آشپزی طعم‌دار

در اینجا به معرفی غذاها و ادویه‌های عجیب و خوش‌طعم برای آشپزی می‌پردازیم.

آشپزی طعم‌دار

در اینجا به معرفی غذاها و ادویه‌های عجیب و خوش‌طعم برای آشپزی می‌پردازیم.

همه چیز درباره نعناع خشک

نعناع یکی از گیاهان باستانی است که بیش از 2000 سال پیش توسط انسان استفاده می‌شده است و در کتب مقدس نیز به آن اشاره شده است. این سبزی انواع مختلفی دارد از جمله فلفلی، آناناسی، سیب، زنجبیلی، گربه‌ای، شکلاتی، پرتقالی، اسطوخودوس، نعناع شیرین بیان… . نعنا از دیرباز در آشپزی، صنعت داروسازی و طب سنتی به عنوان نعنا تازه و خشک، ​​روغن و چای و فلفل نعنا فلفلی به دلیل عطر قوی و طعم تند آن استفاده می‌شده است.

نعناع خشک از آن دسته از سبزی‌های خشک است که به علت کاربرد زیادی که دارد، وجودش در کابینت هر آشپزخانه‌ای ضروری است. حالا سوال این است: چگونه در خانه نعنا خشک کنیم؟ خشک کردن در فر، با استفاده از دستگاه خشک‌کن، یا خشک کردن با هوا. این 3 روش بسیار آسان و کاربردی است.

وقتی نعنا را در خانه نگهداری می‌کنید، می‌توانید به راحتی برگ‌های نعنا خشک، نعنا له شده، نعنا پودری و غیره را تهیه کنید. از همه بهتر، راه‌های زیادی برای استفاده از سبزی خشک وجود دارد؛ در مخلوط ادویه‌ها، برای سس‌ها، برای چای و غیره قابل استفاده هستند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید نعناع خشک و خرید نعناع خشک عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.


فواید نعناع


بر کسی پوشیده نیست که نعنا همراه با بوی و طعم فوق العاده، سالها‌ در چندین روش دارویی نیز استفاده می‌شده است. نعنا غنی از چندین ماده مغذی است، حاوی مقادیر خوبی از ویتامین A (که برای سلامت چشم ضروری است)، منگنز و آهن، و همچنین منبع غنی آنتی‌اکسیدان است.


گیاه نعناع خشک


همچنین راه‌های مختلفی وجود دارد که از نعنا برای رفع مشکلات گوارشی استفاده می‌شود. به همین ترتیب، چندین مزیت بالقوه مرتبط با استنشاق نعنا وجود دارد، از افزایش هوشیاری تا کمک به علائم سرماخوردگی، مانند رفع احتقان. وقتی صحبت از مصرف برگ‌های نعنا تازه یا خشک می‌شود، تحقیقات مربوط به فواید سلامتی محدود است. نکته مثبت این است که طعم بسیار خوبی دارد و عوارض جانبی زیادی ندارد!


چگونه نعنا را خشک کنیم


سه راه اصلی برای خشک کردن نعنا وجود دارد که شامل استفاده از دستگاه خشک کن، فر، یا خشک کردن با هوا می‌باشد.

خشک کردن نعنا در فر می‌تواند سریع باشد، اما باید مراقب باشید که برگ‌ها را نپزید، زیرا اغلب نمی‌توانید دمای آن‌ها را پایین بیاورید.

در نهایت، خشک کردن نعنا با هوا یک گزینه عالی بدون گرما است، اما واقعاً فقط در آب و هوای گرم که مرطوب نیستند؛ نتیجه خوب می‌دهد(اتاقی که حدود 60-68 درجه فارنهایت / 15-20 درجه سانتیگراد است خوب است). آب و هوای سرد/مرطوب ممکن است منجر به کپک زدن نعنا شود.

گیاه را بشویید و خشک کنید


مهم است که نعنا را قبل از آبگیری بشویید و با دقت خشک کنید تا از شر هر گونه موجودات و میکروب خلاص شوید. نعنا را به یک کاسه آب اضافه کنید و آن را با احتیاط بچرخانید. پس از آبکشی، می‌توانید از یک چرخاننده سالاد برای خلاص شدن از شر آب اضافی قبل از خشک کردن استفاده کنید یا مستقیماً خشک کنید.

مراحل شستشوی نعناع


مهم است که قبل از خشک کردن نعناع از شر تمام رطوبت اضافی خلاص شوید، بنابراین ایده خوبی است که بگذارید 30 تا 60 دقیقه اضافی با هوا خشک شود، قبل از استفاده از روش فر یا آبگیری، یک بار دیگر خشک شود.

