونی گوشت خام و تمیز بپاشید.
↫ چنگالی کردن گوشت (سوراخ سوراخ کردن گوشت با استفاده از چنگال) به نفوذ آنزیم به درون گوشت کمک می‌کند.
↫ نیازی نیست که گوشت را برای مدتی به کناری بگذارید. می‌توانید آن را بلافاصله طبخ نمایید. برای خرید تندرایزر و پودر تندرایزر، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.
↫ همچنین می‌توانید ترد کننده را به چاشنی اضافه کنید. فرایند خواباندن موجب ترد شدن گوشت می‌گردد. با این همه، ترد کننده‌ی آنزیمی اگر به مدت طولانی بر روی گوشت باقی مانده باشند به احتمال زیاد گوشت را نرم و خمیری می‌کنند.

جوانب مثبت و منفی

یکی از مزایای اصلی ترد کننده‌ی گوشت این است که می‌تواند نرمی مورد نظر را هنگامی که فرصت سوراخ کردن یا خواباندن گوشت را نداشته باشید به آَن ببخشد. این پودر بافت گوشت را بهتر کرده و قطعه کردن، پختن و خوردن آن را آسان می‌سازد. و زمان آماده سازی و طبخ را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. علاوه بر این، گوشت به طور یکنواخت می‌پزد.
اما دارای چندین عیب نیز می‌باشد.

↫ ترد کننده‌های آنزیمی در دمای بسیار پایین و بسیار بالا عمل نمی‌کنند. این آنزیمها تنها در دمای محدود (محدوده‌ی فعالیت آنزیم پاپارین: 140 تا 160 درجه‌ی فارنهایت یا 60 تا 71 درجه‌ی سانتیگراد ) اثر می‌کنند.
↫ طبق گفته‌ی کارشناسان، این ترد کننده‌ها (اسیدها و آنزیمها) در هر روز تنها به میزان چند میلیمتر در سطح گوشت نفوذ می‌کنند. بنابراین، گوشت پخته شده ممکن است در مرکز همچنان سفت و سخت باشد.
↫ به گفته‌ی کارشناسان تنها زمانی خوب عمل می‌کنند که به درون گوشت تزریق شوند. در بسیاری از کشتارگاه‌ها چند دقیقه پیش از ذبح، آنزیم پاپایین را به حیوانات تزریق می‌کنند. در نتیجه، این آنزیم، به گوشت در زمان حیات حیوان از طریق بافت‌های پیوندی و بوسیله خون فعال، منتقل می‌گردد. به این ترتیب، گوشت را می‌توان به شیوه‌ای یکنواخت نرم کرد. نرمی که از این روش حاصل می‌شود از شیوه‌ی بکار رفته با پاپایین آماده محسوس‌تر است. با این حال، گوشت پخته شده معمولاً نرم و وارفته شده به این دلیل که این آنزیم بیشتر بافت پیوندی را بدون تقریباً هیچ گونه استحکامی جدا می‌سازد (در هم می‌شکند).
↫ آنزیمی که بر روی گوشت عمل می‌کند، معمولاً باعث می‌شود گوشت دارای سطحی وارفته و کمی لزج شود. محصولاتی که از پیش با ترد کننده‌های آنزیمی نرم می‌شوند، ممکن است عطر و طعم بسیار بدی را به غذای آماده شده، دهند.

عوارض جانبی

↫ همانگونه که در بالا متذکر شدیم، یک ترد کننده‌ی گوشت، چنانچه بیش از حد عمل کند، می‌تواند طعم و سفتی گوشت را از بین ببرد.
↫ ترد کننده‌های گوشت ممکن است با مواد مختلف غذایی اثر متقابل ایجاد کرده و بر مزه و عطر و طعم گوشت اثر بگذارد.
↫ این آنزیم‌ها ممکن است با روغن و یا حتی با وسایل آشپزی (به خصوص فلزات) واکنش نشان دهند، و ممکن است برای سلامتی مضرر باشند.
↫ بعقیده‌ی انجمن آلرژی لاتکس آمریکا، کسانی که به لاتکس یا همان لاستیک طبیعی حساسیت دارند، ممکن است واکنش‌های آلرژیک به پاپایا یا آناناس داشته باشند. بنابراین، برخی از افراد می‌توانند به پاپایین و بروملین حساسیت داشته باشند. و این امکان وجود دارد پس از مصرف گوشتی که با این آنزیمها عمل آمده، از تورم و درد در گلو، خارش پوست، اشکال در تنفس، و غیره رنج ببرند.
↫ بیشتر ترد کننده‌های گوشت حاوی مونوسدیم گلوتامات (MSG، یک افزودنی غذایی موجب تقویت عطر و طعم) و مقادیر بالای سدیم هستند. همانطور که می‌دانید، مصرف بیش از حد سدیم می‌تواند سلامت قلب را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد. برخی افراد، به ویژه کسانی که آسم در آنها تشخیص داده شده، ممکن است از سردرد، تهوع، و گرگرفتگی گردن و صورت پس از مصرف منو سدیم گلوتامات رنج ببرند.
↫ سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا، MSG را به عنوان یک ماده غذایی طبقه بندی کرده که «به طور کلی بی خطر بودن آن مورد تأیید قرار گرفته است». با این حال، افرادی هستند که ممکن است پس از مصرف غذاهای حاوی MSG از درد قفسه سینه، تهوع، استفراغ، ضعف، سردرد، گرگرفتگی، تعریق، ضربان قلب سریع، سوزن سوزن شدن یا احساس سوزش در صورت، گردن، و مناطق دیگر، بی حسی، فشار صورت و یا سفتی، و غیره رنج ببرند. معمولاً علائم خفیف بوده و به خودی‌ِ خود پس از مدتی از بین می‌روند. برای خرید تندرایزر و پودر تندرایزر، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