در یک دستگاه آبگیری


پس از آبکشی و خشک شدن، برگ های نعناع را از روی ساقه‌ها‌جدا کنید (در صورت تمایل می‌توانید ساقه‌ها‌را جداگانه خشک کنید). برگها‌را در یک لایه روی سینی آبگیر خود قرار دهید، مطمئن شوید که فضایی در بین آنها ‌برای گردش هوا باقی می‌گذارید.

نعناع را در دمای 40 درجه سانتیگراد / 105 درجه فارنهایت به مدت 2 تا 5 ساعت خشک کنید، تا زمانی که به جای خم شدن، شکننده و خرد شوند.

قبل و بعد از آبگیری برگ نعناع


زمان بر اساس دستگاه شما، میزان خشک کردن، آب و هوای شما و غیره متفاوت خواهد بود. بهتر است بعد از 2 ساعت آنها‌ را بررسی کنید و سپس هر 15 تا 20 دقیقه دوباره آنها‌ را بررسی کنید. اجازه دهید برگ‌های نعناع خشک، قبل از انتقال به شیشه دربسته کاملاً خنک شوند.

خشک کردن در فر


پس از آبکشی و خشک کردن نعناع، ​​برگ‌ها را از ساقه‌ها جدا کنید (یا فعلاً آن‌ها را رها کنید) و آن‌ها را روی یک سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، با فاصله برای گردش هوا قرار دهید.

سینی را در فر در کمترین درجه حرارت قرار دهید، بهتر است دمای آن زیر 200 درجه فارنهایت/95 درجه سانتیگراد باشد (دماهای بالاتر می‌تواند باعث قهوه‌ای شدن و پختن نعناع شود). بسته به دما، این فرآیند زمان متفاوتی را می‌طلبد.

برای مثال، دمای 120 درجه فارنهایت / 50 درجه سانتیگراد ممکن است بین 1.5 تا 4 ساعت طول بکشد. 180 درجه فارنهایت / 80 درجه سانتیگراد ممکن است 1-2.5 ساعت طول بکشد.


خشک کردن در هوا


بعد از آبکشی و خشک کردن نعناع (تازه)، می‌توانید آن را به صورت دسته گلی جمع کنید و با یک ریسمان یا نخ در انتهای ساقه‌ها‌ به هم ببندید.

دسته گل را در مکانی گرم و دارای تهویه مناسب به دور از نور مستقیم خورشید آویزان کنید. می‌توانید این کار را با ایجاد یک دستگاه آویز با نخ، خشک کردن دسته گل نعناع از چوب لباسی یا حتی استفاده از قفسه خشک کن گیاهان انجام دهید .

اگر در آب و هوای گرم و خشک زندگی می‌کنید از این روش استفاده کنید تا نعناع شما کپک نزند. همچنین مطمئن شوید که آنها را دور از نور خورشید خشک کنید زیرا نور خورشید باعث قهوه‌ای شدن برگها ‌و از بین رفتن اسانس‌های نعناع می‌شود. اجازه دهید بین دو روز تا 1 تا 2 هفته خشک شود و در هنگام لمس «خرد» شود.

با توجه به زمان خشک شدن طولانی، پوشاندن گیاهان با یک “پوشش محافظ” تهویه شده مانند یک کیسه کاغذی می‌تواند ایده خوبی باشد تا از نشستن گرد و غبار روی گیاهان (و موجودات کوچک) جلوگیری شود.


نحوه نگهداری نعناع خشک


پس از خشک شدن، فرقی نمی‌کند از چه روشی استفاده می‌کنید، برگ‌های خشک نعناع باید همچنان سبز رنگ و عطر نعناع قوی داشته باشند. اگر به میزان قابل توجهی تیره شده باشد، احتمالاً «پخته»/سوخته است.

می‌توانید برگها ‌را به صورت کامل، خرد شده (با دست یا غذاساز) یا به صورت پودر (با استفاده از آسیاب قهوه/ادویه یا غذاساز برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید). در ظروف شیشه‌ای دربسته نگهداری کنید و از هر چیزی متخلخل (مانند مقوا و پلاستیک‌های خاص) که روغنها‌ را جذب می‌کند خودداری کنید. 

برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید نعناع خشک و خرید نعناع خشک عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

نعناع خشک را تا 12 ماه در یک منطقه خنک و تاریک نگهداری کنید تا طراوت دلخواه را داشته باشید. پس از آن، از نظر کیفیت شروع به افت می‌کند.


نحوه استفاده از نعناع خشک


راه‌های زیادی برای استفاده از نعناع خشک وجود دارد، از جمله:


  1. مورد استفاده برای چای نعناع : 1 قاشق چایخوری برگ نعناع خشک را به لیوان آب داغ خود اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه دم کنید.
  2. به عنوان بخشی از مخلوط ادویه و نمک گیاهی .
  3. در داخل کره مرکب گیاهی .
  4. در تزازیکی و غذاهای مشابه، مانند سالاد خیار لبنانی
  5. به دستورالعمل های پنیر اضافه شده
  6. در مارینادها و سس‌ها‌- مانند این سس تاهینی با لیموترش خوشمزه 5 ماده‌ای یا سس سالاد تمشک آسان .
  7. به عنوان بخشی از “رومال کردن” / ماریناد برای گوشت یا توفو .
  8. در کوکتل‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی – مانند چای یخی با طراوت بلک‌بری ارل گری یا لیموناد تمشک
  9. داخل سوپ و خورش


فواید نعناع خشک


درد عضلانی

برگ نعناع خاصیت ضد اسپاسم دارد و در آرامش عضلات برای درمان و تسکین دردهای عضلانی مفید است.


معده و دستگاه گوارش

نعناع به دلیل خواص ضد اسپاسم و افزایش جریان مایع گوارشی، سوزش سر دل را تسکین می‌دهد. عطر نعناع غدد بزاقی را فعال می‌کند که آنزیم‌های گوارشی ترشح می‌کند و هضم را بهبود می‌بخشد، سوء هاضمه و شکم را درمان می‌کند.


حالت تهوع


نعناع به صورت کپسول یا چای و چای گیاهی برای درمان حالت تهوع مفید است. نعنا به عنوان یک درمان خانگی برای حالت تهوع در دوران قاعدگی یا بعد از جراحی استفاده می‌شود.

تب بر

از خواص دارویی نعناع می‌توان به درمان تب در سرما و خنک کننده بدن اشاره کرد. نعناع دمای بدن را کاهش می‌دهد و تب را درمان می‌کند.

دهان و دندان

جویدن برگ نعنا با باکتری‌های مضر دهان، دندان و زبان مبارزه می‌کند و سلامت دهان را تضمین می‌کند، به همین دلیل یکی از مواد اصلی خمیر دندان، دهان‌شویه و سایر محصولات بهداشتی دهان و دندان است.

طعم و عطر نعناع تازه برای رفع بوی بد دهان مفید است. چای نعناع برای خوشبو کردن دهان و از بین بردن باکتری‌هایی که باعث بوی بد دهان می‌شوند استفاده می‌شود. نعناع همچنین با تحریک تولید بزاق از خشکی دهان جلوگیری می‌کند.

ضد سرطان

ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در برگ نعناع با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و از انواع بیماریها‌ از جمله سرطان پیشگیری می‌کند.

چشم و بینایی

برگ نعناع خشک منبع غنی ویتامین A و بتاکاروتن است که برای حفظ سلامت چشم و بینایی مفید است. کسانی که مشکوک به اختلالاتی مانند نزدیک‌بینی هستند ویتامین A را مصرف می‌کنند که در مواد غذایی مانند نعناع و هویج یافت می‌شود.

استرس و اضطراب

نعناع خاصیت آرامش‌بخشی دارد و از طعم آن برای رفع استرس استفاده می‌شود.

سیستم ایمنی

برگ نعنا حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است که تاثیر مثبتی بر سیستم ایمنی بدن دارد و از ابتلا به بیماری های مختلف جلوگیری می‌کند.

دستگاه تنفسی

نعناع حاوی منتول است، ترکیب خاصی که معمولا در داروهای تجاری برای آنفولانزا استفاده می‌شود. عطر منتول به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد در باز کردن مجاری تنفسی و بینی موثر است. خواص ضد باکتریایی برگ نعناع همچنین به درمان عفونت های باکتریایی و تسکین برونشیت کمک می‌کند.

نعناع برای درمان گلودرد و خارش گلو مفید است. رایحه قوی این گیاه در درمان ناراحتی‌های تنفسی ناشی از آسم و سرماخوردگی تاثیر مثبت دارد و سرفه‌های مزمن را تسکین می‌دهد.

افسردگی و خستگی

عطر نعناع به بدن انرژی می‌دهد و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. اگر بیشتر اوقات احساس خستگی یا افسردگی می‌کنید، می‌توانید از نعناع به صورت خوراکی یا موضعی استفاده کنید.