هنگامی که از این ترد کننده‌های گوشت در حد اعتدال استفاده شود، معمولاً هیچ عوارض جانبی ایجاد نمی‌کنند. خواندن برچسب محصول کاملاً می‌تواند به جلوگیری از هر گونه مشکلی کمک کند. برچسب روی محصول اطلاعاتی در مورد میزان صحیح پودر جهت استفاده در یک پوند گوشت را فراهم می‌سازد. آنزیم پاپایین، در واقع در تهیه‌ی داروهای مختلف جهت سوء هاضمه مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، یک ترد کننده‌ی گوشتی که حاوی چنین آنزیمی است، نبایستی به هیچ گونه عوارض جانبی منجر شود. با این حال، همیشه می‌توانید محصولاتی را که حاوی مواد ناخواسته‌ای نظیر نمک، مواد نگهدارنده و MSG هستند را با دیگر محصولات طبیعی در دسترس جایگزین کنید. در صورت امکان، به جای خرید قطعات سفت‌تر گوشت، نمونه‌های ترد و نرم را خریداری نمایید.

نحوه استفاده از ادویه تندروی

ادویه تندوری چیست؟

تمام کسانی که به آشپزی علاقه دارند یا یک آشپز حرفه‌ای محسوب می‌شوند، می‌دانند دنیای ادویه‌ها به قدری بزرگ و شگفت‌انگیز است که حد ندارد. در واقع، ادویه‌ها به این علت که می‌توانند طعم و عطر غذا را کاملا تغییر دهند، بسیار محبوب هستند. یکی از این دوستان خوشمزه ما ادویه تندوری است که این مطلب را به آن اختصاص دادیم.

ادویه تندوری (Tandoori) ترکیبی از ادویه‌هایی است که مخصوص استفاده به همراه یک تندور یا تنور گلی درست می‌شود.

تندور در واقع نوعی تنور استوانه‌ای است که در کشورهایی از جمله هندوستان، افغانستان و ایران استفاده می‌شود و سوخت آن اکثرا از ذغال و چوب است.

بنابراین، با توجه به این که همه در خانه خود یک تندور ندارند، خرید ادویه تندوری یا تهیه آن در خانه راه‌حل بهتری است.

برای خرید ادویه تندوری می‌توانید به اکثر فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهر خود مراجعه کنید که بسته به شرکت تولیدکننده، طعم و اجزای تشکیل دهنده‌شان می‌تواند متفاوت باشد.

اگر این امکان را ندارید، فروشگاه‌های آنلاین معتبر و قدیمی مانند گیاهینه در بین محصولات خود این ادویه خوشمزه را نیز دارند.

اما، پیش از این که قیمت ادویه تندوری را از اطرافیان بپرسید یا به اینترنت مراجعه کنید، اجازه دهید روش تهیه آن را در خانه و خواص این ادویه را بررسی کنیم. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه تندوری و خرید ادویه تندوری عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

روش تهیه ادویه تندوری

در تهیه ادویه تندوری همانطور که اشاره کردیم باید ادویه‌های مختلفی را ترکیب کنید که این ادویه‌ها ممکن است بسته به سلیقه افراد متفاوت باشند، ولی معمولا شامل سیر، زنجبیل، پیاز، فلفل کاین (نوعی فلفل هندی تند)، ادویه گرام ماسالا و گاهی سایر ادویه‌ها و افزودنی‌ها می‌شود.

این ادویه‌ها اغلب در هاون با یکدیگر خرد و ترکیب می‌شوند. ولی از هر ادویه باید چقدر استفاده کنید؟ می‌توانید از دستور زیر استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه ادویه تندوری

  • ۲ قاشق سوپخوری ادویه پاپریکا
  • ۱ قاشق سوپخوری زنجبیل آسیاب‌شده
  • ۱ قاشق سوپخوری زیره سبز آسیاب‌شده
  • ۱ قاشق سوپخوری تخم گشنیز آسیاب‌شده
  • ۱ قاشق سوپخوری زردچوبه
  • ۱ قاشق چایخوری هل آسیاب‌شده
  • ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
  • سه چهارم قاشق چایخوری دارچین آسیاب‌شده
  • یک دوم یا سه چهارم قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز تند (یا فلفل سیاه)

این ترکیب‌ها را با یکدیگر ترکیب کنید و در یک ظرف که هوا وارد آن نشود، نگه دارید. این ظرف را در یک محیط خشک و خنک تا حداکثر ۶ ماه می‌توانید نگهداری کنید.

کاربرد و موارد استفاده از ادویه تندوری

افرادی که دنبال خرید ادویه تندوری هستند، از آن برای درست کردن غذاهایی مانند جوبه کباب استفاده می‌کنند.

بنابراین این ادویه در کشورمان به اسم ادویه جوجه کبابی نیز مشهور شده است. چون ریشه این ادویه در کشور هند است، از آن در پخت غذاهای تنوری استفاده می‌کنند.

یکی از غذاهای معروف مرغ تندوری است که برای تهیه آن مرغ را با ترکیبی از ادویه تندوری و ماست می‌پوشانند و سپس مرغ را در یک تنور بسیار داغ می‌پزند.

پوست مرغ به یک رنگ صورتی در می‌آید و طعم بسیار لذیذی دارد. برای پخت سایر غذاها مانند جوجه کباب، میگو، ماهی و گریل کردن گوشت نیز می‌توانید از این ادویه مقوی، معطر و خوشمزه استفاده کنید.

افرادی که چیپس خانگی درست می‌کنند، می‌توانند با اضافه کردن این ادویه به آن طعم متفاوتی به چیپس دهند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه تندوری و خرید ادویه تندوری عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

خواص ادویه تندوری

خرید ادویه تندوری با توجه به مزایای متعددی که دارد باید اولویت هر آشپز و افرادی باشد که به غذاهای تند علاقه دارند.

این ادویه مغذی ترکیبات مفید زیر را دارد:

  • فیبر: در بین ترکیبات ادویه تندوری هل و فلفل سیاه دیده می‌شوند که هر دو سرشار از فیبر هستند. بعضی ادویه‌های دیگر مانند جوز هندی و میخک نیز مقدار فیبر بالایی دارند.
  • مواد معدنی: زنجبیل و هل جزو ترکیباتی هستند که منگنز و مس زیادی دارند. در بین اجزای ادویه‌های موجود در این ادویه هندی مواد معدنی دیگری مانند آهن، کلسیم و منیزیم نیز دیده می‌شوند.
  • ویتامین‌ها: در تهیه این ادویه از فلفل کاین (فلفل تند قرمز هندی) استفاده می‌شود که سرشار از ویتامین A است. میخک و هل نیز ویتامین C بالایی دارند.

ادویه تاندوری مزایای مختلفی برای سلامت انسان دارد که به چند مورد آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • اضافه وزن: افرادی که چاق هستند باید خرید ادویه تاندوری را به فهرست خرید ماهیانه خود اضافه کنند، چون با مصرف این ادویه زودتر احساس سیری می‌کنید و جلوی پرخوری شما گرفته می‌شود.
  • یبوست: ترکیبات ادویه تندوری همانطور که بالا گفتیم فیبر بالایی دارند، بنابراین به عبور مواد غذایی از طریق روده کمک می‌کنند و می‌توانند برای درمان یبوست مفید باشند.
  • سرطان: کپسایسین یک ماده شیمیایی داخل فلفل قرمز است که قدرت مبارزه با انواع سرطان‌ها را دارد. کپسایسین می‌تواند در سرطان‌های سینه و پروستات باعث مرگ سلولی شود.

با مطالعه مطلب بالا باید به خوبی از ارزش خرید ادویه تندوری مطلع شده باشید.

بازرگانی زرین گیاهینه به عنوان مرجع تخصصی فروش و اطلاع رسانی محصولات عطاری این شرایط را برای افراد مهیا کرده است که ادویه تندوری را به صورت آسیاب‌ شده و همچنین آسیاب‌ نشده در بسته‌های ۱ و ۵ کیلوگرمی سفارش دهند و در کمترین زمان ممکن آن را از طریق پست، باربری و اتوبوس تحویل بگیرند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه تندوری و خرید ادویه تندوری عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.


منابع:

https://www.ricardocuisine.com/en/recipes/6706-tandoori-spices

https://www.simplyscratch.com/2016/09/tandoori-spice-blend.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Tandoori_masala

https://www.spiceography.com/tandoori-masala/

https://www.pepperscale.com/capsaicin