کاهش وزن

خوردن نعناع می‌تواند باعث تحریک و افزایش چربی‌سوزی شود و به کاهش وزن و درمان چاقی کمک کند.

تقویت حافظه

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که به طور منظم از آدامس نعنایی استفاده می‌کنند حافظه و هوشیاری ذهنی بهتری نسبت به دیگران دارند. مصرف نعناع از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می‌کند.

باروری

برخی معتقدند که استفاده طولانی مدت از منتول ممکن است تخمک گذاری و ناباروری را در زنان کاهش دهد. مطالعات همچنین نشان می‌دهد که مردانی که سیگار منتول می‌کشند بیشتر از دیگران در معرض ناتوانی جنسی و ناباروری هستند.

اما برخی دیگر معتقدند که نعناع فلفلی برای درمان ناباروری مفید است. تحقیقات بیشتری برای تعیین تأثیر دقیق نعناع بر ناباروری یا ناتوانی جنسی مردان و زنان مورد نیاز است.

بارداری و شیردهی

برگ نعنا برای درمان حالت تهوع صبحگاهی و حالت تهوع رایج در سه ماهه اول بارداری موثر است. ترک خوردن سینه و درد نوک پستان از مشکلات رایج در دوران شیردهی است. استفاده از عصاره نعناع برای درمان ترک خوردگی نوک پستان و درد نوک سینه در مادران شیرده مفید است.

اگر شیر در سینه جمع شد و بسته شد، نعنا را با آرد جو له کنید و روی نوک پستان بگذارید.

سلامت پوست

برگ‌های نعنا حاوی ویتامین E و D هستند که برای مراقبت از پوست ضروری هستند. نعناع سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد و اسید سالیسیلیک موجود در آن باعث رشد و تولید سلول های جدید پوست می‌شود. می‌توانید برگ نعناع را با گلاب مخلوط کرده و روی صورت بمالید و بعد از چند دقیقه با آب بشویید تا آکنه و جوش روی پوست از بین برود. برای نتیجه بهتر از این ماسک به طور مرتب استفاده کنید.

افرادی که از حساسیت پوستی رنج می‌برند برگ نعنا را به رژیم غذایی خود اضافه می‌کنند. چای نعنا همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با مشکلات پوستی مختلف مانند آفتاب سوختگی، تحریک پوست، چین و چروک، پیری زودرس، عفونت های پوستی و حتی سرطان پوست مبارزه می‌کند.


افزایش رشد مو

نعناع گیاهی عالی برای تقویت رشد و تقویت مو است که خون‌رسانی به ریشه موها و تضمین سلامت موها را تضمین می‌کند.

کنترل مشکلات خونی

خواص آرام بخش منتول موجود در چای نعناع باعث کاهش استرس و کنترل غیرمستقیم فشار خون می‌شود. مصرف خوراکی منتول همچنین نشان داده است که میانگین فشار خون سیستولیک را در 24 ساعت کاهش می‌دهد.

عطر و بخار نعناع در خانه باعث بهبود گردش خون و متابولیسم و ​​افزایش اکسیژن‌رسانی به مغز می‌شود. افزایش گردش خون و ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی موجود در نعناع فلفلی به کنترل دیابت نوع 2 و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، اختلالات شناختی و هیپرگلیسمی‌کمک می‌کند. همچنین مطالعات نشان داده است که چای نعناع قند و کلسترول خون را کاهش می‌دهد.


عوارض و مضرات نعناع


1.در صورت رفلکس معده از مصرف نعناع خودداری کنید.

2.افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا باید قبل از مصرف نعناع با پزشک خود مشورت کنند.

3.استفاده از روغن نعناع روی صورت نوزادان و کودکان می‌تواند منجر به تشنج و خفگی شود.

4.مصرف چای نعناع در دوران بارداری باعث سقط جنین می‌شود و برای شیردهی مضر است.

5.نعناع اضافی به دلیل منتول موجود در آن برای بدن سمی‌ است.



خرید نعناع خشک

امروزه فروشگاه‌های زیادی اقدام به فروش سبزی خشک می‌کنند. آی‌خونه‌دار با رعایت تمامی نکات بهداشتی و دارا بودن نمادهای اعتماد و گواهی‌های لازم، اقدام به ارائه باکیفیت‌ترین سبزی خشک کرده است. می‌توانید با اطمینان خاطر تازه‌ترین نعناع خشک را از فروشگاه آی خونه دار تهیه کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد